1. 1

  https://www.rijnmond.nl/nieuws/189894/Gerechtshof-Rotterdams-sisverbod-is-in-strijd-met-de-grondwet

  Okay, letter van de wet, begrijp ik.
  Maar euh.. De volgende keer wanneer ik (noop, zelfs op deze leeftijd, of juist weer? Doen ze het nog.) na gesist, of gefloten wordt. Mag ik dan nu ook, afhankelijk van de (nu generaliseer ik) achtergrond van de daders:
  a) Als je “hoerrr” naar je hoofd geslingerd krijgt vanwege negeren (standaard, terwijl je zou zeggen dat negeren in tegenspraak tot zoiets is). Iets hard roepen over kamelenneukers, je moeder, of van dat.
  b) Als ze je gaan volgen. Iets hard gaan roepen over bananen en waar de zon niet schijnt.

  Is dat dan ook vrijheids van meningsuiting?

  Goodver, ik ben best pissed off nu. Ik zal nog a) nog b) doen, kan namelijk niet volgens mijn idee hoe je met mensen om moet gaan. Maar f*..

 2. 4

  @1 Jep, je mag anderen in de publieke ruimte gerust je mening geven. Enige nadeel is dat je dan debet bent aan de verruwing van de maatschappij (en dat het afhankelijk van omstandigheden risico’s met zich mee kan brengen natuurlijk).

  Wellicht is het enige wat hierbij helpt een afdwingende maatschappelijke moraal, waarbij omstanders ingrijpen, zoals rijden met een slok op of zo. Straatintimidatie is echt een lastig probleem, voor de genoemde redenen.

  @2 Kort ziektebed, las ik, dus dat kan kloppen. Nederland houdt zo weinig kleurrijke (tussen aanhalingstekens mbt meneer Deelder) figuren meer over :/.

 3. 5

  @1: Ik ken niet de details, maar mijn gedachte is “vrijheid van meningsuiting betekent niet dat iedereen overal een podium moet krijgen”.

  Er zijn gevallen geweest waarin de vrijheid van meningsuiting is beknot omdat mensen gekwetst werden (Christenen die beweerden dat de Joden vervolgd zijn doordat ze Christus vermoord hadden, zijn daarvoor veroordeeld).

  En het naroepen van vrouwen of het sissen op straat lijkt mij ook niet zo’n belangrijke uiting dat dit zwaarder mag wegen dan de hinder die mensen hiervan ondervinden.

  Ik zou denken: laat de gemeente een gedoogzone aanwijzen waar deze meningen op straat geuit mogen worden.
  (zo’n bedrijventerrein waar ze ook vervelende demonstranten naartoe sturen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren