SG-café donderdag 19-11-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van donderdag 19-11-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (19)

#1 Le Redoutable

Gezondheidseconoom Jochen Mierau ergert zich rot aan de Nederlandse corona-aanpak: ‘De overheid wil alles zelf doen’:

https://www.trouw.nl/binnenland/gezondheidseconoom-jochen-mierau-ergert-zich-rot-aan-de-nederlandse-corona-aanpak-de-overheid-wil-alles-zelf-doen~b7a2bc9f/

Ook de Corona cisis kan je dus beter aanpakken met marktwerking. Dit overheidsexperiment is een dure les waarvan ik vrees dat er weer weinigen van zullen leren.

#2 basszje

@1: Het artikel antwoordt zichzelf:

“Hebben we nou die decentralisatie gedaan omdat die regio’s meer wilden doen of was het omdat Den Haag minder wilde doen?”

#3 Bismarck

@1: Moet een verstandige man zijn, want: “Wat wel typisch Nederlands is, is dat over die mondmaskers een soort strijd gevoerd is alsof we Indië nog een keer verliezen … Op een gegeven moment sloeg de wetenschappelijke consensus om. Op dat moment zei de Duitse gezondheidsminister Jens Spahni: er is nu bewijs dat ze tóch werken.”

#4 Micowoco

Doei, groepsimmuniteit, leuk geprobeerd.
‘The harsher measures Monday come after Sweden’s chief epidemiologist Anders Tegnell conceded the country is experiencing a second surge in coronavirus cases despite his expectation that the first wave would forestall a second.’
https://nationalpost.com/news/world/lockdown-u-turn-in-sweden-as-covid-19-cases-soar-and-herd-immunity-hopes-falter/wcm/8a00bc05-2cae-4be1-bff4-3d44b043bb1e/amp/?__twitter_impression=true&fbclid=IwAR1hibJHXNz7qjFQH3nDhTQbJ_uic5YbSI1uCdsikGdOJoMqcYtImo_kDZA

#5 Hans Custers

De tactiek van de verschroeide aarde, dus. Nu ook volgens CNN: How Trump is intentionally making things more difficult for Biden.

#6 Bismarck
#7 majava

Even een tegeltje bakken:
Vaccineren is traditie. Laat ze het ons niet afpakken!

Context: vanaf 1953 is er het Rijksvaccinatieprogramma. Veel kutboomers en alle Gen X’ers die nu lopen te zeiken over de a.s. coronavaccinaties hebben baat gehad bij dat programma. Is er niet iets waarmee we de ikdoenietmee’ers alsnog al die enge ziektes kunnen geven? Ik bel Bill Gates anders wel even, die weet daar vast wel wat op.

#8 Julia

@majava: helemaal gelijk. Verwende zeikerts zijn het.

Ze hebben te weinig polio kindjes gezien in hun leven. Te veel zieken zijn uitgeroeid. Vaccins zijn slachtoffer van hun eigen succes.

#9 Frank789

@5: Op zich hoop ik stiekem dat Trump nog wat harder om zich heen gaat slaan zodat het voor ieder weldenkend mens duidelijk wordt dat de USA dringend nieuwe wetgeving nodig heeft om de zwakke democratie te beschermen tegen dit soort figuren en hun backers.

#10 Frank789

@7: Boomers?
Ik kan helaas niets vinden over de leeftijd van antivaxxers, maar boomers (geboren vóór pakweg 1960) hebben allemaal nog de mazelen gehad en veelal ook de bof en de rode hond. Daar werd immers pas vanaf midden jaren ’70 tegen gevaccineerd. Het lijkt me dat boomers beter moeten weten, ook omdat hun ouders nog over het gevreesde polio, pokken etc. konden vertellen.

Voor mijn gevoel zijn de antivaxxers vooral in aantal gegroeid door moeders of aanstaande moeders die vanaf pakweg 2000 zijn gaan googelen en bij de homeopaten met hun “kritisch prikken” zijn aanbeland.

#11 Micowoco
#12 Hans Custers

@9

Ik zou daar niet op rekenen. Wie nu nog niet door heeft hoe kwaadaardig Trump en zijn handlangers zijn heeft dat over twee maanden ook niet door. Ongeacht wat ze de komende tijd nog uitspoken.

De treurige realiteit is eerder dat er steeds meer mensen in de leugens gaan geloven als ze die maar vaak genoeg blijven herhalen.

#13 Frank789

@12: Het gaat mij niet om de kwaadaardigheid van Trump c.s., maar om het gebrek aan wetgeving om zijn kwaadaardige ondemocratische uitwassen tegen te houden.
Dat je als president-af, gewoon de president-elect kunt dwarsbomen terwijl je feitelijk je mandaat al kwijt bent.

#14 Frank789

@8: Er heerst ook bij veel mensen een eng idee dat een kind perfect geboren wordt en dat je met goede voeding en hygiëne alle ziektes kunt vermijden, dan wel goed kunt doorstaan.

Dus die sportieve glutenvrij levende moeders schrikken zich het apelazarus als hun kind autistisch blijkt of zij zelf kanker krijgen. Dan moet er een externe oorzaak zijn zoals vaccinaties of abortus-stress. Vervolgens denken ze van hun kanker te kunnen genezen als ze als ze die vermeende oorzaken kunnen weghalen of compenseren.

#15 Hans Custers

@11

Het probleem lijkt me ook dat er een hele hoop demagogen en hulpdemagogen eindeloze hoeveelheden leugens, insinuaties en andere propaganda op social media kunnen gooien. Wat er aanslaat komt vanzelf bovendrijven. Een perfecte proeftuin voor propagandisten.

#17 Frank789

@1: [ Ook de Corona cRisis kan je dus beter aanpakken met marktwerking. ]

Ik vind dat niet echt blijken uit dat artikel.
Een groot deel gaat trouwens over het decentraliseren, alleen bij het testen lijkt de markt flexibeler.

Daarnaast heeft “de markt” er voor gezorgd dat we voor medicijnen van China en India afhankelijk zijn geworden en dat we lokaal niet genoeg mondkapjes kunnen produceren.

#18 Quazi

@17: het gebrek aan mondkapjes was falend beleid. Net als nu met de -80 vriezers is er onvoldoende wil of daadkracht om op tijd te bestellen. Er waren trouwens voldoende partijen die goede mondkapjes konden leveren, maar de overheid was niet flexibel. Jammer voor de bewoners van bejaardentehuizen.

#19 Hans Verbeek

@18:

Net als nu met de -80 vriezers is er onvoldoende wil of daadkracht om op tijd te bestellen.

heel grappig dat het virus makkelijk overleeft bij kamertemperatuur en het vaccin bij kamertemperatuur heel snel onwerkzaam wordt.
Het virus is helemaal gratis geleverd. Behalve als je gelooft dat Bill Gates miljoenen heeft betaald om het in elkaar te knutselen.
De natuur houdt ons wel bezig he.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*