SG-café donderdag 16-05-2019

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van donderdag 16-05-2019. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (15)

#1 JANC

https://www.tagesschau.de/inland/kriminalstatistik-127.html

19,6 Prozent mehr antisemitische Straftaten wurden im Vergleich zu 2017 registriert. Die überwiegende Mehrheit der 1800 Fälle im vergangenen Jahr war mit 89,1 Prozent der rechten Szene zuzuordnen, wie Seehofer sagte.

89,1% van Duits antisemitisme komen uit de rechtse hoek

#2 Bismarck

Iemand zin om een onbekende taal en schrift te leren? Er liggen 200 pagina’s op een vertaling te wachten

#3 beugwant

@2:

en het National Securities Agency van de VS, … , vermoedde zelfs dat het manuscript communistische propaganda zou bevatten.

Tjeez, wat zijn die gasten ouderwets voorspelbaar.
The Guardian schrijft wat genuanceerder over de ontcijfering, peer reviewed of niet.

#4 Henk van S tot S

Meer mensen met inlogprobleem?
Ik moet bij een plaatsing het hele spul intikken.
Ingelogd blijven werkt niet

#5 Bismarck

@4: Ja, ik zie dat nu ook.

@3: Toch aardig, wat ze er nu van gemaakt hebben. Ik heb altijd gedacht dat Proto-Romaans een puur theoretische taal was en dat de Romaanse talen elk veel eerder regionaal uit (vulgair) Latijnse dialecten zijn geëvolueerd (Oud Frans wordt bv. al in de 8e eeuw geplaatst).

#6 Bismarck

Sorry dubbelop.

#7 gbh

De AIVD is zijn honeypot kwijt: https://sargasso.nl/

#8 Christian Jongeneel

@4 Hopelijk nu permanent verholpen

@7 Eindelijk, ja

#9 gbh

@8: Nada; per pagina moet je apart inloggen.

#10 Folkward

@9
Remember me/onthoud mij?

#11 gbh

@10: Yeb maar net mijn cache en cookie verwijderd en nu werkt het wel.

#12 Le Redoutable

Terwijl de links kiezers op Joop&co onderling een wedstrijdje rotte tomaten gooien doen protesteert de vakbond tegen zichzelf. Zo wordt het met de verkiezingen straks wel erg een tweestrijd Rutte tegen de populisten:
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/zware-middag-voor-de-fnv-de-vakbond-demonstreert-tegen-de-vakbond~b9736466/?referer=https%3A%2F%2Fwww.volkskrant.nl%2F

#13 Co Stuifbergen

@5: Ik vrees dat de oplossing niet gevonden is.
Mij lijkt sterk dat ze aan dat hof maar 1 boek in het proto-Romaans geproduceerd hebben, en geen enkel ander geschrift in die taal bestaat.
En als ze helemaal een eigen alfabet ontwikkeld hebben, moeten daarvan sporen te vinden zijn in andere geschriften.

#14 JANC

@12: Waarom zou een staking bij de FNV uitwerkingen hebben op Rutte en de “populisten” (tuurlijk, er zijn enkel maar de VVD, PVV, FvD en SP ofzo in de wereld van LR)

#15 Folkward

@14
Tja, het is Redoutable, dan weet je al dat je de hersenkronkels moet nalopen van een bevooroordeelde geesteszieke. Het ‘onderling tomaten gooien’ slaat natuurlijk op de verkiezingsstunt jegens de PvdA van de SP (die R. eerder zelf ook populistisch heeft genoemd). Maar zodra het gaat over de rechtse VVD vs. de rechtse FvD, dan is het niet meer ‘onderling’ vechten, maar de ’tweestrijd Rutte tegen de populisten’. Erg doorzichtig, Redoutable. Ondertussen klagen de werknemers van de FNV over de FNV als geloofwaardige werkgever. Gossie, je zal maar interne kritiek hebben, nee, bij de FvD wordt je dan meteen kaltgestellt. Oh, en wat heeft de VNO-NCW voor de gemiddelde werknemer gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*