1. 5

  @4: En ik weet nog wel meer artiesten waarvan ik hoop dat ze zich onthouden van tournees en allerlei media-uitingen zolang Zwarte Piet er is.

 2. 13

  @10:

  Voor een partij die nogal allergisch is voor wat ze bij de grote boze buur roepen.

  Dat ze niet met elkaar overweg kunnen betekent nog niet dat ze niet het zelfde gedachtegoed er op na kunnen houden.
  .

 3. 14

  Turkse toestanden…

  ForumvoorDemocratie @fvdemocratie
  · 2 u
  Rechters krijgen steeds meer macht. De rechterlijke macht besloot dat Nederland peperduur klimaatbeleid moet voeren en eist nu dat wij kinderen van IS-strijders terughalen. Niet het volk en de Tweede Kamer, maar de rechters regeren. Dit moet stoppen.

 4. 15

  @9: Mijn overbuur laat zijn buitenruimte (die ondanks alle geweld nog verrassend veel van een groene tuin heeft) meermaals per week onderhanden nemen door iemand die zich wel voor tuinman uitgeeft, maar eigenlijk een machinist is, want hij bedient vooral machines. Zo ook een bladblazer van schietstoelachtige proporties en met een straaljagerachtig volume. Als een even dappere als waanzinnige donquichot neemt hij het dezer dagen op tegen de wind en de ruiende bomen.
  Ik heb hem eens gevraagd wat er mis is met een hark. Mocht niet van de Arbo. Maar zo’n zwaar luidruchtig ding (alpinisten hebben hun bagage losser omhangen en waarom heeft hij geen gehoorbescherming voor de omwonenden?) mag van die Arbo blijkbaar wel.
  Van de zomer was hij in gezelschap van een tiener. Met een hark!
  Blijkbaar geldt de arbo niet voor vakantiekrachten.

 5. 16

  @15: Het lijkt me de combinatie van de verleiding van het gemak en machogedrag, althans voor de particulier. Koot en Bie hebben destijds al een video gemaakt van twee buurmannen met bladblazers en ook een postzegeltuin die met een enorme zitgrasmaaier bewerkt wordt. Zelf heb ik een buurman die in deze herfsttijd elke ochtend even de boel superschoon gaat blazen. Alsof het bladeren met ebola zijn.
  Ik vind het juist wel een gezellige herfstsfeer geven als een paar weken per jaar mijn terras vol met blaadjes ligt.

  Je mag je inderdaad afvragen of het gezond is om iemand de hele dag te laten werken met hoorbeschermers en een knalharde 2-takt motor die voortdurend vuile gassen rondom uitspuwt. En dan voortdurend stoten gas geven waardoor buurt ook knettergek wordt totdat hij eindelijk de buurt uit is. De gezondheid van de buren moet je in dit verhaal ook meerekenen.

  [ een tiener. Met een hark! ]
  Dat moet volgens mij altijd wel, want een bladblazer raapt geen blaadjes op. Tenzij er weer zo’n lawaaiige bezemwagen komt om de grote hopen op te slurpen. Maar ook die komt niet in alle hoekjes.

 6. 17

  @16: De onderste delen van het op papier groenblijvende heggetje aan de stoep staan er vervolgens onbeschermd tegen pekel en vorst bij en de heg wordt dan gek genoeg geel…

  Dat winterklaar maken door Koot en Bie was idd een satire, maar de tuincentra en hun klanten hebben het als een serieuze instructie opgevat.

  Wat grasmaaiers betreft; een leestip voor de donkere dagen voor de kerst: Unterleuten van Juli Zeh.

  Overigens wordt het voorjaar hier altijd aangekondigd doordat de kärchers door de troglodieten weer uit de holen worden gerold. En ’s zomers lekker rokend fikkie stoken.
  Echt, medemensen: ze zouden verboden moeten worden…

 7. 18

  @17: Inderdaad, plak er winter(klaar)- voor en je hebt weer extra omzet.
  Met autobanden, planten, tuinen, noem maar op.
  Terwijl we eigenlijk geen echte winter meer hebben.

  Idee! Winter-schaatsen! Dan zitten er wieltjes onder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren