SG-café donderdag 13-08-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van donderdag 13-08-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (19)

#1 basszje

In Wit-Rusland lijkt er ondertussen een algehele staking uitgebroken te zijn:

‘BelAZ (Belarusian automobile factory); Keramin (Belarusian ceramic tiles factory); Office of Capital Construction of the Soviet area, Minsk; The staff of “Belmedpreparaty” (Belarusian medical medications); the workers of Belgosfilarmonia (Belarusian State Philarmonic) – all the major state organizations have joined a national strike right now. ‘

Naar verluidt zijn ook meerdere mensen opgestapt bij de staatszenders. Op dit moment wordt er voor dat gebouw gedemonstreerd.

#2 Frank789

Ligt het aan mijn pc/broser dat de “reageer hierop” knop niet meer werkt en reacties niet meer geëdit kunnen worden?

#3 gbh

@2 Waarschijnlijk een combinatie van en auto update van wordpress (11 aug is 5.5 uitgekomen) en een webjuffrouw die in den verre op vakantie is.

#4 basszje

@2 Nee hier ook niet. Ik zag gister ook bewerk-linkje voor reacties anders dan mezelf ( kan niet bijwerken overigens ) dus er is wat stuk.

Hier live-verslag vanuit Minsk trouwens -> https://www.facebook.com/watch/live/?v=642210663168185&ref=watch_permalink ( vergeten toe te voegen )

#5 Rigo Reus

Hoor ik net het leukste zomerliedje van dit jaar, blijkt de band gewoon, ook al klinken ze als een Nederlandse Feelies, om de hoek te wonen, wat een gitaar.
https://www.youtube.com/watch?v=bhLbuXmerao

#6 Bismarck

@1: Er is helaas te weinig aandacht voor Belarus, maar aan de andere kant van de wereld zit ook een machthebber die gewoon openlijk met het verkiezingsproces zit te knoeien (en dat mag daar blijkbaar zomaar).

#7 Henk van S tot S

@5:
Deze “behangers” produceren meer dan de Haagse schilders.
:-)

#8 Le Redoutable

Israël en de Verenigde Arabische Emiraten hebben besloten hun diplomatieke banden volledig te normaliseren:

https://nos.nl/artikel/2343955-israel-en-emiraten-sluiten-historisch-akkoord-annexatie-westbank-opgeschort.html

Hopelijk doet dit goede voorbeeld meer landen in de regio volgen, dan wordt het Midden Oosten ooit een vredig werelddeel.

#9 Frank789

@6: Die hele USA democratie is voor mij door de mand gevallen. Blijkbaar werkt die alleen met “gentlemen” en is het juridische systeem niet bestand tegen een republikeinse kliek van hufters.

Zou dat hier ook kunnen?
Stel je voor dat Rutte het hoofd van CBS en RIVM en NS ontslaat om er een eigen ja-knikker neer te zetten? Dat is wat Trump en zijn republikeinse handlangers grootschalig gedaan hebben, en als dat niet werkt dan proberen ze wel de financiën o.i.d. te blokkeren. Schaamteloos en openlijk.

Het is niet voor niets dat Wilders en Baudet eisen dat docenten of rechters of klimaatdeskundigen door hen ontslagen of benoemd kunnen worden.

#10 Hans Custers

Het probleem is volgens mij dat Amerikanen, met het conservatieve deel van de bevolking voorop, hun founding fathers en hun grondwet en daarmee ook hun staatsinrichting heilig verklaren. Het is een archaïsch systeem, gebaseerd op het uitgangspunt dat partijen en verkiezingen per staat georganiseerd zijn, in plaats van op federaal niveau. Dat heeft lang behoorlijk goed gewerkt. De verschillen tussen staten zorgden ervoor dat er geen harde partijdiscipline was binnen de twee grote partijen. Met de opkomst van op federaal niveau opererende nieuws- en propagandakanalen is dat onderscheid tussen staten verdwenen. Het zal een groot deel van de Amerikanen er niet van weerhouden om vast te houden aan de misvatting van “the greatest democracy in the world”.

#11 beugwant

@5: zaterdagavond in Tivoli!

#12 Frank789

@8: [ Hopelijk doet dit goede voorbeeld ..]

Goede voorbeeld?
De vijand van mijn vijand is mijn vriend.
Meer niet.

#13 Hans Verbeek

@5: very sixties, maar wel een beetje saai… net als het clipje

#14 basszje

Het blijkt maar weer dat democratie alleen bestendig is als eens in de zoveel tijd men de straat op gaat om ervoor te vechten. Dat is waar hier, in de VS en elders.

( Is overigens ook goed argument tegen gekozen voor alles en nogwat, als de politieke sfeer is verziekt, dan helpen partij-rechters etc ook niet )

Vergeet niet dat Lukashenko, Poetin en Trump allemaal democratisch aan de macht zijn gekomen en de eerste verkiezingen allemaal legitiem waren.

Daarom dat het ook interessant is wat er in Belarus gebeurt. Wat mij brengt ( sorry ) dat nu in Zhodzina ( bij Minsk ) het gezag helemaal lijkt te zijn verdwenen : https://twitter.com/JulianRoepcke/status/1293967657365049350?s=20

#15 basszje

( Kan mijn post niet meer bewerken, excuus )

Er zijn ook berichten van folteringen ( https://www.facebook.com/prayforbelarus/posts/105232911294572 ) en nog steeds veel verdwijningen. Of het regime ( en hoe hard ) terugslaat blijft dus nog een angstig punt.

#16 Jos van Dijk

@14

dat democratie alleen bestendig is als eens in de zoveel tijd men de straat op gaat om ervoor te vechten.

Zeer mee eens. Democratie is geen toestand maar een proces.

#17 beugwant

@2; @4: Hier dito. En links openen in hetzelfde venster in plaats van in een nieuw. Uiterst irritant.

@3; Update dan niet, zou ik zeggen.
Kan er vanaf dat vakantieadres niet ingelogd worden?

#18 Frank789

@14: [ Het blijkt maar weer dat democratie alleen bestendig is als eens in de zoveel tijd men de straat op gaat om ervoor te vechten. ]

Dan is het vaak al veel te laat. Hoe vaak zijn ze in Rusland al de straat op gegaan? Turkije?

Zo te zien is het cruciaal om eerst de onafhankelijke rechterlijke macht om zeep te brengen, daarna volgt de rest een stuk makkelijker.

Ik blijf er bij dat je de boel stevig moet dichttimmeren met (grond-)wetten tegen elke mogelijke misbruiker.
Ik zie bijvoorbeeld bij stemmen via computers of dataprotectie nog al te vaak het naïeve “nee, zoiets is bij ons in NL ondenkbaar”.
Nou, dat is het dus echt niet als Wilders of Baudet enige macht zouden krijgen, die hebben mogelijk nu al een database met onwelgevallige rechters, docenten, klimaatwetenschappers en RIVM directeuren.

Gisteravond was er al een staaltje misbruik door Wilders met zijn eeuwige “hoofdelijk stemmen” gevolgd door misbruik door de coalitie door hun kamerleden naar huis te sturen.

Je kunt wat mij betreft niet waakzaam genoeg zijn, we weten gewoon niet meer wat oorlog op NL bodem is of onvrijheid na 75 jaar vrede en democratie.

#19 gbh

@17 Dat zal wel automatisch gaan, kan o.a. voorkomen dat je wordt gehackt. Verder geen idee vraag het hem zelf: https://twitter.com/Jowst

Beetje regen in Kortrijk:

https://twitter.com/johandepoorter3/status/1294005323057987593

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*