SG-café donderdag 12-12-2019

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van donderdag 12-12-2019. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (17)

#1 beugwant

Lees ik hier tussen de regels dat de statistiek ook maar aan de manipulaties van de vrije markt moet worden overgelaten? Of was dat CBS ook al geprivatiseerd?
Minister Wiebes: ‘Niet alles aan CBS gunnen'

#2 Frank789

Ik heb iets gemist blijkbaar:
“Met de Omgevingswet gaat het over hele groepen die geen beroep meer kunnen doen op de overheid. Straks lukt het alleen de participatie-elite nog om nog mee te doen.”

Er komt behoefte aan 100 rijdende rechters…

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/12/11/wachten-op-klachten-is-geen-optie-meer-a3983566

#3 Bismarck

Pfff, je eten uit de regio kopen is goed voor het milieu, maar als ik de boeren zó ontzettend op het klimaatcriminele orgel hoor gaan (en zie hoe ze zich bovendien voor het karretje van het leger laten spannen), krijg ik toch erg de neiging om nooit meer een cent te besteden aan Nederlandse agrarische producten.

#4 Frank789

@3: Misschien een tegenactie?

Meld u bij uw lokale actiegroep: 18 DEC BLOKKEER EEN BOER!

#5 Frank789

The internet’s .org registry is snatched up by a private equity firm, provoking uproar

https://www.latimes.com/business/story/2019-12-12/dot-org-sale-outrage-internet-society-ethos-capital

#6 KJH

Dit stuk:

https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/uitgever-en-schrijver-oscar-van-gelderen-gaat-op-bezoek-bij-kunstenaar-rob-scholte-61-hoe-gaat-het-met-hem~ba5657a6/

is niet leesbaar. Ik begrijp gewoon niet dat dit langs de eindredactie is gekomen. Werkelijk niet.

#7 Frank789

@6: Moet je dat dan niet gewoon bij de VK zelf melden in plaats van hier? Wat heeft het voor zin, “jongens, kijk eens hier, wat een slecht stuk”?

#8 Henk van S tot S

@4:
Nog beter is flink in de Europese subsidies snijden
Onze oosterburen zijn daar ook wel voor.
;-)

#9 Frank789

@8: Ze willen nog veel méér subsidie, alleen verpakken ze dat in zoete broodjes:
– 11.2 miljard subsidie voor biomassa uit voornamelijk het buitenland. Deze gelden zien wij liever besteed aan de ouderenzorg, onderwijs, defensie en uitvoering van het plan van het Landbouwcollectief.
– De miljoenen die tevens vrijgemaakt worden om de helft van de Nederlandse boeren op te kopen willen wij niet hebben. We willen niet verdreven worden van het land van onze voorvaderen! Dit geld kan beter gebruikt worden elders in de economie al is het voor lastenverlichting!

#10 beugwant

Je stemt toch niet met je volle verstand op iemand die bang is voor een foto, een telefoon van een journalist steelt of in een koelcel vlucht?
https://www.theguardian.com/politics/live/2019/dec/12/general-election-2019-uk-live-labour-tories-corbyn-boris-johnson-results-exit-poll

#11 Frank789

@10: I remember very well the canvass I did in a seat Labour hoped to get.
Huge anger at Brexit – they loathed Johnson.
But they feared one thing more: Jeremy Corbyn.

Door after door after door.

#12 beugwant

@11: Het is dan inmiddels ook vrijdag de dertiende.

Enfin, een land met een districtenstelsel is dan ook nauwelijks democratisch te noemen.

#13 Ronzhu

@12 De persoonlijk verantwoordelijkheid van Corbyn voor zo’n groot verlies kan niet zomaar terzijde worden geschoven. Blair won in ’97 met 418 zetels in hetzelfde districtenstelsel…

#14 Bolke

@3: voortaan maar aan de chemische chloorkip uit Oekraïne dan?

#15 majava

@14: Wie importeert die kip? De consument?

Kijk, die protestboeren leken een punt te gaan hebben met het blokkeren van supermarkt distributiecentra. Het zijn de agro-bedrijven, vleesverwerkers e.d., plus de handel waar afhankelijk van product wel tot 2/3 van de winst gaat zitten. Alleen trekken ze die lijn niet door en is dat het enige punt waar ze realistisch zijn. De rest leest als een FvD pamflet. Met een beetje sturend vragen stellen, zou je die gasten nog zo ver krijgen om te zeggen dat men het platteland wil omvolken met natuurjihadisten.

In Finland heb ik kunnen zien hoe aanbod de vraag stuurt als het gaat om dagelijkse boodschappen. Het duurde hier verschrikkelijk lang voordat er bio-producten als scharrelei e.d. in de schappen kwamen te liggen. Ik heb die hier nu wel, mede dankzij trends die via de media het publiek hebben bereikt. Maar voor het geval van plofkippen voor de NLse markt, gaat het simpel om de supermarkt die wil concurreren op lage prijs. Ja, die consument wil een lage prijs, maar de super bepaalt het aanbod.

#16 Bolke

@15: klopt, maar was meer vanwege de opmerking dat hij overweegt om NL producten te boycotten, nou dan blijft er niet zo veel te kiezen over.

Achter veel buitenlandse producten gaan geëmigreerde NL boeren schuil.

#17 Bismarck

@16: “nou dan blijft er niet zo veel te kiezen over.”
Want in de wereld produceren alleen Nederlandse boeren in megastallen en Oekraïnese boeren in chloorvaten kip.

/false dichotomy galore.

Wanneer kruip jij trouwens eindelijk eens uit de kont van die klimaatcriminelen? Of is dat wat moeilijk vanwege hun voorliefde voor beroepsmoordenaars?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*