1. 9

  @8: Ze willen nog veel méér subsidie, alleen verpakken ze dat in zoete broodjes:
  – 11.2 miljard subsidie voor biomassa uit voornamelijk het buitenland. Deze gelden zien wij liever besteed aan de ouderenzorg, onderwijs, defensie en uitvoering van het plan van het Landbouwcollectief.
  – De miljoenen die tevens vrijgemaakt worden om de helft van de Nederlandse boeren op te kopen willen wij niet hebben. We willen niet verdreven worden van het land van onze voorvaderen! Dit geld kan beter gebruikt worden elders in de economie al is het voor lastenverlichting!

 2. 11

  @10: I remember very well the canvass I did in a seat Labour hoped to get.
  Huge anger at Brexit – they loathed Johnson.
  But they feared one thing more: Jeremy Corbyn.

  Door after door after door.

 3. 13

  @12 De persoonlijk verantwoordelijkheid van Corbyn voor zo’n groot verlies kan niet zomaar terzijde worden geschoven. Blair won in ’97 met 418 zetels in hetzelfde districtenstelsel…

 4. 15

  @14: Wie importeert die kip? De consument?

  Kijk, die protestboeren leken een punt te gaan hebben met het blokkeren van supermarkt distributiecentra. Het zijn de agro-bedrijven, vleesverwerkers e.d., plus de handel waar afhankelijk van product wel tot 2/3 van de winst gaat zitten. Alleen trekken ze die lijn niet door en is dat het enige punt waar ze realistisch zijn. De rest leest als een FvD pamflet. Met een beetje sturend vragen stellen, zou je die gasten nog zo ver krijgen om te zeggen dat men het platteland wil omvolken met natuurjihadisten.

  In Finland heb ik kunnen zien hoe aanbod de vraag stuurt als het gaat om dagelijkse boodschappen. Het duurde hier verschrikkelijk lang voordat er bio-producten als scharrelei e.d. in de schappen kwamen te liggen. Ik heb die hier nu wel, mede dankzij trends die via de media het publiek hebben bereikt. Maar voor het geval van plofkippen voor de NLse markt, gaat het simpel om de supermarkt die wil concurreren op lage prijs. Ja, die consument wil een lage prijs, maar de super bepaalt het aanbod.

 5. 16

  @15: klopt, maar was meer vanwege de opmerking dat hij overweegt om NL producten te boycotten, nou dan blijft er niet zo veel te kiezen over.

  Achter veel buitenlandse producten gaan geëmigreerde NL boeren schuil.

 6. 17

  @16: “nou dan blijft er niet zo veel te kiezen over.”
  Want in de wereld produceren alleen Nederlandse boeren in megastallen en Oekraïnese boeren in chloorvaten kip.

  /false dichotomy galore.

  Wanneer kruip jij trouwens eindelijk eens uit de kont van die klimaatcriminelen? Of is dat wat moeilijk vanwege hun voorliefde voor beroepsmoordenaars?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren