Hoe zou u de uitgaven van de EU willen verdelen?

© Sargasso logo Kort

ONDERZOEK - Vandaag zitten de regeringsleiders van 27 EU-lidstaten bijeen om te praten over de klimaatplannen van Eurocommissaris Timmermans. Verwacht wordt dat de inzet van het EU-budget voor de komende jaren betrokken wordt bij de onderhandelingen om aarzelende lidstaten over de streep te trekken. Die onderhandelingen zijn doorgaans weinig transparante oefeningen touwtrekken en armpje drukken zonder dat er ook maar één Europese burger aan te pas komt.

Politico zag een onderzoek van You Gov dat in Duitsland heeft gepeild hoe burgers het budget het liefst zouden verdelen. De uitkomsten zijn hier afgezet tegen de uitgaven van de EU in 2019. Er zijn nogal wat verschillen. Kan zo’n onderzoek niet Europabreed gehouden worden om onze regeringsleiders bij hun budgetoverleg een spiekbriefje mee te geven?

 

Reacties (1)

#1 Bolke

Minder subsidie naar boeren en zwakke EU landen en meer geld naar wetenschap en het tegenhouden van asiel zoekers, allemaal dingen die Duitsers en Duitsland bezig houden.

Ik geef je op een briefje dat zo een onderzoek een compleet ander resultaat zal laten zien in Polen of Frankrijk.

M.A.W. nutteloos dus. Rutte weet echt wel dat Nederlanders wetenschap belangrijker vinden dan het ontwikkelen van een achter gebleven gebied in Polen.