SG-café donderdag 09-05-2019

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van donderdag 09-05-2019. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (22)

#3 Spam

@2 Strategische miskleun. Boos en dom links loopt over naar de nationaal-populistische partijen. Die win je niet terug met me-too-populisme.

De SP had ook altijd een grote stroming van linkse mensen met meer intellect die weigerden met Kok en co bij de VVD en andere neoliberalen/vrije-marktkapitalisten op schoot te gaan zitten. De SP is juist zo groot geworden door leden en kiezers die teleurgesteld waren in de koers van de PvdA. Die kiezers jaag je zo heel hard terug naar de PvdA, GL en PvdD.

#4 beugwant

Ranzig spotje of niet, feit is dat het hoog tijd wordt dat die aangesprokenen (Timmermans c.s.) wat meer voor de bewoners van Europa gaan doen. Die hebben hen (doorgaans uiterst indirect) gekozen, die betalen hun salaris en voor hen dienen zij zich in te zetten. Niet voor allerlei (vreemd) grootkapitaal dat zich per definitie toch wel redt.

De afstand is te groot geworden, de bestuurders zijn de bevolking vergeten: dàt is de boodschap van dat spotje. Verkijk je niet op de vorm, een saai & braaf spotje had niemand opgemerkt.

#5 Hans Verbeek

@4: +1

#6 Spam

@4 Die feiten van jou zijn ook maar opborrelende gevoelens in je onderbuik.

Feit is dat Frans Timmermans dag en nacht bezig is met ‘iets doen’ voor de bewoners van Europa. Als je vindt dat hij niet de juiste dingen doet, kan je daarover in discussie gaan en/of op andere mensen stemmen die zich inzetten voor de Europeaan. Als je alleen maar boos en verongelijkt wil zijn, kan je reaguren op GeenStijl en stemmen op PVV/FvD.

En helaas vaart de SP momenteel ook een koers die wegvoert van daadwerkelijk dingen willen verbeteren en vooral gericht is op het stimuleren van de onderbuik voor het verwerven van meer zetels. Wat ze met die zetels moeten is mij een raadsel, want bij de SP doen ze ook al geen politiek om hun eigen zakken te vullen.

#7 Bismarck

@4: Ik zou niet op hem stemmen, maar je loopt nu wel heel makkelijk mee met de Hongaarse dictatorhandlangers, die Timmerfrans ook al bedreigden. En het is zonder meer een feit dat de karikatuur die de SP van hem neerzette leeft bij de PVV/FvD-aanhang, maar toch wel heel weinig op heeft met de realiteit.

Maar goed, misschien is dat de tactiek van de SP: Laat de linkse kiezer maar vertrekken naar andere partijen, we vangen met deze campagne misschien de stemmen van het deel van de extreemrechtse kiezers dat Baudet toch net wat te elitair vindt.

#8 beugwant

@6: @7: Dat is het inderdaad: belangrijker dan Timmermans tegen de schenen te schoppen (in diens positie moet je wel wat kunnen hebben, comes with the job) is het terugwinnen van de naar ultrarechts overlopers. Die lezen de verkiezingsprogramma’s toch wat minder grondig, verdiepen zich amper in wie er wat gestemd heeft of ze worden niet meer wijs uit al die benamingen, zoals het verschil tussen socialisten en liberalen.

Want, #6, opborrelende onderbuikgevoelens ontstaan niet zomaar.

#9 JANC

@8: Da’s wel waar, maar ik zag Frans in enkele interviews, o.a. de Duitse tv, maar ook in België. Ik kon daarin niet ontdekken dat hij daar maar zat voor het geld.
Dan is het inderdaad een goede vraag “waar komen die opborrelende onderbuikgevoelens vandaan?”. Het lijkt niet op feiten gebaseerd, eerder op anti-EU propaganda van Geenstijl en consorten.

#10 beugwant

@9: Ja die russen schijnen de afgelopen decennia overal hebben lopen stoken. Iemand daar op de taiga moet enorm baat erbij hebben dat de hele wereld instabiel wordt.

#11 JANC

@10: Ik noem geen Russen. Ik noem Geenstijl en consorten.

#12 Bismarck

@8: Dan nog is de vraag of dit de tactiek is. In tegenstelling tot bv. de VS, zijn verkiezingen in Nederland geen dichotomie, waarbij het succesvol zwartmaken van een tegenstander automatisch leidt tot een groter eigen stemmenaandeel. Dus de argeloze kijker die zich hier door dit negatieve spotje van de SP voor de gek laat houden, kan net zo goed nog VVD of FvD gaan stemmen (gezien de flyer van Sjoerd Bakker die ik dit weekend in de bus kreeg, was mij het onderscheid tussen die twee partijen trouwens ook meteen een stuk minder duidelijk).

#13 beugwant

@11: Ik noem de man achter de man.

@12: Mogelijk heeft de SP gedacht dat dit Amerikaanse verschijnsel óók ons voorland is.

#14 Cerridwen

@8:

opborrelende onderbuikgevoelens ontstaan niet zomaar.

natuurlijk wel, hoe goed of slecht het ook gaat, mensen zullen altijd opborrelende onderbuikgevoelens hebben. Er is altijd menselijk leed, en dit leed toeschrijven aan iets buiten jezelf is een logische menselijke reactie.

Kijk naar jezelf, uit jouw onderbuik borrelt een reactie #4 die de extreem populistische boodschap van het SP-spotje onderschrijft. Analyseer eerst zelf waar je de mist in gaat, dan kunnen we het daarna hebben over het terugwinnen van overlopers naar ultrarechts.

#15 JANC

@13: Het zou kunnen, maar ik geloof niet dat je er Russen achter moet zoeken.

#16 Anno Niem

@7: “En het is zonder meer een feit dat de karikatuur die de SP van hem neerzette (…), maar toch wel heel weinig op heeft met de realiteit.”
Even wat feiten:
– in 2007 was dhr Frans Timmermans staatsecretaris van Europese zaken en mede verantwoordelijk voor het doordrukken van de aangepaste Europese grondwet (vermomd onder een andere naam) waartegen men in 2005 nog heel duidelijk NEEEE had gezegd.
– in Frankrijk, Nederland, Denemarken en Ierland (2x) stemde men tegen de Europese grondwet. Desondanks drukte men het er gewoon door.
– Oekraïne verdrag en Marrakesh pact werden er gewoon door gedrukt door gladjakker Rutte. Met kritiek werd niets gedaan, ja waardeloze beloftes en een inlegvel om het publiek zoet te houden.
Het beeld is eigenlijk al jaren zo, zodra men maar de kans krijgt is het meer en meer EU als oplossing van een probleem. Brussel is het vleesgeworden rupsje nooitgenoeg met een kliek die op slinkse wijze steeds meer macht naar zich toe wil trekken. Goed dat de SP dit weer onder de aandacht brengt. Voor sommigen misschien onaangenaam.
Dat nu juist Timmermans, die de leider van die hele Brusselse kliek wil worden wordt aangepakt, lijkt me dan ook vrij logisch.

#17 JANC

@16: Wat heft Rutte/Marrakesh met Timmermans te maken? Of met Oekraine? Je maakt twee punten van die Europese grondwet, terwijl het er maar een is. Hmm, beetje magertjes, vind je ook niet?

#18 Spam

Plus, die grondwet is er niet gekomen. En het verdrag dat daarvoor in de plaats is gekomen, heeft dat nu echt zo’n desastreuse invloed op het leven van de gemiddelde gelehesjer?

#19 gbh

@18: We zijn dikke verwende kinderen die ons hebben laten aanpraten dat we het zo geweldig slecht hebben.

@14:

dan kunnen we het daarna hebben over het terugwinnen van overlopers naar ultrarechts.

door te zorgen dat iedereen weer een toekomst heeft waar je zelf wat aan kunt doen:

https://youtu.be/SI_ak30tFyg?t=544

#20 Bismarck

@17: En zelfs daar moet je Timmerfrans met de oren bijslepen om hem als staatssecretaris (dus geen stem in de ministerraad die bepaalde of Balkenende destijds zou tekenen, noch in 1e of 2e Kamer die moesten ratificeren) “mede verantwoordelijk” te maken.

#21 Henk van S tot S
#22 Folkward

Afgelopen zondag stuurde Trump dreigtweets, waarin hij handelstarieven aankondigde voor vrijdag (morgen). De tweets op zichzelf zijn niet zo boeiend, zo maakt Trump er wel meer. Vanaf dinsdag, volgens mij, meldden media dat ‘Amerikaanse (overheids)bronnen’ aan Reuters berichten dat eind vorige week (vrijdag laat) een kladversie is verstuurd, waarin een aantal belangrijke zaken zouden missen, die voornamelijk te maken zouden hebben met intellectueel eigendom.

Mijn probleem: journalisten hebben die documenten niet zelf gezien, de 6 bronnen die genoemd worden zijn allen anoniem, China ontkent, en die ongeziene documenten legitimeren de tweets van Trump. Op dit moment durf ik in ieder geval niet met grote zekerheid te zeggen dat het bestaan van die documenten niet fictief is, om Trump in een goed licht te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*