1. 2

  @1 A Narcissist’s Prayer:
  That didn’t happen.
  And if it did, it wasn’t that bad.
  And if it was, that’s not a big deal.
  And if it is, that’s not my fault.
  And if it was, I didn’t mean it.
  And if I did…
  You deserved it.

 2. 3

  @1
  China snap ik enigszins wel.
  Na een overeenkomsten tussen de regering Obama en China was, naar het schijnt, het 1e bedrijf wat profiteerde het bedrijf van Hunter Biden en Christopher Heinz (stiefzoon John Kerry). Riekt naar voorwetenschap en derhalve corruptie.

 3. 5

  @4: wederom lees je vooral wat je will lezen. :
  ok bij de energiebedrijven is niets merkbaar van het verlangen om opnieuw op kernenergie in te zetten, of een intussen academisch debat te gaan voeren over de vraag of het beter was geweest langer door te gaan met nucleaire energie. Ze hebben zich ingesteld op de Atomausstieg en zitten midden in een ingrijpende transformatie die ze niet zomaar kunnen terugdraaien.

  „Een no-go”, noemde Frank Mastiaux, topman van energiebedrijf EnBW, een terugkeer naar kernenergie onlangs. Acht jaar geleden was 85 procent van de stroom die zijn bedrijf produceerde nog afkomstig van kolen- en kerncentrales. Dat is nu teruggebracht naar 20 procent.

  Mastiaux: „We hebben in dit land een duidelijk besluit genomen, we moeten nu niet weer de discussie gaan openen.” Ook een woordvoerder van KernD, een samenwerkingsverband van bedrijven en instellingen rond de nucleaire industrie, gelooft niet in een terugkeer van de kernenergie in Duitsland.

 4. 6

  @1: dit gaat weer eens exploderen in het gezicht van de democraten zelf.

  Biden has acknowledged on camera that in spring 2016, when he was vice president and spearheading the Obama administration’s Ukraine policy, he successfully pressured Ukraine to fire top prosecutor Viktor Shokin. At the time, Shokin was investigating Burisma Holdings — where Hunter had a lucrative role on the board despite limited relevant expertise.

  The vice president threatened to withhold $1 billion in critical U.S. aid if Shokin was not fired.

  “Well, son of a b—h, he got fired,” Biden joked at a panel two years after leaving office.

  Shokin himself had already been widely accused of corruption.

  https://www.foxnews.com/politics/joe-hunter-biden-seen-golfing-with-ukraine-gas-company-exec-back-in-2014-photo-shows

 5. 8

  @6 sterke bron. De gebruikelijke afleidingsfabels. Maar als dit akkefietje de Democraten van Biden verlost, lijkt me dat uitstekend nieuws

 6. 9

  @7: tsja, een buitenlandse onderzoeksrechter laten ontslaan in een land waar hij geen bevoegdheden heeft. En dan ook toevallig nog een onderzoeksrechter die een onderzoek doet naar het gasbedrijf waar je volwassen zoon (gespeend van enige kennis of kunde) zijn zakken vult..

 7. 10

  @9 hoe werkt dat nou in je hoofd. Je verdiept je duidelijk in de feiten en dan filter je weg wat je niet zint. Als je het vaak genoeg herhaalt, ga je het dan geloven?

  Je weet best dat niet alleen de VS die man weg wilde hebben, maar ook allerlei andere landen en organisaties. En in de VS wilden ook de Republikeinen hem weg. En dan was er op dat moment ook al geen onderzoek naar dat bedrijf. Laat staan naar Biden junior zelf.

  Blijft uiteraard verwerpelijk dat dergelijke goed betaalde baantjes naar de zoon van een belangrijk politicus gaan, zonder dat hij daar bijzonder geschikt voor lijkt. Maar of dat nu een punt is om op Trump en niet op Biden te stemmen?

 8. 11

  @10: Ik had me er eigenlijk nog niet zo in verdiept :P

  Net ff wat gegoogeld: ik begrijp inmiddels dat die onderzoeksrechter Shokin vooral de oude pro-russische elite van de Oekraïne de hand boven het hoofd hield. Dat dit tegen het zere been van de anti-Rusland coalitie was kan ik me wel voorstellen.

  Feit is en blijft echter dat de Oekraïne één grote corrupte bende was (en is) en dat de zoon van Joe Biden daar middenin zat.

  Verder blijkt dat er onder Shokin wel degelijk een onderzoek liep naar het bedrijf waar de zoon van Joe Biden zitting had. https://en.wikipedia.org/wiki/Viktor_Shokin. Of dat nou full force doorgezet werd of slapend was zoals door de andere kant geclaimd wordt, kan ik niet beoordelen vanwege de algehele corrupte boel daar.

  Maar ik lees nu ook dat trump de rol van de zoon van Biden in China ter discussie stelt. We zullen zie wat daar weer uitrolt.

  Overigens ben ik niet erg geobsedeerd door Trump. Ik volg het wel een beetje, maar zijdelings

 9. 12

  @11

  Ik volg het wel een beetje, maar zijdelings

  Bij lange na niet genoeg, en dan kakel je ook maar rechtse media na. Biden jr. ging pas werken nadat er al een tijd (2 jaar?) nominaal een corruptieonderzoek aan de gang was. Nominaal, want Shokin deed er helemaal niks aan (één van de redenen om hem eruit te wippen). De tijd dat Hunter er werkte en Shokin nog ‘werkzaam’ was, was een paar maand, waarin -nogmaals- niks werd gedaan door Shokin. De rol of functie van Hunter zelf was daarnaast ook helemaal geen onderdeel van het (interne) corruptie-onderzoek. Dat een nobody als Hunter, wiens enige wapenfeit zijn achternaam was, werd ingevlogen om in de raad van bestuur van Burisma te zitten, had niks te maken met de pro-Russische, corrupte elite. Zie ook deze link van Reuters, of deze van Vox, waarin Hunter niet gespaard wordt. Hij is een stuntelaar, die gewild of ongewild, van zijn achternaam profiteert, en daar met Burisma toch zeker een belangenconflict had. Maar dat hij iets strafbaars deed? Nee. Dat Joe Biden iets strafbaar deed? Nee. En gegeven dat Joe Biden zelf de meest klungelige dingen doet, maar daarvoor uit komt, kunnen we ervan uitgaan dat we hem waarschijnlijk kunnen geloven als hij zegt: “Ik zei tegen [Hunter]: ‘Ik hoop dat je weet wat je doet’.” En dat dat ook meteen het dichtste bij ‘inmenging’ is waarmee Republikeinen komen en gaan schuimbekken.

  Bovenstaand relaas over Hunter en Joe Biden is trouwens ook de reden dat #8 zegt dat hij blij zou zijn als Joe Biden hierdoor gediskwalificeerd wordt. Joe Biden zal zijn hart misschien wel op de goede plaats hebben en meestal voor wenselijk beleid stemmen, maar hij is en blijft een nepotistische stuntelaar, met oogkleppen tegen racisme en vrouwonvriendelijkheid, en een blinde vlek voor de institutionele manieren waarop Republikeinen de democratie van binnenuit uithollen.

  Feit is en blijft echter dat de Oekraïne één grote corrupte bende was (en is) en dat de zoon van Joe Biden daar middenin zat.

  Dat is het niveau van je argument? Het is hommeles in de Haagse gemeentepolitiek, ex-PVV’er Richard de Mos wordt verdacht van corruptie, alsmede zijn huidige partijgenoot. De VVD-burgemeester, met de veiligheidsdriehoek heeft laks opgetreden rond Oud & Nieuw. “Maar het is een feit dat Martin Balster er middenin zat.” Dat Martin Balster bij de PvdA zit, in de gemeenteraad, en de enige overeenkomst dus de ‘de gemeente Den Haag’ is, zou voor jou niks uitmaken. Volledig irrelevant, maar als je niet wil geloven dat de waarheid niet in het midden zit, maar dat één kant glashard zit te liegen -namelijk de lui met wie je denkt veel gemeen te hebben-, dan kan ik inderdaad begrijpen dat je liever zo’n alternatieve waarheid koestert, waarbij ‘iedereen schuldig is’.

  Je #6 en #10 tonen vooral je goedgelovigheid en naïviteit voor rechtse sprookjes aan.

 10. 13

  ik kan niet zo veel met jouw informatie. je geeft vooral veel interpretatie zonder broninformatie.. ik ga het overigens ook niet eens nazoeken. dit soort loopgraafoorlogen interesseert me te weinig.

  Ik heb slechts willen aangeven dat biden de schijn tegen heeft en dat het me niet zou verbazen dat de impeachmentprocedure die de democraten hebben opgestart in hun eigen gezicht explodeert

 11. 14

  @11: ” Of dat nou full force doorgezet werd of slapend was zoals door de andere kant geclaimd wordt, kan ik niet beoordelen vanwege de algehele corrupte boel daar.”
  Je liegt. Notabene uit je eigen link:
  “Among other issues, he was slow-walking the investigation into Zlochevsky and Burisma – to the extent that Obama officials were considering launching their own criminal investigation into the company for possible money laundering”

  Verder ook wel leuk hoe je dit terloops noemt: “Maar ik lees nu ook dat trump de rol van de zoon van Biden in China ter discussie stelt.”
  Nee, Trump is openlijk druk op China aan het uitoefenen om de Bidens te onderzoeken. Hij doet gewoon nog eens dunnetjes zijn machtsmisbruik over met een ander land. In een functionerende democratie was deze man al lang afgezet.

 12. 15

  @14: nu trump ook china openlijk om een onderzoek naar de mogelijke corruptie van de bidens vraagt lijkt mij de geheimzinnigheid wel verdwenen toch? Wat is je punt?

 13. 17

  @15: Welke geheimzinnigheid? Bedoel je dat Trump in eerste instantie heeft proberen achter te houden dat ie Oekraïne onder druk zette? Dat misdrijf is niet verdwenen met zijn huidige openheid. Daarnaast komt er nu dus een tweede feit van machtsmisbruik voor politiek gewin bij. Lijkt me best wel een punt. Daarnaast is mijn punt dat je in #11 liegt (“Of dat nou full force doorgezet werd of slapend was zoals door de andere kant geclaimd wordt, kan ik niet beoordelen”).

 14. 18

  @17: het lijkt er inderdaad op dat het onderzoek naar Burisma slapend was.

  ” in a sworn notarized affidavit dated September 4, 2019, for a European court, Shokin testified that “On several occasions President Poroshenko asked me to have a look at the [criminal] case against Burisma and consider the possibility of winding down the investigative actions in respect of this company[,] but I refused to close this investigation.”[27]

  Shokin claimed in May 2019 that he had been investigating Burisma Holdings.[28][29][30][31] However, Vitaliy Kasko, who had been Shokin’s deputy overseeing international cooperation before resigning in February 2016 citing corruption in the office, provided documents to Bloomberg News indicating that under Shokin, the investigation into Burisma had been dormant.[32] Also, the investigation into Burisma only pertained to events happening before Hunter Biden joined the company.[33”

  Maar wat de zoon van Joe Biden in dat corrupte nest deed en wat hij daar te zoeken had?

  verder laat ik het hierbij

 15. 19

  @sickbock: Biden en Oekraïne is een grote nothingburger. Trump en zijn rechtse propagandakanalen proberen er met alle macht wat van te maken, en als je er gevoelig voor bent (zoals jij blijkbaar) dan lijkt het misschien nog wat. Het treurige is dat Trump er zelf nog het meest gevoelig voor is, en dus zijn macht misbruikt om andere landen zaken te laten onderzoeken waar niets uit kan komen, omdat het onzin is.

  Interessanter, en belangrijker, is natuurlijk de vraag: hoe lang blijven de Republikeinen dit tolereren? Wanneer gaat het te ver? Straks komen de impeachment artikelen ter stemming voor de senaat, en wat doe je dan als senator? Met z’n twintigen ja, en je bent van Trump af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren