SG-café dinsdag 28-05-2019

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van dinsdag 28-05-2019. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (16)

#1 Jan met de pet
#2 Bismarck

@1: Han ten Broeke? Inderdaad! Waarom gaan hij en Madeleine van Toorenburg op de stoel van de rechter zitten?

#3 Le Redoutable

Waar in Duitsland de Joden het advies krijgen geen keppeltjes meer te dragen, moeten ze in Nederland ontzet worden door de politie. Eerder al waren er problemen bij Pegida, hier werd zelfs met stenen gegooid driemaal raden wat bij beide de agressieve probleemgroep was:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/3658856/eis-grijp-in-bij-verstoren-israel-demo

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3005157/Tien-aanhoudingen-bij-Pegida-demonstratie-in-Eindhoven-politie-sluit-meer-arrestaties-niet-uit

#4 JANC

@3:

driemaal raden wat bij beide de agressieve probleemgroep was

pegida?

#5 Bismarck

@3: Hé, zie ik jou daar nu Joden met pro-Israëldemonstranten verwarren? Zal wel per ongeluk gebeurd zijn zeker.

#6 Jos van Dijk

@3: Waren het Joden die ‘ontzet moesten worden’ of pro-Israëlische demonstranten? En werden ze bedreigd door moslims of door tegenstanders van de huidige Israëlische regering?

#7 Folkward

@3
Doorzichtig. Xenofoob, islamofoob en zelfs antisemitisch.
1. Overeenkomstige element lijkt te zijn dat het in Nederland, door Nederlanders gebeurt. De Telegraaf hitst op met ‘moslims’. (Wat? hebben ze iedereen ondervraagd welk geloof ze aanhangen? Hebben gelovige moslims het alleenrecht om ‘allahu akbar’ te zeggen). Ja, ‘Turken en Marokkanen’ is wat jij wil horen. Er zit inderdaad een malloot met een levensgrote Turkse vlag te lopen in Eindhoven. Maar we kunnen ook lezen waar ze wonen: voornamelijk Eindhoven. En in Rotterdam? Daar worden Turken, Marokkanen en Noord-Afrikanen verantwoordelijk gehouden voor ongeregeldheden op 10 mei; en wel door Leefbaar Rotterdam (zonder dat die het juist hoeft te hebben, wat zegt de politie? “We zijn nu bezig om de feiten op een rijtje te krijgen.”). LR-raadslid Hoogerwerf: “Marokkanen en Turken willen niet dat een klein groepje demonstranten voor Israël demonstreert en roepen op tot rellen.” (Ondertussen, in Amsterdam, volgens diezelfde Telegraaf: “Joodse organisaties willen verbod anti-Israël demonstraties op de Dam”) Gaat goed jongens! Steek elkaar de ogen uit!
2. De vermeende karakterisaties zijn dus op jouw conto. Ik ga die karakterisaties niet ontkennen: waarschijnlijk klopt het grotendeels, maar je ‘rapporteert’ niet elke opstootje, maar wel deze twee, met een expliciete insinuatie naar de (nog onbekende) etnische achtergrond. Gewoon xenofoob dus
3. Nog altijd, volgens dat Bondsdag-onderzoek, is het merendeel van de antisemitische incidenten door extreemrechts gedaan. Je insinueert dat dat niet het geval is door het aan de vermeende religie/etnische achtergrond van de Nederlandse daders in dit geval te koppelen. Zum kotzen. Maar dat maakt je nog niet antisemitisch; joden zijn nu nog een handige stok om bruine mensen (met een ander geloof) mee te slaan. Nee, wat je antisemitisch maakt is dit:

moeten [de joden] in Nederland ontzet worden door de politie.

Maar het artikel heeft het helemaal niet over joden. Het heeft het over de ‘Vrienden Voor Israël’. Dus ‘Vrienden Voor Israël = joden’ volgens Redoutable. Interessant. Juist het ‘leerstuk’ van de onderlinge uitwisselbaarheid Israël = jodendom is antisemitisch, gefeliciteerd Redoutable! You played yourself. Again! Nu zal ik eerlijk zijn: ik denk niet dat je een diepgewortelde haat hebt tegen joden, maar je gebruikt hun lijden wel naar jouw eigen willekeur om extreemrechts mee vrij te pleiten, en allochtonen te belasteren. Je zwakke antisemtisme staat in dienst van xenofobie, wat een geruststelling!

#8 gbh

@7:

om extreemrechts mee vrij te pleiten, en allochtonen te belasteren

Dat lijkt bij jou weer andersom, waarom? In Oost-Europa zit duidelijk extreem-rechts achter antisemtisme, in West-Europa vooral moslims en extreem-links:

https://www.trouw.nl/samenleving/waar-komt-de-nieuwe-jodenhaat-vandaan-~adb7582d/

#9 AltJohan

Trump over succes. Het gaat zeker niet alleen over geld volgens hem:

https://youtu.be/1xuAO0zKRAk

#10 Folkward

@8

Dat lijkt bij jou weer andersom, waarom?

En waar haal je dat uit? Zit ik ook herhaaldelijk linkjes te posten, zoals Redoutable, met onzindelijke redenaties, waarbij ik impliceer: “Och, die arme Joden, die aangevallen worden door extreemrechts.” Nee, discriminatie is fout, dus antisemitisme is fout. Dat geldt voor iedereen. Dat je bij een gediscrimineerde minderheid hoort, betekent niet dat je niet kunt discrimineren, noch dat je het dan opeens wel zou mogen. Moet je het duidelijker hebben?
Trouwens, hier het onderzoek waarnaar verwezen wordt.

#12 gbh

@10:

Nee, discriminatie is fout, dus antisemitisme is fout. Dat geldt voor iedereen. Dat je bij een gediscrimineerde minderheid hoort, betekent niet dat je niet kunt discrimineren, noch dat je het dan opeens wel zou mogen. Moet je het duidelijker hebben?

Nee, volledig mee eens.

En bedankt voor de link.

#13 Frank789

NFI medewerker vervalst eigen bloedwaarden: 6 maanden cel + 6 maanden voorwaardelijk.
Politie commissaris maakt zich schuldig aan corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen: eis 240 uur taakstraf (=30 dagen).

Ik zou graag eens een aanklager en een rechter spreken over de motivatie achter deze verschillen.

https://nos.nl/artikel/2286697-oud-medewerker-nfi-veroordeeld-vanwege-sjoemelen-met-bloedmonsters.html
https://nos.nl/artikel/2285564-om-eist-werkstraf-voor-politiechef-die-zich-liet-trakteren-op-dure-uitjes.html

#14 Lethe

What was er nu over dat plushe? Ik kan mij herinneren dat er wat lui hier waren die in GW van de PVV een messias hadden gezien. Het is blijkbaar toch een erg warm plekje.

“De PVV blijft een beweging zonder leden (‘daar ben ik
nog steeds heel tevreden over’) en Wilders piekert niet over een vertrek. ‘Ik zal nooit aftreden. Nooit… Ik …”

#15 beugwant

Nou Wopke, doe d’r es wat aan: https://www.nu.nl/economie/5913018/nederlands-belastinglek-kost-wereldwijd-tot-10-miljard-euro-per-jaar.html
Of vinden je oude minervavrienden dat niet goed?

#16 Folkward

Misschien heeft het volgende meer aandacht (een artikel) nodig.
Nieuwsuur brengt naar buiten dat Rutte druk heeft uitgeoefend om de publicaties van het CPB en PBL van de klimaattafels uit te stellen tot ná Prinsjesdag 2018, om een zwaar debat daarover te voorkomen. Hij was toen niet op de hoogte van de inhoud, misschien had hij anders besloten als hij de uitkomst echter wel wist. Rutte moest later namelijk alsnog bakzeil halen. Door een mogelijk rookgordijn van die publicaties, zouden andere hot issues misschien zijn ondergesneeuwd.

[Doet aluhoedje op]Het is nu bekend geworden dat uitstel van die publicaties onder druk van Rutte (en de rest van de ministerraad) gebeurde. Dat doet ook de vraag rijzen waarom dat bericht nu is gelekt. Het klimaat was onderwerp van de verkiezingen voor de Provinciale Staten (20 maart) én de Europese verkiezingen (23 mei). Deze ‘ontdekking’ zal ongetwijfeld hebben meegespeeld in de keuze van kiezers, VVD’ers, CDA’ers en D66’ers zouden hun heil elders hebben gezocht. De volgende verkiezingen staan gepland voor 2021 (waarschijnlijk maart), en de volgende daarop zijn de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Rekent de (VVD?)-bron van het lek erop dat Rutte wederom van teflon is, en dat die (net als de coalitiepartijen) het kan uitzingen tot die tijd? En dat de kiezer het dan weer vergeten is? Ik denk van wel.[doet aluhoedje af]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*