SG-café dinsdag 24-11-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van dinsdag 24-11-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (34)

#1 majava

“Joost Eerdmans gaat voor lijsttrekkersschap(sic) Forum voor Democratie”

Gisteren in het café dacht ik even hardop na over wat er zou gebeuren met de FvD na een Baudexit. Letterlijk schreef ik

Met een partij Nanninga voor de gewone linkshater,

En dan de woorden van Eerdmans vandaag:

zoals Annabel Nanninga… Die vind ik ook heel erg goed en ik ben echt fan van haar. Het gaat erom wie de beste man of vrouw is voor het beste aantal zetels om links aan te vallen. Dat gaan we ook doen.

Maak het land groot met linkshaat! Ik wil dat op een tourbus.

https://www.parool.nl/nederland/joost-eerdmans-gaat-voor-lijsttrekkersschap-forum-voor-democratie~b8c0b0df/

Hoe is het nu verder met die partij en de jugend? Ik ben niet continu bezig met ze. Heb ook wel wat anders te doen.

#2 basszje

@1: De vraag is natuurlijk een beetje of we hiermee piek-Eerdmans hebben gehad . Ik heb in mijn research een grafiek gevonden die het e.e.a. duidt: grafiek

#3 majava

@2: Ik zet gewoon m’n geld op Eerdmans. Die man heeft een LPF verleden. Alleen dat al is reden genoeg om hem te willen. #popcorn

Ik las net in een RTL bericht dat Baudet ook partijvoorzitter af is. Dat is dan meer dan wat ‘ie gisteren vertelde. Maar hoe ze met de JFvD omgaan is nog altijd slap. Slechts dat interne onderzoek van van Haga en tijdelijke terugtreden van het hele bestuur. Freek Jansen trekt zich terug als kandidaat voor de kamer. Alles wijst erop dat men bezig is met symbolische maatregelen. En dat terwijl het de kern van het probleem is; wat doe je aan radicalisme

#4 basszje

@3: Wat dat betreft is Eerdmans een typische middenmanager met carrierewens. Al 6 keer is het niet gelukt en alsnog vertrouwen hebben in je ‘eigen kwaliteiten’.

#5 Frank789

Wat zijn dat toch een mafkezen, die verpleegkundigen?
Tot vorig jaar liet slechts 33% zich tegen griep inenten en nu wil maar 37% het coronavaccin halen als dat beschikbaar komt.

Dat applaus en die bonus mogen ze wat mij betreft pas komen halen ná hun vaccinatie tegen corona én de griep.

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/11/22/verpleegkundigen-twijfelen-ook-of-ze-zich-laten-inenten-a4021027

#6 Bismarck

@5: Als dat hetzelfde onderzoek is dat ook onder de algemene bevolking is gehouden, dan neem dat gerust met een korrel zout. Iets van 2/3e zei het nog niet te weten en dat is ook niet zo vreemd, omdat het vaccin nog onbekend is (om welke van de drie-vier binnenkort beschikbare vaccins gaat het bv?).

#7 Frank789

@6: Die 33% griepvaccin zijn al sinds jaar en dag bekend.
Juist deze beroepsgroep zou op de hoogte moeten zijn van de werkzaamheid van vaccins en de hoge veiligheid er van. En ook dat de nieuwe vaccins grotendeels op bestaande vaccins en methodes bouwen die bewezen werkzaam en veilig zijn.

Met huilie huilie “ik vertrouw het niet, het is te snel ontwikkeld” geeft de verpleegkundige aan de eigen opleiding, beroepsgroep en de wetenschap erachter niet te vertrouwen. Je zal maar op zaal liggen en van elke 3 verpleegkundigen zijn er 2 niet gevaccineerd en dromen misschien ook nog eens over een eigen homeopatische praktijk of Reiki cursus.

#8 Frank789

Wat een stoelendans gaat dat worden, pardon zeteldans:
Hiddema (FvD) verlaat per direct de Tweede Kamer

https://nos.nl/artikel/2357914-hiddema-fvd-verlaat-per-direct-de-tweede-kamer.html

#9 Bismarck

@7:“En ook dat de nieuwe vaccins grotendeels op bestaande vaccins en methodes bouwen die bewezen werkzaam en veilig zijn.”
Nou dat is nu juist niet het geval. Bijvoorbeeld de vaccins van Pfizer en Moderna zijn mRNA vaccins, die methode is nog nooit eerder op mensen geprobeerd.

“Met huilie huilie “ik vertrouw het niet, het is te snel ontwikkeld” geeft de verpleegkundige aan de eigen opleiding, beroepsgroep en de wetenschap erachter niet te vertrouwen.”
Dat geldt dus echt niet voor 2/3e van de verplegers als het om het Covid vaccin gaat. Het gaat nog steeds om niet beëindigde trials, “de wetenschap” heeft het goedkeuringsstempel dus nog niet gegeven. Terecht dat je dan als gebruiker nog even een slag om de arm houdt, ook als je geen Hans Verbeek bent.

#10 Cerridwen

@8: Dat is dan al de tweede fractie die niet meer terug gaat komen na de verkiezingen:
https://www.nu.nl/politiek/6092502/huidige-50plus-fractie-keert-na-verkiezingen-niet-terug-in-tweede-kamer.html

#10.1 P.J. Cokema - Reactie op #10

Het zijn niet de fracties maar de huidige leden van de fracties die niet terugkomen.
Of Fvd en 50PLUS na maart 2012 terug keren in de 2e Kamer hangt natuurlijk af van de stembusuitslag.
50PLUS heeft, denk ik, minder problemen de fractie te bemensen dan de FvD, die nu het risico loopt door ruzies uiteen te vallen. Bij 50PLUS dreigde dat kortgeleden ook, maar lijkt dat te boven zijn gekomen.

#11 Hans Verbeek

@7:

Juist deze beroepsgroep zou op de hoogte moeten zijn van de werkzaamheid van vaccins en de hoge veiligheid er van.

Stel je nu eens voor dat die mensen in de zorg op de hoogte zijn van de nadelen van griepvaccinatie. Het zijn mensen uit de praktijk.
https://www.trouw.nl/nieuws/waarom-we-moeten-stoppen-met-de-griepprik~bbfb9e5b/
https://www.parool.nl/nieuws/de-griepprik-is-nutteloos-bij-gezonde-mensen~b503f3e4/

Is het überhaupt wel zinvol om vaccins te ontwikkelen tegen seizoensgebonden RNA-virussen zoals rhino-, influenza- en corona-virussen?
We zullen wel zien of het SARS-CoV2-vaccin zo goed is als de vaccin-verkopers zeggen.

#12 Frank789

@11: [ Stel je nu eens voor dat die mensen in de zorg op de hoogte zijn van de nadelen van griepvaccinatie. ]

Er zijn geen (lichamelijke) nadelen aan de griepvaccinatie buien een enkel geval van huidirritatie, lichte hoofdpijn of lichte koorts.

Dat er discussie is over de werking van de griepprik omdat er zoveel mutaties zijn is bekend.
Het is ook bekend dat de griepvaccinatie gewoon veilig is.
Dus het is mijns inziens niet aan het ziekenhuispersoneel om voor zichzelf te beslissen om zich niet te vaccineren want het vaccin is veilig en wacht dus maar de uitkomst van de discussie van de experts af.
Ikzelf ga ook gewoon jaarlijks de griepprik halen totdat de wetenschappers anders beslissen.

#13 Frank789

@9: [ mRNA vaccins, die methode is nog nooit eerder op mensen geprobeerd. ]

Dat is niet helemaal waar. Behalve dat intussen al bijna 100.000 proefpersonen zijn gevaccineerd is rna-vaccin al als medicijn ingezet.

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/11/19/wat-weten-we-over-mrna-vaccins-a4020783

[ heeft het goedkeuringsstempel dus nog niet gegeven ]
Men verwacht de goedkeuring binnenkort en hier is er nog niet met vaccineren begonnen, dus geen reden om op voorhand al te weigeren.

#14 Joop

Vanavond zal Wilders met zijn trawanten wel aan de champagne zitten. Grootste concurrent maakt zichzelf onmogelijk, plus dat hij het al een tijdje lekker in de peiling doet. Met een beetje mazzel gaat ie over de dertig zetels volgend jaar.

#15 Co Stuifbergen
#16 Frank789

@15: Er treedt altijd wel ergens een rariteit op waar je nooit meer wat van hoort.
https://www.cdc.gov/flu/spotlights/2020-2021/death-south-korea-following-flu-vaccination.htm

#17 Bismarck

@13: “Behalve dat intussen al bijna 100.000 proefpersonen zijn gevaccineerd is rna-vaccin al als medicijn ingezet.”
Beetje semantisch daar. Er is nog geen mRNA-vaccin ooit goedgekeurd voor vaccinatie (dus “de nieuwe vaccins grotendeels op bestaande vaccins en methodes bouwen” gaat nog steeds helemaal niet op) en zoals in hetzelfde artikel te lezen valt is de techniek bijzonder nieuw.

“Men verwacht de goedkeuring binnenkort en hier is er nog niet met vaccineren begonnen, dus geen reden om op voorhand al te weigeren.”
En dat doen die 2/3e van het verplegend personeel dus ook niet. Die wachten de goedkeuring nog even af.

#18 majava

@14: Lijkt erop dat Nanninga een zuivering nastreeft. Ze ziet, niet geheel onterecht Baudet als het grootste probleem. Het zou best wel eens zo kunnen zijn dat zij, met Eerdmans een doorstart kunnen maken zonder dat deel dat nog bezig is met runetekens en klassieke muziek.

En als dat gebeurt ziet Wilders slechts die neonazi’s de oversteek maken. Wat dan? Tot zover heeft Wilders het kader vrij van bruine smetten kunnen houden (toch?), omdat hij alleenheerser is en nooit die boreale flirt heeft vertoond. Kan hij dat volhouden?

PS de SP, die ook met een radicaliserende jongerenafdeling zit, heeft actie ondernomen door nu de banden op te schorten. Eventjes los van de moederpartij. Dat is al meer dan wat de FvD deed, waar die kwestie als langer loopt.

#19 Frank789

@17: [ Die wachten de goedkeuring nog even af ]

Die 2/3 wil óf helemaal niet óf wacht langdurige effecten af.
Na goedkeuring gaat die 2/3 zich echt niet meteen voor 100% laten inenten.

#20 basszje

@18: Een beetje nazi wil niets met Wilders van doen hebben vanwege zijn joden- / israelstandpunt.

#21 Frank789

@18: “Nanninga noemt het een “martelaars-act” dat Baudet het steeds heeft over een ’trial by media’. “Krankzinnig gemekker. De media praten geen nazisme propagerende appjes goed. De media flirten niet steeds met complottheorieën en types van bedenkelijk allooi.” Binnen Forum heerst volgens haar een angstcultuur waarin bijna niemand inhoudelijke kritiek durft te geven.”

Ik kan me niet herinneren dat Nanninga zelf eerder geprotesteerd heeft tegen de onmiskenbare leugens die Baudet verspreidde, o.a. via Twitter of het “Fvd-journaal”.

#22 Cerridwen

@20: Klopt helemaal. Maar het blijft opvallend dat nu al duidelijk is dat niemand van de huidige fracties van 50plus en FvD zal terugkeren.

(dat de huidige fractie van 50plus niet terugkeert lijkt me een gevolg van de ruzies, niet een teken dat ze de ruzies te boven zijn. Na het vertrek van Krol zijn ze nog even doorgegaan met ruzieën)

#23 Cerridwen

@22: Maakt dat wat uit? Heeft ze daardoor minder gelijk?

Het lijkt me belangrijker dat iemand als Nanninga zich nu wél uitspreekt dan dat ze dat eerder niet deed. Beter laat dan nooit.

#24 Frank789

@24: [ Heeft ze daardoor minder gelijk? ]

Nee, ze maar is hypocriet en opportunistisch.
Als ze oprecht was had ze veel eerder gereageerd.

We gaan de discussie over het plots hypocriet verleggen van grenzen van maandag toch niet hier opnieuw doen?

#25 Hans Custers

@22

Die martelaars-act is al twintig jaar de standaardreactie van populistisch rechts op kritiek. Als Nanninga daar een probleem mee heeft zit ze echt bij de verkeerde partij.

#26 Frank789

Zo langzamerhand kunnen ze makkelijk weer een nieuwe partij oprichten met alle oude gezichten.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/353583015/ook-paul-cliteur-stapt-op-bij-forum-voor-democratie

#27 Joop

@18.

De lijsttrekker van pvv Rotterdam is ooit vervangen door iemand anders.

http://Www.nos.nl/artikel/2207748-nieuwe-lijsttrekker-pvv-rotterdam-weg-racistische-uitspraken-opgedoken.html

Pvv was opgezet vanuit de vvd, de fvd was zomaar iets. Er is wel eens geopperd dit jaar nog dat baudet een conservatieve revolutie wil ontketenen en toevallig een partij, maar niet zijn eerste keus.

#28 Spam

@24 Ben je nu het morele kompas van Annabel “als je een Jood ziet, geef dan gas” Nanninga aan het verdedigen???

#29 Cerridwen

@26: Maar het is toch fijn dat ze daar een probleem mee heeft, of niet? Of heb je liever dat ze zich niet uitspreekt en Baudet gewoon zijn gang laat gaan?

@29: Het is niet mijn moreel kompas, maar dat Nanninga een moreel kompas heeft, lijkt mij wel duidelijk. Blijkbaar is het ingewikkeld dat ook mensen waar je het grondig mee oneens bent uit morele overtuigingen kunnen handelen.

#30 basszje

@30: Je verbazing is onterecht. Het gaat om iemand die voorheen geen enkele blijk heeft gegeven van moreel besef en nu ineens het grote geweten uit loopt te hangen. Daar mag je wat kanttekeningen bij plaatsen.

#31 majava

@30:

Of heb je liever dat ze zich niet uitspreekt en Baudet gewoon zijn gang laat gaan?

Dat is wat ze al die jaren tot de dag van gisteren deed.

dat Nanninga een moreel kompas heeft, lijkt mij wel duidelijk.

Hoe werkt dat? Al die tijd, misschien zelfs wel haar hele leven is ze gewoon een neonazi-enabler, en op 24 november 2020 lijkt daar verandering in te komen en hop, ze heeft een moreel kompas?

#32 Frank789

@30: [ maar dat Nanninga een moreel kompas heeft, lijkt mij wel duidelijk. ]

Hier een aardig stuk van Martijn Tonies.
Waarom zijn we zo verbaasd dat de FvD jongeren zo fout zijn als de FvD top overduidelijk fout is?
Dat geldt dus dubbel en dwars voor Nanninga, die zelf in die top zit en alle foute acties van Baudet van dichtbij heeft kunnen waarnemen.

https://joop.bnnvara.nl/opinies/de-jongeren-van-forum-zijn-het-probleem-niet

#33 Hans Custers

Als Nanninga de respectabele vleugel van FvD vertegenwoordigt zegt dat vooral veel over de rest van die bende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*