1. 1

  Het IMF verwacht dat de wereldeconomie dit jaar met 3,3% zal groeien.
  https://www.ad.nl/economie/nieuwe-imf-voorspellingen-pessimistischer-over-groei-van-wereldeconomie~a7c49f28/
  De waarde van aandelen en vastgoed kan natuurlijk blijven stijgen, zolang als er meer geld bij komt op de wereld. Er kunnen ook meer wegen, havens en vliegvelden worden aangelegd.

  Maar toch klopt er iets niet. Kan de wereldeconomie nog 100 jaar blijven groeien met 2 of 3% per jaar? Komen we dan niet in de knel met de beperkte hoeveelheid ruimte op aarde, of in Nederland?

  In Nederland lopen we tegen de grenzen van de groei aan. We willen niet nog meer varkensstallen en nog meer vliegvelden. We willen ook zeldzame planten en dieren binnen onze grenzen.
  De stikstofvervuiling is één van de grenzen aan de economische groei.
  Het idee van Grenzen aan de Groei is niet nieuw, maar in 2020 wel weer actueel.
  https://www.youtube.com/watch?v=hBmjIIWPj3w

 2. 4

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/685968036/nijmegen-geteisterd-door-rovende-jonge-asielzoekers-uit-veilige-landen

  Ja, zo verpest je het voor de rest. Wat eigenlijk al tijden aan de hand is, bijvoorbeeld Ter Apel. En dan komen er een onderzoek van onze heilige wetenschap welke bevestigt dat omwonenden van azc’s positief tegen de migranten aankijken. Maar Ter Apel was niet meegenomen.

  https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2019/ter-apel-wil-af-van-asielzoekers-uit-veilige-landen-95-van-de-overlast/

 3. 5

  Zou het niet meer zoden aan de dijk zetten om in plaats van Greta Thunberg er te laten spreken gewoon een bom op dat WEF in Davos te laten vallen?
  De vaste bezoekers hebben immers aantoonbaar maling aan alles dat hun directe winst bedreigt, en zijn daarmee een slag volk waar de wereld maar beter zo snel mogelijk vanaf kan.

 4. 6

  @4:

  Ja, zo verpest je het voor de rest.

  Absoluut mee eens. Ik had eens begrepen dat de bottleneck zit in de procedure, die door gebrek aan geld/middelen (?) op papier snel zou moeten zijn, maar in de praktijk dus te lang duurt. En daarna nog de bekende problemen rond uitzetting, want dat staat al min of meer vast voor die groep.

  Hoe kan het dan dat je nu alweer met een rechts kabinet zit, met daarin al tig jaren de partij (VVD) die graag het politielogo voor zichzelf zouden willen gebruiken en dat hier dan niks aan gedaan wordt? De discussie over asielzoekers, immigratie en integratie gaat de VVD nooit uit de weg en soms hebben ze een kamerlid dat niet onderdoet voor de gemiddelde FvD’er, maar dat is discussie over “de rest”, waar de groep die men niet aanpakt het voor verpest.

 5. 7

  @5: Lijkt me nog al een drastische oplossing. Als je gisteravond de doc gezien hebt over die club, weet je dat het om onvervalste commedia dell’arte gaat. Alles is 10x bedacht en geframed, niets is spontaan, want het moet wel gezellig blijven. Iedereen speelt daar een rol. Jij hebt blijkbaar niet door dat Greetje deel uit maakt van hetzelfde toneelgezelschap.

 6. 8

  @6.

  Inderdaad, je hebt helemaal gelijk. Alsof ze belang erbij hebben. Uiteindelijk vindt de VVD bij een kabinetsformatie afschaffing dividendbelasting vele malen belangrijker dan een slagvaardiger IND of meer politie op straat enz.

 7. 9

  @6 en @8: Veilige landers krijgen een versnelde procedure, die binnen een week moet zijn afgehandeld. Het zijn vooral de kansrijke asielzoekers die veel te lang moeten wachten.
  Ik kan me voorstellen dat die op een gegeven moment ook overlast gaan veroorzaken, want ze mogen echt helemaal nix.

  Er zijn trouwens ook zgn. aso-azc’s, waar herhalende overlastgevers een intensief traject krijgen en nog minder bewegingsvrijheid.

  Wat betreft dat uitzetten; Nederland is blijkbaar diplomatiek niet zo handig, zie het debacle met Marokko. Bovendien worden sommige (wmb) onveilige landen als Irak en Afghanistan als veilig aangemerkt, ik zie diplomatie in die gevallen ook weinig helpen…

  Overigens werd tussen 2013 en 2017 toch nog bijna de helft van de afgewezenen uitgezet.

 8. 10

  @9: Las net in De Groene dat de versnelde procedure weliswaar een VVD initiatief is (Dijkhof), maar dat het niet goed werkt. Het heeft niet het effect van afschrikking op instroom van kansloze asielzoekers en de 2 sporen leiden niet tot een versnelling van asielzoekers die wel kans maken. Die zitten echt beroerd lang te wachten.

  Reneman laat bovendien zien dat in april 2019 het aandeel asielverzoeken in de ‘kansloze sporen’ nog altijd vijftig procent is van de totale asielinstroom.

  Ook lukt het in de praktijk maar moeilijk om asielzoekers wier asielverzoek versneld is afgewezen daadwerkelijk uit te zetten naar andere Europese lidstaten of te laten terugkeren naar hun land van herkomst. Van het beoogde doel om met het snel afdoen van kansloze zaken capaciteit vrij te maken voor kansrijke zaken kwam dus niks terecht.

  Zoals je wel vaker ziet wordt uitgevoerd beleid vaak niet geëvalueerd zodat er bijgestuurd kan worden. Het moet eerst weer uit de klauw lopen. Op basis van wat ik lees denk ik dat de overlast die Joop linkte met name komt door de hoge aantallen en niet vanwege de duur van de procedure (10 dagen). Problemen vanwege falende uitzetting? Dan zouden ze niet meer als asielzoeker te boek staan, toch?

 9. 11

  @10: “Het heeft niet het effect van afschrikking op instroom van kansloze asielzoekers”. Goh, verrassend haha.

  Dat hele Dublin-akkoord is hier ook debet aan. Daardoor verdwijnt in zekere zin ook het onderscheid tussen oorlogsvluchtelingen en economische migranten. Want die 1e die elders asiel heeft aangevraagd, maakt hier dus ook geen kans. Terwijl mensen jaren uitzichtloos vastzitten in kampen, wachtend op hun procedure.
  Degenen die daaruit ontsnappen gaan door de hele EU zwerven, kunnen zich nergens settelen (want Dublin) en hebben uiteindelijk niets meer te verliezen. En daar komt geheid gezeik van uiteraard.

  Dublin moet zsm worden afgeschaft, of in elk geval opgeschort. Eerst de eerst-ontvangende landen ontlasten. Want natuurlijk nemen Griekenland of Italië geen asielzoekers terug, toedeledokie, die hebben er nog een paar 100duizend in de pocket.

  Maar ja, we leven in een Unie van vnl. lapzwansen en labbekakken, waarbij iedereen naar elkaar wijst en – inderdaad – pas in actie komt als de eigen achtertuin dreigt onder te lopen. En dan nog halfslachtig.
  Ja, het gaat om hoge aantallen. Maar op deze manier blijft het alleen maar oplopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren