1. 1

  De pure achterlijkheid en borderline-destructiviteit van Extinction Rebellion werd afgelopen zondag nog eens goed duidelijk, toen twee van zijn leden op Sky News verschenen. Ze klaagden hysterisch over moderniteit. Een van hen klaagde zelfs over alle elektriciteit die in een stad als Londen wordt gebruikt. Het verlichten van steden, de elektriciteit en energie die huizen verwarmt en werkplekken en transportsystemen en levensondersteunende machines aandrijft, is blijkbaar aanstootgevend en moet stoppen, liefst voor 2025. Schakel alles uit ! Liefst vandaag nog.

  https://twitter.com/RidgeOnSunday/status/1180763182777929729

 2. 2

  @1: Je wordt steeds agressiever, hè? “Hysterisch klagend”? Je lsuit fraai aan bij het koor reageerders onder de tweet. Voor geen millimeter ingaan op de inhoud maar de mensen affakkelen door ze van alles en nog wat toe te dichten om ze als “gekkies” weg te zetten.

  Waar zijn jullie toch zo bang voor?

 3. 3

  @2: Waar zijn jullie toch zo bang voor?
  Dat ze niet meer ongebreideld kunnen consumeren. Om Jan de Bouvrie te parafraseren; dat ze niet meer keihard kunnen genieten van duur aangeschafte spulletjes na keihard gewerkt te hebben?

 4. 4

  @2: “Waar zijn jullie toch zo bang voor?”

  1. De totale afwezigheid van een geloofwaardig plan B;

  2. De verregaande en oneindige minachting voor mensen en dieren, die levensafhankelijkheid zijn van technologieën, structuren en systemen die op korte termijn vernietigd moeten worden.

 5. 5

  @1: @2: @1: @2: Verlichting hoeft niet veel energie te verbruiken, zeker niet in vergelijking met verwarming.
  Dus ik zou niet snel naar verlichting wijzen als energie-slurper.

  Misschien is het een goed idee om de verlichting van reclame-borden en snelwegen uit te schakelen, maar dan zou ik eerst de openbare tv-schermen met reclames verbieden.

 6. 6

  @4: [ 2. De verregaande minachting voor mensen en dieren die
  levensafhankelijkheid zijn van technologie… ]
  En jij gelooft dat die mensen aan de macht komen en dan gewoon alle elektriciteitscentrales in één klap stilleggen?
  Serieus? Jij bent daar bang voor?

  Of ben je gewoon bang voor ELKE beperkende maatregel?
  Zoals kantoren die s’ nachts verplicht alle lichten uit moeten doen?
  De snelwegverlichting die s’ nachts uit moet?
  De tuinverlichting die s’ nachts uit moet?
  De dakgootverlichting …
  De garagedeurverlichting …
  De kerktorenverlichting …

 7. 8

  @1 Ik zit er niet mee, vooral lekker hun gang laten gaan in Amsterdam. De klimaatextremisten zijn hiermee vooral bezig hun sympathie te verliezen tegenover Halsema en haar GroenLinks bakfiets kiezers.

  Wel toont het voor de zoveelste keer maar weer eens aan dat het er in Nederland met 2 maten gemeten wordt. Als je als Fries een bus met Amsterdamse relschoppers op weg naar een kinderfeestje blokkeert wordt je gelijk als crimineel vervolgd en krijg je een taakstraf, en als je als Amsterdamse demonstrant zelf dagen achter elkaar iets blokkeert wordt je alleen vriendelijk gevraagd of je alsjeblieft niet al te laat de blokkade wil opheffen.

 8. 11

  Bakfietsgebruikers vind ik maar asociaal, vanavond niet door kunnen fietsen, gehele fietspad was versperd door de metroman met baardje die maar eens voor de moeder moest fietsen.

 9. 12

  @8: @10: VVD’ers zijn de grootste groep bakfietsrijders. Dat weten jullie? Moet voor Le Roeptoeter toch makkelijker te onthouden zijn dan dat getal van Crok.

 10. 13

  de blauwe moskee in Amsterdam West wil de gebedsomroep gaan versterken om “het gesprek op gang te brengen” en om te laten horen “hoe mooi de islam is”

  https://nos.nl/artikel/2305284-amsterdamse-moskee-wil-gebedsoproep-om-gesprek-op-gang-te-brengen.htm

  Wie wil dat nou niet? leuk voor toeristen ook. hoe kan het vrijgevochten Amsterdam met zijn gezellige oudHollandse geveltjes en grachtjes nu beter muzikaal geillustreerd worden dan met geheimzinnige arabische klanken? :p

 11. 14

  @13: In Oman speelde sommige moskeeën vooraf opgenomen, meerstemmig gezang.
  Het is een beetje lui van ze natuurlijk, maar het klonk wel mooi.
  Op zich vind ik een carillion mooier, maar gebeier weer niet.

  En toeristen vinden het blijkbaar ook mooi:
  Een ander schrijft juist genoten te hebben van de melodieën die bijvoorbeeld in Marokko en Caïro klinken.

 12. 15

  @14: Gelovigen kunnen hun shit nooit eens achter de voordeur houden. Middeleeuwse methoden gebruiken om een stempel op de samenleving te drukken in een tijd van apps op smartphones.

  Daar waar de katholieken en protestanten zich tegenwoordig vaak schappelijk opstellen als het gaat om klokgelui, zie je de moslims stapje voor stapje steeds hogere eisen stellen totdat landelijk 5 keer per dag versterkt tot gebed opgeroepen mag worden.

  Het wordt tijd dat de pastafari eisen elk uur versterkt een pollepel op een vergiet te mogen slaan.

 13. 16

  @6: De schrikbarende stijging van het aantal nyctofobiegevallen bij oudere mannen en incels wordt wellicht veroorzaakt door overdadige blootstelling aan conservatieve denktanks.
  Verlichting is geboden. ;)

  @14 De tomaten zijn in Italie ook lekkerder dan hier…

  @13 @15 unplugged op bellen slaan is wel wat anders dan elektrisch versterkt geluid. Vijf maal daags hetzelfde voor buitenstaanders jankende gejammer is ook niet te vergelijken met een groovy nummer van Natacha Atlas of Nusrat Fateh Ali Khan.

 14. 21

  Ik neem aan dat als de boeren echt het Binnenhof gaan bezetten dat ze net als de klimaatrakkers keurig 1 voor 1 door de politie netjes worden weggedragen richting politiecel?

  https://nos.nl/artikel/2305309-boeren-willen-binnenhof-meerdere-dagen-bezetten-bij-nieuwe-actie.html

  [Ik gun ieder zijn boterham enzo, maar wordt een beetje narrig dat de boeren en ook de vissers nu in doen alsof het hun allemaal zo plots overkomt. Dit zit er toch jaren aan te komen? Kan je je kop wel in het zand steken al die jaren maar dan moet je nu geen huilie huilie doen en in de slachtoffer rol kruipen.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren