SG-café dinsdag 06-10-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van dinsdag 06-10-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (13)

#1 Hans Verbeek

Trump is net zoals zijn populistische vrienden Bolsonaro en Boris Johnson de besmetting met SARS-CoV2 te boven gekomen.
Het wordt allemaal een beetje voorspelbaar.

#2 Hans Verbeek

Nog een interessant gevolg van het biervirus.

In een land als Venezuela kan de regering bankbiljetten blijven drukken totdat ze nauwelijks nog wat waard zijn. Stimuleringsprogramma’s van de regering werken alleen binnenlands… heel eventjes. Het buitenland geeft steeds minder terug voor die waardeloze bolivars.
Zie https://tradingeconomics.com/venezuela/money-supply-m1

Ondertussen injecteren de grote, belangrijke centrale banken (FED, ECB, BOJ en PBOC) enorme hoeveelheden krediet in de wereldmarkt… voorlopig nog zonder grote gevolgen zoals hyperinflatie.
http://www.yardeni.com/pub/peacockfedecbassets.pdf
De dollar, euro, yen en yuan zijn het afgelopen jaar waardevast gebleken ondanks dat de hoeveelheid van deze munten op de wereld blijft toenemen.
In de VS, eurozone, Japan en China komt er steeds nieuw geld bij waarmee in de rest van de wereld spullen (grondstoffen) en arbeid gekocht kunnen worden.
De rijken worden rijker en de armen niet.

#3 Le Redoutable

“De dollar, euro, yen en yuan zijn het afgelopen jaar waardevast gebleken ondanks dat de hoeveelheid van deze munten op de wereld blijft toenemen.” Zo lang je economische groei harder gaat dan je bijdrukt blijft je munt waardevast, je belemmert alleen de groei van de koopkracht en dan gaat het volk klagen dat ze niet meeprofiteren.

Dat hele spelletje kan nu wel eens over zijn nu de wereldwijde economische groei er uit is en dan kan het inflatiespook sneller terug zijn dan dat Covid heeft toegeslagen.

Venezuela heeft daarbij natuurlijk een politiek systeem wat de bevolking op termijn nog nooit voorspoed heeft opgeleverd, het kon lang draaien op de uitverkoop van olie, maar dat droogt nu ook op.

#4 Krekel

Trump is net zoals zijn populistische vrienden Bolsonaro en Boris Johnson de besmetting met SARS-CoV2 te boven gekomen

It ain’t over till the fat man dies, zoals ze zeggen. Volgens artsen die het kunnen weten is dag 9 cruciaal, dan kan de ziekte alsnog ineens verergeren. Trump is 74 jaar oud, obees, moest al zuurstof toegediend krijgen, en is nu tegen de zin van zijn artsen ontslagen uit het ziekenhuis, waarna-ie ook nog eens zichtbaar naar adem loopt te happen.

Als-ie volgende week nog leeft kan je dit pas zeggen.

#5 Rigo Reus

Gisteren las ik ergens naar aanleiding van die te volle Hersteld Hervormde kerk in Staphorst: Bewijs bestaan van God wordt over 14 dagen geleverd.

#6 Frank789

@4: Wat onduidelijk is, is de vooruitgang in behandeling. Daar leert men met grote sprongen, maar dat blijft relatief onzichtbaar voor het publiek. Men voorkomt op dit moment al veel ic-opnames door meer kennis die betere behandeling oplevert.
Misschien was Boris vandaag de dag niet op de ic beland.

#7 Frank789

@3: [ Zo lang je economische groei harder gaat dan je bijdrukt ]
Als de economie groeit moet er gewoon meer geld gecreëerd worden.

Een afgesloten dorp met 50 inwoners en totaal 100 euro’s in omloop komt in de problemen als het aantal inwoners groeit naar 100 en er nog maar 1 euro per inwoner beschikbaar is. Dan moet de omloopsnelheid verdubbelen. En dat is dan economische groei omdat de bevolking groeit, niet eens omdat ze efficiënter of langer zijn gaan werken.

Geld creëren is niet per definitie slecht.

#8 Frank789

“Privacywaakhond waarschuwt: zet camera slimme deurbel niet zomaar aan ”

Ja, hier gaan de Nederlanders zich braaf aan houden hoor… kuch.

https://nos.nl/artikel/2351161-privacywaakhond-waarschuwt-zet-camera-slimme-deurbel-niet-zomaar-aan.html

#9 lmgikke

@5 Bewijs voor wie? En hoe dan?

want volgens de gelovigen daar, is wat er ook gebeurt de wil van God. Derhalve bij geen besmettingen is het de wil van God, maar ook als iedereen besmet en zelfs dood zou gaan dan nog zou het de wil van God zijn.

En voor de buitenstaanders? Geen idee, voor mij niet in ieder geval. Wat er ook gebeurt daar.

#10 Hans Custers

@1

Het wordt allemaal een beetje voorspelbaar.

Ja, als iemand een egocentrische complotdenker, wetenschapsontkenner en allround bullshitter zou moeten kunnen voorspellen ben jij het wel.

Terzijde, wie gisteren een heel klein beetje heeft opgelet heeft kunnen zien dat Trump nog allesbehalve genezen is. Het krankjorumme gedrag was naar alle waarschijnlijkheid het gevolg van een combinatie van zijn karakterfouten en bijwerkingen de medicatie.

Trump schijn te denken dat het stoer is om te doen alsof hij gewoon doorwerkt, ondanks zijn besmetting. Als ik me niet heel erg vergis hadden we hier in de reacties afgelopen voorjaar ook zo iemand.

#11 Frank789

@10: Maar ondertussen is het rumoer omtrent zijn belastingaangiftes wel verstomd…

#12 Micowoco
#13 Hans Custers

@11

Zo gaat het al vier jaar. Elke paar dagen is er weer wat anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*