SG-café dinsdag 01-12-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van dinsdag 01-12-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (12)

#1 Joop

#2 Le Redoutable

PVDA zet activist met strafblad op de kieslijst. Gaat zich inzetten voor het milieu maar is een groot fan van ruimtevaart, alsof ruimtevaart zo lekker milieu vriendelijk is:

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/kandidaat-kamerlid-voor-de-pvda-met-een-lange-lijst-arrestaties-als-greenpeace-activist~ba484a4e/

PVDA commentaar op schoonmoeder knuffelende ministers en viruswanzin kunnen we hiermee ook wel met een paar korrels zout nemen.

#4 Stoic

https://www.youtube.com/watch?V=09crotrpiag
Bosma is een wauwelvot. Hij vertelt van alles maar niet wat hij nu echt wil, beschuldigt iemand van bv “linkse rakker” te zijn zonder wat hij daarmee bedoelt, hij benoemt, geeft iemand de naam LR zonder definitie.
“Dat weet je toch?”, “je weet toch wat een LR is?”
Dat is het nou net; niet zonder definitie. Of minstens een omschrijving

Wat wil hij nu eigenlijk! Een revolutie?*
Zeg hem wat hij wil en iedereen (waar het bij doorgedrongen is) kan hem vertellen dat dat niet gebeurt, omdat gebeurtenissen niet vanzelf gaan, er zijn afwegingen, voorstanders, tegenstanders, toevalligheden, beïnvloedingen, prioriteiten, belangen, ik-eerst-en, enz, enz.**

Hij overdrijft zonder bron te hebben: worden deze boeken echt verbrand? Of ergens opgeslagen, of in de ramsj als antiek?

Hij vertelt dingen die we dan zouden moeten geloven, is bezig met een missie, zoals missionarissen doen.

Anderen daar rondom de tafel zijn niet veel beter, door te zeggen: “hij scheldt me/ ons (waarmee ik me sympatiseer) uit voor linkse rakker, daar kan mijn gevoel niet tegen”.
Maar waarom daar druk om maken zolang LR nietszeggend is. Maar zeggen tegen Bosma: “draai er niet omheen, wat wil je nu eigenlijk!” En dan kunnen zeggen: “dat gaat niet gebeuren” om deze** redenen.

*in ieder geval niet de grote revolutie om deze** redenen, maar hij probeert de kleine revoluties, hij zömert = de laatste resten plukken, de grote trossen zijn al weg.

#5 Ronzhu

@2 Die stukjes op geenstijl moet je óók met een korrel zout nemen LR. De beste man heeft ruimtevaarttechniek gestudeerd, alsof hij daarmee zo’n onderwerp niet in zijn portefeuille zou kunnen hebben omdat hij CO2 reductie nastreeft…

Je kunt best stellen dat Thijsen met zijn actie rond het klimaatakkoord niet heeft aangetoond een goede fit te zijn voor het Haagse polderwerk, maar daar houdt de onderbouwde kritiek wel zo’n beetje op lijkt me.

#6 Bismarck

@2: “PVDA zet activist met strafblad op de kieslijst.”
Je houdt de tradities wel in stand hè? De bewering die je doet wordt (weer eens) niet ondersteund door de informatie die je linkt.

#7 Co Stuifbergen

@5: “LR” ? Noemt u Le Déplorable een linkse rakker?

#8 Co Stuifbergen

@6: Het kan natuurlijk wel waar zijn hè. Misschien heeft Le Déplorable het wel in zijn glazen bol gezien.

#9 Bismarck

@8: Of hij kan voor de verandering eens een link bij een post van hem plaatsen waaruit blijkt dat wat hij beweert klopt.

#10 Joop

@4.

Bosma is scherp in zijn woordgebruik. En vice vz 2e kamer doet ie ook goed. Maar bij zijn inbreng in parlementaire vergaderingen is het grotendeels propaganda voor de achterban: vijandsbeelden creëeren, op personen spelen, beter gezegd: demoniseren. Maar ja, de achterban smult er van, duidelijk zichtbaar op de sociale media.

#11 Stoic

@4, het kan zijn dat op dit:
https://www.youtube.com/watch?V=09crotrpiag
een hele verzameling videomogelijkheden te zien is. Bij mij was dat. Welke video ik wil laten zien, en waar mijn verhaal bij hoorde, is: Martin Bosma: wat moet er nog meer uit de bibliotheek verwijderd worden?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*