SG-café dinsdag 01-09-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van dinsdag 01-09-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (15)

#2 Le Redoutable

@1 Niet als je al met Corona in het vliegtuig stapt, dan heb je het na de vlucht gewoon nog.

#3 beugwant

@2: Het gaat om het ‘gedeelde vreugd is dubbele vreugd’-aspect.
Men zou mèt niet mogen instappen, maar faalt in de controle en handhaving daarop.
Ik weet wel dat ik voorlopig met een wijde boog om vakantiegebruinden heen zal lopen.

#4 Arduenn

“Vliegen was toch zo coronaproof?”

Voor elk normaaldenkend mens was vliegen toch zo coronaproof als mekaar in de bek kitsen?

#5 beugwant

Als die stad eens ommeviel, wie zal dat betalen: https://www.parool.nl/amsterdam/kade-ingestort-in-centrum-amsterdam~b2f44086/
Dat houd je niet meer met een paar mondkapjes bijeen.

Maar net als bij de OBA, had Maastricht de primeur

#6 Rigo Reus

@5: En dan vragen ze daar een Maastrichtenaer wat hij ervan vindt, en dan krijg je dit: “Ich ben eigelik waal ei bietje verpópzak”, zei hij. “Ehhh, neit ei bietje, ich bèn ram verpópzak!”

Dus ik hoop dat dat er nog een Jordanese variant hiervan opduikt.

#7 Rigo Reus

Ah voetbal, aanstaande vrijdag de wedstrijd tussen Jong Belarus en Jong Oranje vrijdag in het Torpedo Stadion in Zhodino.

#8 majava

@7: Jong Oranje speelt voor de gelegenheid in het rood-wit.

#9 Rigo Reus

@8: niet in het schaam-rood?

#10 Bismarck

@1: De kans dat je een heel vliegtuig aansteekt is klein, is meen ik het enige statement dat het RIVM afgaf (vermoedelijk in opdracht van de regering). Dat statement staat nog steeds (want is totaal nietszeggend). Bij de niet zo goed ingelichte kringen van Welingelichte Kringen laten ze zien weinig van risico’s te snappen, want daar noemden ze recent de kans besmet te raken in het vliegtuig nog klein, want 1 op 4300. Als je daar een heel klein beetje over nadenkt, dan realiseer je je al snel dat die kans dus best wel groot is. 16 besmettingen is dan namelijk zo’n beetje de gemiddelde dagopbrengst aan besmettingen tijdens vluchten van/naar Schiphol. Oftewel dit nieuws is niet uitzonderlijk, maar zou er elke tweede dag moeten zijn, mits er goed contactonderzoek plaats had gevonden.

#11 Hans Custers

@10

De kans dat je een heel vliegtuig aansteekt is klein, is meen ik het enige statement dat het RIVM afgaf (vermoedelijk in opdracht van de regering).

Nee, dat was niet het enige statement en het was niet in opdracht van de regering. Het was het antwoord op een vraag.

Oftewel: de kans dat een heel vliegtuig besmet raakt door een persoon is klein?

Van Dissel: “Die is buitengewoon klein. Dat heeft zich nog nooit voorgedaan. Terwijl mensen brakend met ebola in toestellen hebben gezeten, bij wijze van spreken. En vaak heeft dat überhaupt geen besmettingen opgeleverd.”

Ik ga ervan uit dat je niet denkt dat de verslaggever van de NOS in het complot zat.

#12 Bismarck

@11: “Het was het antwoord op een vraag.”
Een voorgekauwde vraag van de Staatsomroep. Dat is toch wel zo’n beetje zo statement in opdracht van regering als maar kan. Dat complot is in ieder geval klein genoeg (N=2, Rutte en de hoofdredacteur NOS-website, Dissel hoeft zelfs niet eens per se complotgenoot te zijn, als hem de vraag zo is voorgeschoteld) om altijd geheim te blijven.

#13 majava

@9: Dat zou het moeten zijn, idd.

@10, 11: Ik vind het niet zo van belang hoe groot de kans is op besmetting tijdens een vlucht. Wat in mijn ogen belangrijker is, is hoeveel reeds besmette personen je importeert met die vluchten. Bij mij in Finland lukte het die toeristen om via één wekelijkse vlucht vanuit Skopje, de totale landelijke nieuwe besmettingen te verdubbelen. Die vluchten heeft de dienst die toezicht houdt op luchtverkeer nu stopgezet. De regering had er de middelen niet voor. En niet eens direct, dus nog 2x werd zo een toestel met een roedel corona-vierders binnengehaald. 60 mensen in totaal. Bijna iedereen op die vlucht werd getest. Bijna, want ws ook weer niet wettelijk mogelijk om nee-zeggers te stoppen.

#14 beugwant

Persconferentie.
Als Rutte alles zo goed snapt, waarom regeert hij dan zo beroerd?

#15 Hans Verbeek

Overvallers met mondkapjes: een nieuwe trend
https://www.youtube.com/watch?v=tKQI9gw-Zfw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*