1. 1

  En dan te bedenken dat types zoals de beroepsleugenaar die hoogstpersoonlijk doden-door-hash-en-wiet “kent”, Ard van der Steur, zichzelf als ‘klassiek-liberaal’ ziet.

  VVD’ers horen in het gekkenhuis, die leven in/ met wanen.

 2. 2

  Ook de VVD steunt een staat die omvangrijker is dan welke liberaal zich eind 19de eeuw kon verstellen.

  Dit stukje toont de linkse obsessie met klank maar weer eens aan. Liberaal is een woord met een positieve klank, hierom wordt het vaak verbasterd tot het eng klinkende “neo-liberaal”. Rutte mag hierom geen liberaal zijn, want wat positief klinkt, dat is van links.

 3. 4

  @2 Dat kun je dan toch ook zeggen van Mark en Ard die zich zo nodig klassiek liberaal willen noemen? Als iemand aanwijst dat ze dat helemaal niet zijn, is het weer de schuld van links… Man, wat ben jij sneu.

 4. 8

  Dit stukje toont de linkse obsessie met klank maar weer eens aan. Liberaal is een woord met een positieve klank, hierom wordt het vaak verbasterd tot het eng klinkende “neo-liberaal”.

  @2 Blijkbaar heb je het stukje helemaal niet gelezen, want Bregman en Frederik tonen met voorbeeld na voorbeeld en citaat op citaat aan hoe het ‘liberalisme’ van Mark Rutte en zijn VVD-vrinden haaks staat op het liberalisme van Cort van der Linden en Willem Treub. Die laatsten zouden zich meer thuisvoelen bij de SP dan bij de VVD.

  Daar ga jij verder inhoudelijk niet op in. Je kakelt maar wat over ‘linkse obsessie met klank’. ‘Neoliberaal’ komt in het hele stuk niet voor, ook hierboven niet. Je kletst dus maar wat.

 5. 10

  @9
  Nu geen tijd om het goed te bekijken, maar ik voel aan mijn water dat er iets niet klopt. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat het aandeel kapitaalinkomsten vanuit huizen van 2006-2010 een stijgende lijn vertoont als percentage van het totaal aan kapitaalgerelateerde inkomen. Dit aangezien de huizenprijzen een procentje of 35-40 gezakt zijn in de VS. Dat kan niet waar zijn en volgens mij komt hij dan ook alleen tot die conclusie door het begrip afschrijvingen opnieuw te definieren. Zonder erin te duiken kan ik niet zeggen of dat klopt, maar het lijkt me rekenkundig vrijwel onmogelijk. (Of ik begrijp het verkeerd natuurlijk dat kan ook.)

 6. 11

  Ik wist helemaal niet dat Rutte ideeën had, hij is immers een politicus. Die praat de denktanken binnen de partij na, ze denken zelf niet. En hoe liberaal wordt gedefinieerd. Vrijheid, vrijheid, vrijheid. Voor ondernemers en burgers. Niet de bedoeling dat de overheid de gelegenheid krijgt de burger uit te zuigen met belastingen. Om de ambtenaren en het uitschot te verwennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren