Russisch hulpkonvooi onderweg naar Oost-Oekraïne

280 vrachtwagens groot. Het duurt nog wel enkele dagen voor deze zullen aankomen.

Het Rode Kruis zegt ‘verrast’ te zijn en is – ondanks eerdere afspraken – niet betrokken.

De vraag is dus of er meer achter zit:

De Franse minister van Buitenlandse Zaken, Laurent Fabius, zegt dat hij vreest dat het konvooi een voorwendsel is om een Russische aanwezigheid in Oekraïne te vestigen.

Open waanlink

 1. 4

  Ongefundeerde verdachtmakingen en smerige propaganda leugens zijn niet van de lucht.
  Het is inmiddels wel duidelijk dat (geo) politieke spelletjes belangrijker zijn dan honderdduizenden (miljoenen) mensen in nood.

  Gadverdamme!

 2. 6

  @5: Is er nu ook al iets mis met een musical (over de recente geschiedenis van Krim)?

  Ik ben blij dat deze bevolking, ondanks de spanningen in de regio, zich toch nog bezig houdt met kunst/cultuur.

  Maar volgens de smaak-politie Micowoco is dit ook al fout…

 3. 8

  @0 Het Rode Kruis zegt ‘verrast’ te zijn en is – ondanks eerdere afspraken – niet betrokken.

  Dit lijkt vooral op interne miscommunicatie te stoelen. Volgens het artikel was de vertegenwoordiger in Kiev verrast, niet de organisatie als geheel. Bij The Guardian wordt vermeld dat de ICRC maandag de nodige documenten bij beide regeringen had ingediend, maar dat niet alles in kannen en kruiken was.

  Het is uiteindelijk te hopen dat humanitaire hulp geleverd kan worden zonder dat het gekaapt wordt door welke propagandamachine dan ook. Laten we het menselijke leed wat achter het conflict schuilgaat niet uit het oog verliezen.

 4. 12

  @9: Weer lekker bezig met jouw agitprop? Het convoy zou ook onafhankelijk door het Rode Kruis uitgevoerd worden en niet door het Russische leger waarbij het maar de vraag is wat ze vervoeren en daar geen enkele controle op is

  http://ukraineatwar.blogspot.nl/2014/08/russian-reinforcements-and-supplies.html

  http://www.interpretermag.com/ukraine-liveblog-day-176-russian-aid-convoy-bound-for-kharkiv-border/#3745

  Overigens heeft Rusland in Syrië elke hulp aan burgers geblokkeerd.

 5. 13

  Ik heb het even niet op een rijtje meer.

  1. Hoe erg is de situatie voor de burgerbevolking? Gisteren op Radio 1 een reporter uit ‘omsingeld’ Donetsk waar de winkels vol zijn en de tram nog op tijd rijdt. Vandaag op The Daily Beast een fotoreportage uit Loehansk waar ook weinig aan de hand was. Beide steden grotendeels leeg, maar geen humanitaire ramp. Waarnaartoe iedereen vertrokken is: geen idee.

  2. Is het Rode Kruis nu wel of niet betrokken? Wat is hun rol?

  3. Heeft de regering in Kiev nu wel of niet toegang verleend voor het konvooi? Gisteren zou daar nog sprake van zijn en vandaag op de NOS zeggen ze dat ze de vrachtwagens aan de grens gaan tegenhouden.

  Mijn gevoel is dat Moskou eerder een humanitaire ramp verzint dan dat de Westerse media er een zouden kunnen doofpotten. Dat konvooi dient dan ter bevestiging van de Russische binnenlandse propaganda. Vooralsnog zie ik de Russen niet snel de grens oversteken.

 6. 14

  Bovendien is het convooi er pas op z’n vroegst woensdag?

  En wat is het nu van het convooi?

  Mijn gevoel is dat de Russen het convooi zo samenstellen (pantservoertuigen, geen Rode Kruis betrokken) dat Oekraine het wel moet tegenhouden, zodat Rusland een excuus heeft om alsnog het convooi gewapend te beschermen.

 7. 16

  @13:
  “It is urgent that aid reaches people in Lugansk and in other areas in the eastern part of the country, which have sustained heavy fighting over the past weeks,” said Laurent Corbaz, the ICRC’s head of operations for Europe and Central Asia. “The situation is critical – thousands of people are reported to be without access to water, electricity and medical aid.” – ICRC

  “Aid must reach those in need in Lugansk and other areas in eastern #Ukraine, hard-hit by recent fighting. The situation is now critical” – https://twitter.com/ICRC/status/498939456419024896

 8. 18

  @13: Rusland claimt dat alles in akkoord gaat met met de ICRC alleen die weten van niets. Lijkt er op dat Putin een pretext probeert uit te lokken voor het sturen van nog meer reguliere troepen. Sommigen noemen dat miscommunicatie maar het is gewoon de boel belazeren.

  https://twitter.com/ICRC

  http://www.zerohedge.com/news/2014-08-12/ukraine-blocks-russian-humanitarian-convoy-accuses-kremlin-sending-disguised-militar

  Deze “humanitaire” hulp is net in de Oekraïne aangekomen

  https://twitter.com/MiddleEast_BRK/status/499149690571878400

 9. 19

  @17: “Ik volg dit toch echt, maar had dat compleet gemist”

  Dat komt omdat iedereen héél erg druk bezig is Putin/Rusland overal de schuld van te geven en te sanctioneren.
  De lokale bevolking interesseert niemand iets! De mh17 lijken interesseert niemand (Australië! heeft van-de-week nog een nieuwe staakt-het-vuur resolutie rondom de rampplek in de VN-Veiligheidsraad weggestemd).

  Iedereen is te druk bezig met #blameputin.

  “hij vreest dat het konvooi een voorwendsel is om een Russische aanwezigheid in Oekraïne te vestigen”

  “Zijn er ook al grote houten paarden gesignaleerd”

  “waarbij het maar de vraag is wat ze vervoeren”

  “Mijn gevoel is dat Moskou eerder een humanitaire ramp verzint”

  “Mijn gevoel is dat de Russen het convooi zo samenstellen (pantservoertuigen, geen Rode Kruis betrokken) dat Oekraine het wel moet tegenhouden”

  “Lijkt er op dat Putin een pretext probeert uit te lokken voor het sturen van nog meer reguliere troepen”

  Heeft iemand bewijzen geleverd van deze insinuaties, verdachtmakingen en beschuldigingen?

  *BRAINWASHED

  https://twitter.com/hashtag/blameputin

 10. 21

  Genoeg witte verf voor de legertrucks, maar hoe kom je zo snel aan witte uniformen voor de Russische soldaten? Wellicht komt de vertraging vanuit Kiev en het rode kruis toch nog van pas.

 11. 23

  @22: “het wantrouwen jegens Poetin”

  Exactly – Kompleet gehersenspoeld!

  3x Daags geeft het Witte Huis een persverklaring. Iedere keer krijgt Putin overal de schuld van. Bewijs hoeft geeneens geleverd te worden – de media neemt het klakkeloos over.

  @20
  “al die tanks en panstervoertuigen die Putin heeft geleverd aan de rebellen”

  Kom GVD eens met bewijzen voor deze beschuldiging!

 12. 24

  Aandoenlijk die mensen die achter (of is het voor?) de propagandawagen aan lopen.

  Maar goed, vraag je eens af. Of je nu Putin-lover of hater bent.
  1. moet zo’n Russisch hulpkonvooi over een grenspost die onder controle valt van rebellen, of van Oekraïne zelf?
  2. mogen er Russische militairen mee de grens over?
  3. moet het rode kruis akkoord gaan met dit transport voor het de grens over gaat?

 13. 27

  @25: Die gaan helemaal niet naar Kharkiv, maar steken de grens straks over bij Krasnodon, zodat de Oekraïners de inhoud helemaal niet kunnen bekijken. Maar goed, zoals we in een eerdere link al hebben kunnen lezen (eerste link uit je #18), het Rode Kruis heeft ook helemaal geen controle over dit konvooi.

 14. 30

  @27: en dat is waarom ik dat lijstje maakte in #24.
  Ieder weldenkend mens weet dat je zo’n transport zonder militairen moet uitvoeren, onder volledige meewerking van het rode kruis en de grens over bij een Oekraïense post. Doe je dat niet, dan ben je bezig met een invasie.

  Hoe zal Bolke dat goedlullen?

 15. 31

  @30:

  Hoe zal Bolke dat goedlullen?

  Simpel, Putin wil ook helemaal niet dat dat konvooi de mensen bereikt, het is betere PR voor hem als Oekraine het konvooi tegenhoud en de mensen verhongeren.

  Dan kan ie weer roepen hoe slecht de Oekrainers wel niet zijn.

  Sorry, maar jullie hebben nog een geweten, julie denken te goed.

 16. 34

  @31: waarom schrijf je dat niet in een commentaar? Wil je zo graag in de gratie vallen bij griezels als weerbast en Razende Pier dat je alleen maar wat flauwe geintjes kunt maken die je neer zullen zetten als dat iedereen maar tegen Rusland is zonder een goede reden? En dat de aap alleen maar uit de mouw komt als je uitgedaagd wordt?

  Zoals ik veel vaker constateerde, ik ben het inhoudelijk vaak niet oneens met je, maar je manier van communiceren is gewoon kinderachtig.

 17. 35

  @34: Nee hoor, een grap moet kunnen, maar je comment op de verkeerde reactie, ik geef je in de aangehaalde reactie aan waarom Putin doet wat ie doet.

  Maar wees nu eens eerlijk, echt alles wat er gebeurd / fout gaat in Oekraine is de schuld van Poetin volgens GBH, dus dan lok je het zelf ook uit.

  Voor de goede orde, 31 is dus SERIEUS.

 18. 37

  @35: Nee hoor niet alles: de EU is er schuldig aan dat ze na Moldavië/Georgië/Tsjetsjenië te lang de andere kant hebben op gekeken, van alles heeft geleverd om het Russische leger te versterken en zich afhankelijk heeft laten maken van Russische energie import.

 19. 38

  @33: Ik zie de humor er niet van in, zeker als je het blijft herhalen (tip: Humor wordt erg snel vervelend als je hetzelfde grapje steeds opnieuw maakt).

 20. 39

  @32:
  Hoho ff Bismarck. Dat van het slechte weer is echt zo. Het Pentagon heeft satellietbeelden met MS Paint lijntjes en pijlen erin die duidelijk aangeven waar Putin hoogstpersoonlijk wolken lek prikt.

  Dat van die houten paarden (@1) is ook waar:

  https://twitter.com/rrubanov/status/499194306910244865

  Je ziet toch zelf ook wel in dat die hele #blameputin getetter van politici ronduit lachwekkende vormen begint aan te nemen…

 21. 40

  @37: Zo lust ik er ook nog wel eentje hoor, mag ik je er fijntjes aan het gevalletje Kosovo herinneren, of Iraq 2, of Libie om het wat recenter te houden.

  Of ben jij van het type : Do as we say, don’t do as we do?

 22. 42

  @40: Jij vergelijkt appels met peren; Kosovo en Libië was om een massaslachting onder de burgerbevolking te voorkomen met brede internationale steun. Irak-2 was fout maar de VS had wel een waslijst aan VN resoluties om dat te legitimeren. Geen enkele van deze ingrepen was landjepik zoals dat het geval is in Moldavië, Georgië en de Oekraïne wat ingaat tegen elke internationale rechtsorde. Als jij niet in staat bent dat verschil te zien heb jij inderdaad een merkwaardig geweten.

  Juist dat landjepik en het overboord zetten van de internationale rechtsorde zet de deur open naar de oorlog waar jij claimt bang voor te zijn. Wat houdt Putin bij acceptatie van deze tegen dit ook op andere plekken te doen? Wat houdt andere landen tegen hetzelfde te doen?

  Vreemd genoeg weiger jij dit gevaar te zien net als andere valide argumenten en blijf jij je inspannen met desinformatie en als apologist van Putin.

 23. 43

  @42: Dan moet ik je toch hevig teleurstellen hoor, in Kosovo was er geen massa-slachting gaande (is ook allang bewezen dat het niet zo was), het bulk van de Kosovaren zijn op de vlucht geslagen voor de NAVO bombardamenten en onder dwang van de KLA.

  Het bulk van het zogenaamde bewijs voor de massa slachting in Kosovo is zwaar aangedikt door de westerse inlichtingendienst (de BND heeft hier in een heel bedenkelijke rol gespeeld).

  En in Libie mochten ze alleen een no-fly zone vestigen om de burgerbevolking tegen de luchtmacht te beschermen, ze bemoeiden zich alleen wel actief met het conflict en hebben door bombardamenten een regime change afgedwongen want de rebellen hadden dat nooit kunnen winnen zonder luchtsteun.

  En trouwens leuk dat je het over Kosovo hebt, wist jij dat de BND (duitse inlichtingendienst) al 2 jaar bezig was met het trainen van KLA leden en dat toen het conflict uitbrak de KLA over westerse wapens en body amor beschikte?
  RARA politie pet.

  En wist jij dat er al Nederlanders in Kosovo waren nog voor het conflict was afgelopen?

  En wist jij dat er een VN resolutie ligt die de afscheiding van Kosovo expliciet VERBIED en dat die resolutie een integraal onderdeel is van het ‘vredesakkoord’?

  Een VN veiligheidsraad resolutie waar ook Nederland haar reet mee heeft afgeveegd, dus hou op te janken over internationaal recht, dat zelfde internationale recht hebben we zelf kapot gemaakt.

  Maar jij bent dus echt een geval van : Do as we say, don’t do as we do.

  Daar hebben ze een heel mooi woord voor uitgevonden, dat noemen ze nou een HYPOCRIET.

  En dan zijn er nog steeds mensen die niet snappen waarom een steeds groter deel van de wereld een hekel krijgt aan het westen.

  EDIT, er was GEEN legale reden om in te grijpen in Kosovo, geen resolutie en zeker GEEN brede internationale steun.

 24. 44

  @43: Jij begon over Kosovo en op de essentie waar het werkelijk om gaat ga jij niet in.

  Als jij je bedenkingen hebt bij Kosovo waar je terecht vraagtekens bij kan hebben is het helemaal onbegrijpelijk en van compleet de zotte dat jij wel landjepik en annexatie bij Putin loopt te verdedigen. Dan kan je de vraag van hypocriet beter aan jouzelf stellen.

 25. 45

  @44: Ik heb geen vraagtekens omtrent Kosovo, ik ben er geweest als NAVO militair, dus ik heb de zogenaamde vernietiging daadwerkelijk gezien.

  Waarom het gaat is dat wij als het westen zelf het internationale recht met voeten treden als het ons uit komt, maar we wijzen nu wel Rusland op het internationale recht, hoe denk je dat dat overkomt in Rusland.

  Wij hebben zelf het precedent geschapen voor dergelijke acties en dan moet je niet raar opkijken als andere landen dat precedent gaan gebruiken.

  En ik verdedig het landje-pik helemaal niet, maar als wij het ‘mogen’ dan hebben wij geen recht van spreken als andere het zelfde doen.

  Snap je dan nu ook waarom Poetin schijt heeft aan wat wij denken en/of willen, die heeft van Kosovo/Libie/Iraq2 geleerd dat het enige internationale recht wat er toe doet, het recht van de sterkste is.

  En omdat de NAVO & EU allang hebben aangegeven dat men niet bereid is om een oorlog te voeren over Oekraine heeft Putin allang een vrijbrief gekregen om te doen wat ie wil en het enige wat die sanctie’s doen is ons geld kosten en zijn voor de rest dus totaal nutteloos.

 26. 46

  @45:hé, maar niet meer jammeren als de volgende interventie van de kant van de VS komt! Geen idee waar, maar dat maakt niet uit. Ook dat kunnen we wel vaststellen.

 27. 47

  @45: Welk landjepik heeft het westen gedaan? Er is geen enkel precedent daartoe geschapen.

  Jij praat de Putin retoriek na die vind dat hij een bank mag overvallen omdat Pietje in zijn ogen een snoepje heeft gejat en daarbij elke nuance over het hoofd ziet.

  Hier de weerlegging van Putin’s retoriek:

  http://www.nato.int/cps/en/natolive/topics_111767.htm

  Als de Oekraïne op Russen jacht was gegaan en daarbij grote misdaden had gepleegd had Rusland het recht gehad in te grijpen maar daar is geen enkele sprake van. Alles wat er nu gebeurd is veroorzaakt en uitgelokt door Putin die zelf de grote brandstichter is en zelf zijn eigen gestookte vlammenzee wilt blussen. Dat is van en totaal andere orde. Dat alles omdat een miezerig dictatortje conflict nodig heeft om aan de macht te blijven omdat hij weet dat hij anders achter de tralies verdwijnt wegens de vele misdaden tegen zijn eigen volk.

 28. 48

  @46: En jij denkt dat de VS niet nogmaals dergelijke geintjes gaat uithalen, in welke droomwereld leef jij?

  Misschien moet je eens googlen op de Munroe Doctrine, een doctrine waarbij de VS Zuid-Amerika tot haar achtertuin verklaarde en dat alle middelen gerechtvaardigd waren om dat beleid uit te voeren (tot en met invasie’s).

  Dus als er 1 land is dat absoluut geen recht van spreken heeft dan is het de VS wel.

  Hier, ik help je wel ff op weg.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Monroe_Doctrine

 29. 49

  @47: Euhm misschien heb je niet opgelet maar Kosovo is in alles behalve naam een EU/VS kolonie, de allereerste ‘legale’ actie die de VS in kosovo heeft gedaan was direct het land voor Camp Bondsteel voor 100 jaar ‘leasen’.

  Ja je leest het goed, de Amerikanen hebben het ‘recht’ om 100 jaar in Kosovo te verblijven en daar bij hebben ze geen toestemming van de kosovaarse regering bij nodig aan gezien het land van Camp Bondsteel tot VS grondgebied is verklaard (Hong Kong constructie) waarbij alleen VS wetten van toepassing zijn.

  En voor jou duidelijkheid er is WEL een precedent geschapen, men heeft de landsgrenzen gewijzigt ZONDER toestemming van het land in kwestie (Servie), sterker nog er is niet eens een referendum aan te pas gekomen, men heeft het gewoon onder dreiging van geweld door gedrukt.

  Maar het mooiste vind ik wel dat je de VS/EU verdedigt, zegt de term RENDITION je iets, misschien moet je eens googlen wat het is en welke landen zich daar allemaal aan schuldig hebben gemaakt (polen is onlangs nog veroordeeld vanwege illigale CIA gevangenis op haar gebied).

  Je veroordeeld Poetin maar het westen is net zo erg, zo niet nog erger kwa gedrag, want neem van mij maar aan dat als de rollen omgekeerd waren en we het nu over Mexico zouden hebben de VS precies hetzelfde als de Russen zou doen, als ze niet allang waren binnengevallen (Panama anyone?).

  Jij loopt blind achter de VS/EU politici aan zonder ook maar een klein beetje voor je zelf te denken, je slikt alles wat er uit de EU/VS komt voor zoete koek.

  En om eerlijk te zijn, mij boeit het geen ene flikker wat er met Oekraine gebeurt zolang :
  Het mij maar geen geld kost en ik niet in een oorlog omdat land terecht kom.

  Maar wat ik jou probeer duidelijk te maken is dat het westen nu naar poetin wijst terwijl we echt letterlijk tonnen met boter op ons eigen hoofd hebben.

  EN het enige verschil tussen de Russen en ons is dat wij de waarheid beter kunnen verstoppen voor de rest zijn wij echt geen haar beter.

  Nog een leuk voorbeeldje voor je :

  De Amerikanen schreeuwden moord en brand toen MH17 was neer gestort, riepen direct grote schande en dat terwijl ze zelf ook al een burger toestel uit de lucht hebben geknald, daar hebben ze nog niet eens excuus voor gemaakt, sterker nog de kapitein van die boot kreeg gewoon een medaile voor bewezen diensten bij terugkomst en toen dreigde dat de VS veroordeeld zou worden hebben ze de zaak snel geschikt en in de doofpot gestopt.

 30. 50

  Weten jullie trouwens wat nu het ‘mooiste’ van deze affaire is?

  De taktiek die Poetin nu gebruikt in Oekraine is uitgevonden door de VS en gebruikt in Zuid-Amerika.

  Assymetrische oorlog my ass, de contra’s zijn verhuist vanuit Niguaragua naar Oekraine, helemaal niks nieuws onder de zon dus.

 31. 51

  @48: luister, jij zegt dat wij niet zo hypocriet moeten doen met de lading boter op ons westerse hoofd. Ik kan je daar tot op zekere hoogte gelijk in geven, maar het geeft Rusland niet het recht om dat gedrag te kopiëren. Wat jou steekt is niet zozeer dat Rusland nu van alles flikt, maar dat wij daar kritiek op hebben. Alsof wij de verpersoonlijking van de VS of NATO zouden zijn. Dat elke inmenging in Iraq, Afghanistan, Somalië onze steun zou hebben.

  Nou dat heeft het niet. Ik heb het daar met Krekel al een keer of wat over gehad en die zat ook al kompleet verkeerd. Ik weet precies wat de VS uitspookt en dat zint me niks. Maar ik heb het volste recht om Rusland te veroordelen voor iets dat nu speelt. Fout is fout.

  Onbegrijpelijk vind ik het dat jij het niet alleen laat bij je verkeerde en ongefundeerde aannames over waar wij zogenaamd onze goedkeuring aan zouden hebben gegeven, maar dit doortrekt naar een soort “in your face” over wat Rusland nu doet. Je schept er een soort genoegen in dat het hele zaakje daar uit de hand loopt alsof het de schuld is van mensen die hier op een blog reageren met kritiek op Rusland. Hoe verzin je het…

  Kijk eens naar jezelf, Bolke. Dit slaat nergens op.

 32. 52

  @51: Ho ho, ik zeg nergens dat het JOU persoonlijke schuld is dat het in Oekraine uit de hand loopt, maar het zijn wel figuren als GHB die een mentaliteit kweken van wij zijn ‘goed’ en hunnie zijn ‘fout’.

  En weet je wanneer dat voor het laatst gebeurde, juist ja, 100 jaar + een paar weken geleden, en ik hoef jou niet te vertellen wat er daarna 4 jaar lang kwam.

  Ik zeg alleen dat ik vind dat het ontzettend hypocriet is wat het westen doet en ja daar horen jij en ik ook bij omdat onze regeringen uit jou en mijn naam spreken, dat is nu eenmaal het nadeel van een democratie, als een regering er namelijk eenmaal zit dan spreken ze namens ALLE burgers en niet alleen voor diegene die op hun gestemd heeft.

  En daarmee ben je dus weldegelijk moreel mede aansprakelijk voor het gedrag/beslissingen van je regering ook al heb je niet op ze gestemd.

  Hij die zonder zonde is werpe de eerste steen.

 33. 54

  @52: “En weet je wanneer dat voor het laatst gebeurde, juist ja, 100 jaar + een paar weken geleden, en ik hoef jou niet te vertellen wat er daarna 4 jaar lang kwam.”

  Over aanloop naar oorlog gesproken – De groente en fruit telers hebben inmiddels een oude slogan uit de jaren ’30 uit de kast gehaald:

  ‘Koopt Nederlandsche waar, dan helpen wij elkaar’

  http://stichtingsamensterk.nl/

  @53 Winter is coming…

  https://www.youtube.com/watch?v=sDls5C4a_kU

 34. 55

  @52: Ik kweek niks “wij goed, hunnie fout”, dat maak jij er van, bij mij is fout gewoon fout. Het mooie van een democratie is dat je leiders die er een puinhoop van maken gewoon weg kan stemmen. Van mij mogen foute leiders voor die puinhoop ook gerechtelijk worden veroordeeld.

  Jij komt met verwijten naar landen van tot 200 jaar oud, met die logica kan ik jou ook heel wat recenter als oorlogsmisdadiger weg zetten en dan blijft er weinig over dat recht van spreken heeft. Consequent ben jij daarin al helemaal niet. Wat is in deze jouw morele verantwoordelijkheid als grote goedprater van Putin? Ben jij zo verbitterd door wat jou is overkomen dat het er wel eens op lijkt dat jij er plezier in hebt dat het nu een ander is?

  Hij die zonder zonde is werpe de eerste steen. Dus daarom gooi jij alleen met stenen naar jouw stokpaardjes in het westen.

 35. 56

  @gbh: “Consequent ben jij daarin al helemaal niet. ”
  Nee, consequent is hij niet. Overigens: het wordt tijd dat ook Nederland de genocide in de Oekraïne erkent.

  @Lytse Pier: ” @53 Winter is coming…”
  De Oekraïners lachen om die komende winter als je het vergelijkt met wat hun is overkomen in de jaren ’30 onder de Sovjet-dictatuur. De echte dreiging is van Russische troepen en veiligheidsdiensten.

 36. 59

  @Lytse Pier: Nederland is netto-leverancier van aardgas.

  Het is cynisch, maar Nederland zou zelfs nog kunnen verdienen aan een crises als de gasprijs stijgt de komende winter. Maar dat is korte termijn winst, op de lange termijn is het schadelijk.

 37. 60

  @55: Inderdaad, door ons eigen gedrag uit het verleden hebben wij geen recht van spreken.

  Als een crimineel ineens politie-agent wordt denk je dan dat iemand die agent dan ook maarhalf serieus neemt?

  En dat je om de 4 jaar een regering naar huis kan sturen ontslaat je nog niet van je mede-verantwoordelijkheid en je hoeft trouwens echt niet 200 jaar terug in de tijd om te zien hoe wij ons hebben misdragen.

  Maar we wisten al dat jij van het motto: “do as we say, don’t do as we do” bent.

 38. 62

  @bolke: Ik neem aan dat als een land openlijk erkent fouten te hebben gemaakt in het verleden danwel erkent niet juist te hebben gehandeld, dat het zogenaamde “recht van spreken” weer wel geldt.

  Of ben je het daarmee niet eens?

 39. 64

  @62: Jazeker, maar dat hebben we echt bij lange na nog niet gedaan, maar dat geld ook voor de andere landen die nu doodleuk naar Rusland wijzen, o.a. de Britten die nu van alles roeptoeteren maar die ondertussen wel letterlijk op 22 landen na, alle andere landen ter wereld zijn binnengevallen, en dat dan vol trots het ‘british empire’ noemen.

  Sorry, maar met alle respect, zo’n land moet dan Rusland de les gaan lezen over wat wel en wat niet mag, kom op zeg, wie proberen ze in de maling te nemen.

  http://www.telegraph.co.uk/history/9653497/British-have-invaded-nine-out-of-ten-countries-so-look-out-Luxembourg.html

  En wist jij toen wij zuid-korea hielpen tegen noord-korea, datzelfde zuid-korea bezig was met een genocide op een eiland onder zuid-korea met het hulp van de Amerikanen.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Jeju_Uprising

  Iets wat de Zuid-koreanen en de amerikanen nog steeds proberen weg te moffelen, waar zijn de sancties tegen zuid-korea en de VS voor hun aandeel daarin?

  Of waar zijn de sancties tegen China voor het bezetten van Tibet.

  Nogmaals, we hebben niet alleen boter op ons eigen hoofd, we zijn ook nog eens verschrikkelijk selectief in onze verontwaardeging want als Oekraine aan de andere kant van Rusland had gelegen en er was een vliegtuig vol met pak-um-beet mensen uit Mongolie neer geknalt dan was er waarschijnlijk niet 1 sanctie tegen Rusland afgekondigd.

 40. 66

  @65: Het is inmiddels wel duidelijk dat de Oekraïense regering totaal onbetrouwbaar is.
  Anderhalve week lang hebben ze het onderzoek/bergings team tegengehouden. Toen ze eindelijk ter plekke waren bij de rampplek, zijn ze een full-blow aanval begonnen op die plek.

  Daarmee schonden ze niet alleen de afspraken met jankert Timmermans maar ook nog eens een VN resolutie. Totaal respectloos naar de nabestaanden. Totaal onbetrouwbaar!

  Ook interesseert ze oorlogsrecht en mensenrechten geen zak – Ziekenhuizen zijn een legitiem doelwit voor ze:

  https://twitter.com/djmoskou/status/499525028963033089

  De Nederlandse missie is dan ook totaal mislukt – 100% door toedoen van het Kiev tuig (berging is 100% uitgevoerd door de separatisten – we konden zo wegrijden met een trein vol lijken en persoonlijke bezittingen).
  Onze overheid voelt al nattigheid waarschijnlijk en begint alvast met een ‘feel good’ campagne:

  http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/videos/2014/08/12/video-impressie-van-zoektocht-op-rampplek-mh17.html

 41. 67

  [img]http://antac.org.ua/wp-content/uploads/2012/08/kolomoyskiy.jpeg[/img]

  Igor Kolimoisky, de op een of twee na rijkste man van Oekraïne, werd al in 2012 aangewezen als belangrijkste eigenaar van Burisma Holdings door het Oekraïnse Anticorruption Action Center.
  http://antac.org.ua/2012/08/kings-of-ukrainian-gas/
  Burisma Holdings is het bedrijf dat in Oost-Oekraïne samen met Shell schaliegas wil winnen.

  Vreemd genoeg is de corrupte miljardair Kolimoisky niet tegelijkertijd met Janoekovitsj verjaagd, maar werd hij benoemd tot gouverneur van Dniepropetrovsk.
  Volgens sommige complotdenkers is Kolimoisky betrokken bij het neerschieten van MH17 op 17 juli j.l.
  Door de separatisten de schuld te geven van het ongeluk moest het verjagen van de separatisten makkelijker worden, zodat er eindelijk kan worden begonnen met fracken.

  Kolimoisky heeft naast zijn Oekraïnse paspoort ook een Israelisch paspoort. Dus als de Oekrainers van hem afwillen, zal hij niet naar Rusland vluchten. En Kolimoisky is de man, die het hulpkonvooi gaat tegenhouden.

 42. 68

  @67: “En Kolimoisky is de man, die het hulpkonvooi gaat tegenhouden.”

  Daar heeft deze neo-fascist Ihor Kolomoyskyi (hoe ironisch – een jood) zijn huurmoordenaars voor.

  Onder andere heeft hij deze meneer in dienst: Gaston Besson
  Een huurmoordenaar die zelf toegeeft in de Joegoslavische oorlog, VN-Vredesmissie troepen beschoten te hebben (en gevangen – en gewonden).

  Je zou wel eens gelijk kunnen krijgen over dat hulpkonvooi Hans Verbeek.

  http://thechronicleherald.ca/opinion/1228983-racist-vultures-flock-to-ukraine

  Ik voel alweer een Wir haben es nicht gewußt van ‘onze’ regering aankomen (met de kennis van nu blablabla toch? Balkenende?).

 43. 69

  @67: Aha! Dus zitten de Joden er toch achter (wel via een driedubbel om de hoek van een verre neef van een vriendin van constructie)! Zoiets wordt ook anti-semitisme genoemd!

 44. 71

  @66: Vandaar dat de onderzoekers minder problemen hadden om bij de rampplek te komen toen ze in door “Kiev” gecontroleerd terrein waren.

 45. 77

  @74, niemand zegt dat dat een witte truck is van het konvooi. Steve van de BBC rijdt met het konvooi mee en Twittert wat hij ziet. Ook Roland Oliphant reist mee:

  @RolandOliphant seeing some artillery from south. From north we see several military trucks (green, not white), helicopters patrolling M4.

 46. 79

  En de usual suspects doen als altijd gewoon weer hun best met te wijzen naar weer een andere eekhoorn, terwijl dat konvooi, dat niet de goedkeuring heeft van Oekraine en niet van het rode kruis, zoals gevreesd werd richting rebellengebied incl. grenspost rijdt.

  Geen verkeerd woord dat er wederom een invasie plaats gaat plaatsvinden. Ook kromprater Bolke gaat het weer over een detail hebben.

 47. 80

  @77 Waar zijn dan de witte trucks die deze groene zouden moeten beschermen? Dat er veel militairen in de regio zitten wisten we al. Volgens mij is de rest van je bewering eigen interpretatie. Zoals ik zei: slechte (of kwaardaadig) berichtgeving.

 48. 81

  Endsieg

  Reuters: President Vladimir Putin said on Thursday Russia should aim to sell its oil and gas for roubles globally because the dollar monopoly in energy trade was damaging Russia’s economy.

 49. 82

  @81: Putin is damaging Russia’s economy.

  http://www.project-syndicate.org/commentary/sergei-guriev-argues-that-western-sanctions-are-already-biting–and-will-soon-cause-even-more-economic-pain

  Lysenko – Russia Ignoring Demands, Cargo Must Be Handed To ICRC And Inspected By Border Guards

  Wat valt er te verbergen of is bij Putin schiettuig ook humanitaire hulp? Putin beweerd dat alles in samenspraak gaat met de ICRC maar die weten nog steeds van niet. ICRC vraagt strijdende partijen respect te hebben voor het Rode Kruis embleem, het Russische “hulpconvoy” was hiermee gesierd.

  http://www.interpretermag.com/ukraine-liveblog-day-178-russian-aid-convoy-on-the-move-again/

  http://www.theguardian.com/world/2014/aug/14/russian-convoy-stops-close-to-ukraine-border

 50. 84

  @79: “gaat het weer over een detail hebben”

  Bah, details en feiten. Daar heb je niets aan.
  Gehersenspoelde meningen, insinuaties en verdachtmakingen. Dat is de core-business van door de staat gecontroleerde BBC!

  Opdracht voor jou Majava: Zoek de Daf truck tussen het konvooi.

  https://twitter.com/RT_com/status/499823342115753985

  Ondertussen interesseert dus nog steeds niemand, behalve de Russen, zich over het lot van de O-Oekraïners :(
  #blameputin

 51. 86

  @82: “respect te hebben voor het Rode Kruis embleem, het Russische “hulpconvoy” was hiermee gesierd”

  Bedenk je dat nu zelf? Bron?

 52. 87

  @85: EN jij denkt dat Kiev dat ook gedaan zou hebben als dit akkefietje met dat Russische konvooi niet had gespeeld, get real.

  Kiev moet nu wel omdat ze dan wel heel slecht over komen.

 53. 91

  @88: Waar staat dat?

  FYI: Niinistö is daar op uitnodiging van het kremlin… Hij heeft als President nauwelijks iets in te brengen want we hebben hier een parlement die de dienst uitmaakt. Het is alsof ze Koning Wimlex op bezoek vragen. Biertje? Jij dacht te scoren met een kruiperige Finland-eindbaas die komt smeken om vergiffenis? Hoe hard kun je falen, Bolke! En benadrukken hoe hard de sancties uitwerken zegt ook helmaal niets. In een vandaag gehouden poll onder ondernemingen heeft driekwart aangegeven dat men het eens is met de EU sancties en/of graag nog hardere sancties van de EU zou zien.

  En een minister heeft vandaag ook nog eens benadrukt om niet mee te gaan in de heers en verdeeltaktiek van Putin, als antwoord op een wat kruiperig leidertje van een oppositiepartij vergelijkbaar aan het CDA.

  Waarom die focus op Finland? Omdat ik daar zit? Om weg te lopen voor het door mij eerder geopperde statement dat jij geen kwaad woord durft uit te spreken over de aanstaande invasie? Zelfs mijn hond is nog beter in ontwijkgedrag.

 54. 92

  @91: Sorry, maar als je iets verder had gelezen dan had je gelezen dat Finland geen verdere sancties meer wil invoeren, ongeacht de situatie.

  En waarom Finland, omdat Rusland wel degelijk wist welke landen ze hier het hardst mee zouden treffen (en dat is niet Duitsland).

  Trouwens slechts de helft is het eens met de sancties en slechts 16% zou hardere sancties willen zien.

  http://www.businessinsider.com/finland-is-getting-slammed-by-both-russian-and-eu-sanctions-2014-8

 55. 93

  @90: Er zijn veel meer beelden van en niet alleen van vlaggetjes maar ook Rode Kruis markeringen op militaire voertuigen:

  https://www.youtube.com/watch?v=Q7jpchrnqBo#t=55

  Er circuleren ook geruchten dat Strelkov is afgetreden om plaats te maken voor Putin die de regie zou hebben overgenomen en dat een Russische invasie van Novorossiya aanstaande is. De grenspost Marynivka is vandaag door Russische troepen ingenomen:

  https://twitter.com/MiddleEast_BRK/status/499937494600011776

  https://www.youtube.com/watch?v=HNPnuJZt6yY

  Lugansk is nu volkomen omsingeld door de inname van Novosvitlivka

  https://twitter.com/NSDC_ua/status/499928031956578304

 56. 94

  @92: Mijn driekwart is inderdaad onjuist. Had tweederde moeten zijn, want die 2 mag je gewoon bij elkaar optellen.

  En wie heeft het over meer sancties? Wie wil dat? Sinds wanneer is dat een issue? Het is inderdaad een non-issue. Het kabinet heeft ook gezegd dat Finland het EU beleid zal volgen. Je insinueert van alles. En er is niks van waar.

 57. 95

  @94: Dat is Bolke, zijn grootste argument is: “hij doet het ook”. Ben benieuwd of iedere inbreker ongestraft bij Bolke thuis zijn gang mag gaan want andere inbrekers doen het bij anderen ook.

 58. 96

  @94:

  Mijn driekwart is inderdaad onjuist. Had tweederde moeten zijn, want die 2 mag je gewoon bij elkaar optellen.

  In je dromen ja, van de ondervraagden is 50% het eens met de sancties en van de ondervraagden vind 16% strengere sancties gewenst.

  Dus niks bij elkaar optellen, leren lezen.

  En wie heeft het over meer sancties? Wie wil dat? Sinds wanneer is dat een issue

  Daar wordt allang door de VS en EU aangewerkt, en Rusland heeft gezegd dat er dan wederom sectorale sancties volgen als reactie die voor de GEHELE EU gaan gelden, dus al doet Finland dan niet mee, dan nog gaan ze op de sanctie lijst.

  Alsof Finland daar dan nog een stem in heeft.

 59. 99

  @98: nee JIJ persoonlijk niet, maar Nederland wel, en of je het nu wel of niet leuk vind, maar Nederland dat zijn jij en ik en alle andere Nederlanders.

  Jij hebt ook geen anti-islam sticker naar de ambassade van Saudie-Arabie gestuurd, maar toch kijkt Saudie-Arabie daar wel HEEL Nederland op aan.

 60. 100

  Oekraïnse rada neemt omstreden verschoningswet aan. Svoboda blij:

  Lustration has been a particular priority for the nationalist Svoboda Party, which is expected to face major losses in the coming election and is under pressure to get results it can use to route challengers.

 61. 103

  @102: Er zijn een hoop berichten over meerdere Russische militaire konvooien die de grens zijn over gestoken, grensposten die aangevallen zijn en van Russische helicopters die bij Lugansk geland zijn. Het humanitaire konvooi met half gevulde vrachtwagens lijkt gewoon een afleidingsmanoeuvre.

  http://www.interpretermag.com/ukraine-liveblog-day-178-russian-aid-convoy-on-the-move-again/#3803

  http://liveuamap.com/e/2014/14-of-august-russians-attacked-uspenka-border-checkpoint?ll=47.72269690266799;38.70105743408203&zoom=10

  Rapport OSCE:

  http://www.osce.org/om/122613

 62. 107

  @104: dit zijn KamAZ trucks die gebouwd zijn op zware lasten te vervoeren over onverharde wegen en zelfs buiten aangelegde wegen. Het is duidelijk dat dit een afleidingsmanoeuvre was.

 63. 108

  @106: Volgens aanwezige journalisten zijn de meeste vrachtwagens vrijwel leeg. Als Putin die fascistische held van jou zich echt om de erbarmelijke toestand van de bewoners van Luhansk zou bekommeren zou hij er beter aan doen al zijn troepen terug te trekken, te stoppen met het beschieten van burgers voor de mooie plaatjes en echte hulp sturen via ICRC. Dit konvooi is niets meer dan een afleidings manoeuvre en een PR stunt voor Putin’s Useful Idiots

 64. 110

  @108: Als je opgelet had dan had je geweten dat Poetin enkel de vrachtwagens & chauffeurs levert, de spullen IN de vrachtwagens zijn ingezameld door de Russische bevolking en worden niet door de Russische overheid geleverd.

 65. 113

  @Bolke
  grappig dat zij uiteindelijk niet in oorlog gingen (buiten de ISIS proxy doodseskaders), bang voor russische gas represailles (hetgeen ze weldegelijk afnemen 0% in grafieken zijn bs)

 66. 114

  @110: Tuurlijk joh, in Moskou heeft iedere burger identieke zakken boekweit in huis liggen van 25 kilo, etc. Wordt wel erg duidelijk dat jij niets meer dan de PR machine van Putin bent.

  Het heeft nogal zin 280 vrachtwagens te leveren als nog geen 10% daarvan nodig was, bijna alle vrachtwagens zijn vrijwel leeg, gewoon afleiding en PR:

  http://www.interpretermag.com/ukraine-liveblog-day-179-russian-build-up-continues-at-border-as-armour-enters-ukraine/#3823

  Russisch militair konvooi vernietigd:

  http://www.president.gov.ua/en/news/30998.html

  Rubel hard onderuit:

  http://www.themoscowtimes.com/article/505197.html

 67. 118

  Bewijs maar eens dat het niet zo is. Ik snap ook echt niet hoe je dat over je lippen krijgt (alhoewel je nu wel alle respect van mij zo’n beetje kwijt bent met je commentaren in deze draad), want ik heb halflege en bijna geheel lege trucks gezien op foto en video. Net als de militairen in groen en dito legervoertuigen. Allemaal op sites van pers en instanties die niet uit Oekraïne komen.

  Beste maatjes hier met iemand die EU landen zionist neocon slaven noemt. Volgens jouw eigen onnavolgbare retoriek ben jij als EU ingezetene dus ook dat. Mag ik je ook zo noemen in het vervolg?

  Kun je ook nog even ingaan op deze, van gbh: “Tuurlijk joh, in Moskou heeft iedere burger identieke zakken boekweit in huis liggen van 25 kilo” Inderdaad. Of pallets met waterflessen. Ik heb dan ook geen foto kunnen bespeuren met ook maar één truck gevuld met iets dat lijkt op ingezamelde goederen. En dat je het maar weet; ik heb zo’n 300 trucks en zeecontainers gevuld zien worden met hulpgoederen ingezameld in Nederland.

 68. 119

  @118: Er wordt 1 foto gepubliceert op Twitter van wat militaire voertuigen en binnen een paar uur zijn diezelfde voertuigen kapot geborbardeerd door Kiev, toch wel knap, 1 foto waarvan niet eens bevestigt dat het uberhaupt in Oekraine is en wat woorden vanuit Kiev en is volgens GHB en Majava gelijk de waarheid, hoe gehersenspoeld ben je dan.

  En nee, ik weet niet wat de gemiddelde rus in huis heeft en waar die spullen vandaan komen, ooit al eensgedacht aan donaties van bedrijven, die wel pallets boekweit hebben (wtf moet je trouwens met boekweit).

  En ik had je trouwens al eerder vermeld dat dit hulpkonvooi een PR stunt is van Poetin en dat het Poetin helemaal niet slecht uit zou komen als dat konvooi nooit de bestemming zou bereiken, maar net als Kiev heb jij een verschrikkelijk selectief geheugen.
  Maar ja wat verwacht ik ook van iemand die 1 onbevestigde foto op twitter als absoluut bewijs ziet.

  ik heb zo’n 300 trucks en zeecontainers gevuld zien worden met hulpgoederen ingezameld in Nederland.

  En ik heb daadwerkelijk hulpkonvooien gereden in een echt oorlogsgebied, niet alleen gekeken hoe vrachtwagens gevuld werden.

 69. 120

  @115: Lol en dat zegt het ventje dat klakkeloos alles uit Moskou propagandeert en niet eens in staat is zich af te vragen waarom iets dat in 20 vrachtwagens kan worden vervoerd verspreid moet worden over 280 vrachtwagens.

  Ik heb in ’89 en de jaren daarna te maken gehad met het inzamelen van voedsel gedoneerd door burgers en het transport daarvan naar Roemenië en dat ziet er compleet anders uit dan dit.

  Trouwens ronduit een schande dat één van de rijkste mannen ter wereld, maffia baas Putin, met een geschat vermogen van over de 70 miljard er blijkbaar geen één rooie rot cent voor over heeft de vrachtwagens wel tot de nok te vullen.

  Jij propagandeert alle propaganda van Putin, alle drogredenen van Putin, meer dan een kwaadaardige Putin trol ben jij niet.

  Boekweit gaat voor zover ik weet in deze vorm alleen van de groothandel naar de fabriek waar deze gepeld moet worden, daarna wordt deze gemalen en verpakt per kilo.

  Boekweit wordt oa gebruikt voor pannenkoeken en ik gebruik het vaak voor één van mijn verslavingen Pizzoccheri

 70. 122

  @77: “niemand zegt dat dat een witte truck is van het konvooi. Steve van de BBC rijdt met het konvooi mee en Twittert wat hij ziet. Ook Roland Oliphant reist mee”

  Dat wordt dus wel gezegd!

  “Hier zien we duidelijk militaire vrachtwagens die geflankeerd langs dat konvooi rijden…” – Twan Huys – Nieuwsuur

  Vanaf 14:20
  http://www.npo.nl/nieuwsuur/15-08-2014/VPWON_1220768

  Terwijl deze foto wordt getoond:
  https://twitter.com/BBCSteveR/status/499832198355492864/photo/1

  #brainwashed

 71. 123

  @120: Onzin, ik zie alleen dat het van 1 onbevestigde foto op twitter uitmond in een vuurgevecht met rusland alleen omdat Kiev het zegt, en dat wordt door jou als zoete koek geslikt.

  Komt het misschien niet in je op dat bij een conflict ALLE partijen liegen, dus ook Kiev.

 72. 125

  En ik kan het niet laten en pas een quote die ik onlangs las even aan…

  “Komt het misschien niet in je op dat bij een conflict ALLE partijen liegen, dus ook Bolke.”

 73. 126

  @125: Ik zeg toch ook ALLE partijen, was dat niet duidelijk genoeg voor jou? (dus jij ook).

  Makkelijk roepen van Stubb, hij weet dat er nu al geen steun meer is binnen de EU voor meer sancties (Tsjechie en Hongarije zijn tegen) , goedkope woorden dus, wacht maar totdat blijkt dat er wel steun zal zijn, dan heeft ie een echt een fiks probleem omdat de volgende ronde van sancties de andere helft van de Finse economie gaat treffen.

  Maar ik zal aan je denken als het er van komt en de Finse economie helemaal het putje in verdwijnt.
  (P.S. en verwacht geen EU steun aangezien we het dan over bedragen hebben die de EU niet heeft).

 74. 128

  Zo te horen maakt Novorossia kompleet gehakt van de Dubbelpaspoort Zionist Junta Nazi eskaders, zowel in Donetsk als Luhansk republieken worden ze ingeketeld en afgemaakt, en geven ze grote hoeveelheden panzers zomaar op. Gerapporteerde militaire doden zijn veel te laag volgens frontsoldaten.
  Oekraine stevent zoals vanaf het begin van de coup voorspeld af op een komplete interne ramp door haar eigen domheid en corruptie en financiele schulden, wat een stelletje flessentrekkers daar in Kiev zeg, ze zullen straks genaaid worden door de EU de US en RF, bijna net zo dom als die Polen die hun eigen graf aan het graven zijn op onze EU burger belasting kosten.
  Wanneer maakt Duitsland nou eens een einde aan de EU poppenkast door US en de anglos eruit te flikkeren en aansluiting bij groter eurazie te zoeken.

  http://www.vineyardsaker.blogspot.de/
  http://liveuamap.com/
  http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?236005-Situation-in-the-Ukraine-Crimea-*Photos-Videos*-ONLY/page253&s=df5aff755a41fbeae19594fed1fc71f6

 75. 130

  @126: die reactie is min of meer wat ik verwachtte. Geen, ‘inderdaad, ik was wat kort door de bocht, of ik vertrouwde m’n nieuwsbron, had ik niet moeten doen’ maar een slap excuus dat… ook Stubb liegt!

  Ik verbaas me dat je daar plusjes voor krijgt, maar faith in humanity is toch al op een all time low, met mensen die Oekraïners de tyfus wensen en niet kunnen wachten tot daar echt de pleuris uitbreekt.

  Leuke site, dat Sargasso…

 76. 131

  @127: Heb diverse geruchten gelezen dat de 1.200 strijders Tsjechisch zijn. Moeten we nu onszelf (EU) sanctioneren?

  Eerder deze week al geruchten over Spaanse anti-fascisten… nu dit weer:
  He added that “ethnic Ukrainian” volunteers from Russia, not servicemen, were fighting for the rebels, along with “Turks; a great many Serbs; Italians and Germans; and even two Romanians”.
  http://www.bbc.com/news/world-europe-28817347

 77. 132

  @130: Ik vertrouw geen enkele nieuwsbron, mij is geleerd dat het enige wat je 100% kan vertrouwens is wat je zelf gezien hebt, als beelden van derden komen dan is het per definitie onbetrouwbaar.

  En jij vind het niet heel toevallig dat Stubb met deze opmerkingen komt nadat gisteren bekend is geworden dat er geen meerderheid in de EU is voor meer sancties?

  maar faith in humanity is toch al op een all time low

  Dan moet je vooral politici gaan vertrouwen, die zijn ongeveer net zo betrouwbaar als een briefje van 3 euro.

 78. 135

  @130:

  met mensen die Oekraïners de tyfus wensen en niet kunnen wachten tot daar echt de pleuris uitbreekt.

  Professor Michael Hudson van de University of Missouri legt tijdens een interview met the Real News uit dat schaliegasbedrijven en big agro als aasgieren boven Oekraïne rondcirkelen.

  Zitten de Oekaïners echt te wachten op nieuwe IMF- en Wereldbank-leningen, majava?
  Willen ze echt dat Shell en Burisma de bodem gaan fracken om gas te winnen dat gewone Oekraïners niet eens kunnen betalen?

  Of ga je the Real News bestempelen tot Poetin-propaganda en complottheoriën?

 79. 136

  @135: Nee ze willen in puin geschoten, gemarteld en vermoord worden door een Russische invasie.

  Gelukkig is Putin propagandist Hans Crank Verbeek er om de lezertjes te laten geloven dat de grote Greenpeace fan Putin dit alles doet om de Oekraïne te behoeden van de schaliegasbedrijven waar Hans wel zijn mond over hielt toen Viktor Janoekovytsj het corrupte vriendje van de grote maffiabaas Putin het schaliegas contract afsloot.

  #sargassotrollenparadijs

 80. 137

  @128

  Dubbelpaspoort Zionist Junta Nazi eskaders

  Zo verstrikt raken in complotten dat je niet eens meer weet of het nou de Joden of de nazi’s zijn die zich achter iedere boom verschuilen…

 81. 138

  @136: ik ben geen Putin-propagandist, gbh. Ik ben tegen de winning van schaliegas.
  Het klopt dat Janoekovitsj de schaligasdeal heeft gesloten. Maar de huidige regering in Kiev heeft de overeenkomst niet teruggedraaid en is vastbesloten om het verzet van de lokale bevolking tegen schaliegaswinning met militaire middelen te breken. (en zo ver ging Janoekovitsj niet)

  Ook onder Janoekovitsj werd Oekraïnse landbouwgrond verpacht aan buitenlandse multinationals. Maar die deals zijn ook niet teruggedraaid door de regering Jatsjenjoek. M.a.w. de nieuwe regering is geen haar beter dan de oude. Er trekken nu andere miljardairs aan de touwtjes.

  De separatisten hebben geen offensieve plannen… zij verdedigen zich alleen tegen de aanvallen van het Oekraïnse leger. Ze hebben geen vliegtuigen en helikopters, maar worden wel gebombardeerd. Onderhandelingen met de separatisten over zelfbestuur of een andere oplossing, lijken mij beter dan een geweldadige burgeroorlog met duizenden slachtoffers.
  Het lijkt wel of jij aandelen hebt in de wapenindustrie.

 82. 139

  @138: Draai de boel maar weer om Putin propagandist. Die zogenaamde separatisten van jou komen vrijwel allemaal uit Rusland, met wapens uit Rusland en hebben vrijwel geen steun van de lokale bevolking op wat maffia en criminelen na. In mijn woordenboek is heet dat geen burgeroorlog maar oorlog.

  En zo lult de manus-van-alles van gifgas is niet Assad tot ISIS is Mossad in alles Putin’s propaganda na.

 83. 141

  @140: Het ging mij om het woord, niet om de wet, die wet was te verwachten, dat doen namelijk alle partijen in een conflict, ik had echter nog nooit van dat woord gehoord, vind het beter klinken dan zuiveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren