Rusland lijkt Oekraïense vluchtelingen te willen houden

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

The New York Times:

More than a million Ukrainians have been displaced because of the war, the United Nations said in a recent report, and hundreds of thousands of them have found their way into Russia. Faced with that influx, Russia is promoting a huge resettlement program and encouraging refugees to put down roots in far-flung cities across the country.

With promises of work, shelter, pensions and a path to citizenship, the Moscow-sponsored programs are intended to bolster Russia’s image as the benevolent power in the region, embracing Ukrainians who have often fled from government shelling. They also may persuade tens of thousands of Ukrainians never to return home after the conflict ends.

h/t Bolke

Open artikel

Reacties (11)

#1 Bismarck

Kan natuurlijk goed uitkomen. Veel steden in met name de minder herbergzame gebieden zijn fors ontvolkt en vergrijsd na het ineenstorten van de Sovjet-Unie. Met name in mijngebieden in Siberië en omstreken zal nu waarschijnlijk een fors arbeidstekort zijn, terwijl er wel nog veel mineralen in de grond liggen te wachten. Dan is een flinke influx aan mijnbouwers (die overigens vaak van Russische origine zijn) bijna een gift uit de hemel. Als ie het gepland had, zou Putin het nog niet zo mooi voor elkaar gekregen hebben.

#2 Christian Jongeneel

Als alle Russofiele Oekraieners uit Novorossiya naar Novosibirsk verkassen, verzwakt dat natuurlijk wel Putins claim op de Donbass.

#3 L.Brusselman

En dan durft een van de reageerders anderen te beschuldigen als vliegen op artikelen af te komen met Oekraine in de titel .
Gevalletje zwarte pot

#4 bolke

@2: Dat maakt dan ook niet meer uit, als de Donbas ontvolkt wordt dan is het feitelijk de komende 50 jaar waardeloos geworden omdat dan alle kennis uit dat gebied weg is, Putin is natuurlijk niet gek, die probeert alle mensen die iets kunnen te houden en daarmee gaat de industrie en mijnbouw in dat gebied wel kapot (braindrain).

#5 Hans Verbeek

@4: spoorwegen en bruggen vernield en de mijnwerkers gevlucht naar Rusland. Wie wil de Donbass dan nog hebben?

Ik denk… Shell en Burisma Holding van Igor Kolomoisky.
http://forward.com/articles/198812/jewish-oligarch-spends-millions-on-militia-to-hold/

#6 Dehnus

Muurtje bouwen!

(Nu begrijp ik ineens waarom Tetris van een Rus kwam ;). je kunt nog zo goed bouwen maar zo gauw het dicht zit verdwijnt het weer en vallen er gaten in ;)).

#7 Co Stuifbergen

@1:
Bismarck,

ik vermoed dat die russische steden ontvolkt zijn doordat de industrie verdween.
Ik kan het mis hebben, maar ik vrees dat de mijnbouwbedrijven in Rusland geen gebrek aan werknemers hebben.

#8 Dehnus

@5: En weer hebben de Joden het gedaan. Wat voor een donker wereld beeld moet u wel hebben zeg.

Ja sorry dat ik bijt, maar de laatste tijd worden de woorden “Zionist” en “Jood” me iets te vaak gebruikt in verband met de Ukraïne.

#9 Bismarck

@7: In Siberië zag je vooral een groot deel van de bevolking die daar niet geboren was vertrekken na de val van de Sovjet-Unie. Dat had te maken met het feit dat ze niet langer gedwongen werden er te blijven en ook dat het voorzieningspijl en overheidssalarissen inzakten. Zie bijvoorbeeld de demografische ontwikkeling van Sakha, Chukotka. of het meest extreem, Magadan, dat overigens al langer bijzonder succesloos als einddoel voor Russen uit ex-Sovjetstaten wordt bedoeld.

#10 Bolke

@9: Als het noord-pool ijs krimpt door global warming en daarmee de weg vrij komt naar de mogelijke resources die daar onder zaten verdwijnt dan niet ook de perma-frost in siberië en komen de grondstoffen die daar onder zitten binnen menselijk bereik?
(niet olie en gas want je kan boren door perma-frost maar andere delf stoffen, teer-zand, goud etc etc)?

#11 Bismarck

@10: Aan de rampen die te wachten staan als de permafrost in Siberië gaat smelten denk ik liever nog even niet. Is ook een beetje off topic.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*