‘Rusland klaar om binnen te vallen’

Aldus de Oekraïense premier Arseni Jatsenjoek.

UPDATE 13:11:

In de Oost-Oekraïense stad Donetsk hebben pro-Russische betogers het gebouw van de regionale overheid bezet en een soevereine ‘Volksrepubliek Donetsk’ uitgeroepen.

Dat heeft Radio Free Europe maandag gemeld. Ook zouden de demonstranten Moskou hebben gevraagd om militaire steun en willen zij uiterlijk 11 mei een referendum uitschrijven over aansluiting bij Rusland.

Open waanlink

 1. 1

  Het Krim scenario is door Putin in gang gezet:

  Seperatisten in Donetsk schrijven referendum uit (11 mei), vragen Poetin om hulp

  https://twitter.com/obk/status/453112713871257600/photo/1

  De zelfbenoemde Donetsk Republiek heeft Rusland gevraagd om troepen te sturen:

  http://tvrain.ru/articles/samoprovozglashennaja_donetskaja_respublika_poprosila_rossiju_vvesti_vojska-366475/

  Pro Russische demonstranten moeten natuurlijk wel betaald worden:

  https://www.youtube.com/watch?v=ejw8qiaQQHk#t=15

 2. 3

  Even recapituleren. Wat Merkel bedoelt, volgens mij: “je valt niet meer een land binnen, zeker niet in Europa, zo dichtbij. Zoiets los je diplomatiek op”.
  Putin cq : “Russen, Russischsprekenden in de Oekraïne worden bedreigd, die moeten wij beschermen, te beginnen in de Krim”.
  Putin cq wil zijn trekpop terug, zoals hij er al een heeft in Wit-Rusland (en in andere vroegere Sovjetrepublieken), waar Russisch de officiële taal is. … Zodat déze trekpop met de isoglossen kan schuiven.

  Wat willen de alleen-Russisch-sprekende mono-linguisten in Oost Oekraïne met eventuele aansluiting bij Rusland? (ze kennen alleen Russisch en horen niets anders). Warmte en geborgenheid? (lett. en fig.) Brood en spelen?
  Rusland heeft niets te bieden, er is geen “Harvard”, de universiteit in de Communistische Leer kan ik geen succesvolle noemen; (wat gedonderjaag in Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen). Bijna 100 jaar communisme heeft alleen corruptie en domheid gebracht. Logisch dat de Oekraïners het in het westen zoeken en daarvoor andere talen (= culturen) leren. … (“ook al worden we een trekpop van de USA, daar is wel een mouw aan te passen” (mijn citaat)). Prioriteiten. Keuzes maken nietwaar?
  Putin cq was nog niet zolang geleden bezig op de noordpool.
  En Russisch porno is inspiratieloos.

 3. 6

  @3 Alsof Russen niks goed kunnen… Decennia communisme hebben geen einde kunnen maken aan de Russische liefde voor de natuurwetenschappen, wiskunde en literatuur. Wat een gezwets dat de universiteiten niks voor zouden stellen.

 4. 12

  @9: Ik ben benieuwd wat die ermee te maken heeft. Dat was nou niet echt een wetenschapper waar veel naar geluisterd werd (om niet te zeggen, zijn onderzoeksresultaten werden in de media, onder andere hier bij Sargasso, al onderuit geschoffeld toen zijn fraude nog niet bekend was).

  Dugin daarentegen is adviseur van de parlementsvoorzitter in Rusland.

  @10: Hoezo niet, het illustreert heel duidelijk de voorliefde voor wetenschappers in de hoogste politieke kringen.

 5. 13

  @6 Je hebt gelijk. Ik had niet moeten schijven: er is geen “Harvard”.*
  Maar: er is geen “Harvard”, waar men – om verschillende redenen – nú zou willen en kunnen studeren, uitzonderingen daargelaten.
  *Want dat is er wel degelijk. Wat voor Russische literatuur, exacte wetenschap, en zelfs de Russische psyche in de boekenkasten staat gaat nooit verloren en zal altijd bestudeerd worden.
  Wat ik wil zeggen is: Er is geen “Harvard” van het vrije denken, van filosofen. Er is geen eigen sturing.
  (Snap je dit? want het is moeilijk het exact uit te leggen; er komt meer bij kijken)

 6. 14

  Die ‘Russen’ in Donetsk hebben het dan ook erg zwaar. De meerderheid, waaronder een deel Oekraïners, spreekt er Russisch, 3 van de 5 TV zenders tettert in het Russisch en geen school die les geeft in Oekraïens. Russisch is de voertaal in de regio. En dan zag ik ook nog demonstranten die werden geïnterviewd en vertelden dan hun vrijheid van meningsuiting beperkt werd.

  Ja nee, dan die boeven in Kiev. Die zomaar de macht grepen. Zouden zij nooit doe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren