Rusland geeft toe troepen naar de Krim te hebben gestuurd

Zo bericht The Telegraph:

Russian troops have moved into Crimea in what Moscow is calling a mission to “protect Black Sea Fleet’s positions” but which the Ukrainian government has denounced as an “armed intervention.”

The Russian foreign ministry said Friday that it had informed the Ukrainian government that armoured units from the Black Sea Fleet base near Sevastopol had entered Crimea in order to protect fleet positions.

[…]

In the same note the Russian foreign ministry said it had declined a Ukrainian request for “bilateral consultations” on events in Crimea because they are “the result of recent internal political processes in Ukraine.”

Dat zou je dus een (beperkte) invasie kunnen noemen.

Open waanlink

 1. 1

  Rusland hoeft de Krim niet binnen te vallen, ze hebben er al 15.000 man zitten waaronder 3.000 mariniers verdeeld over een stuk of 15 kazernes over de gehele Krim, ze hebben er zelfs een militair vliegveld.

 2. 2

  @1: dat wisten we toch wel?
  Toch?

  Anders wordt het pas als die poppetjes buiten hun bases treden. Dan is het wat mij betreft buitenlandse militaire interventie en mag Rusland met een trapje onder de aars uit een aantal commissies. Te beginnen met de UN veiligheidsraad.

 3. 4

  @2: Van mij mag Rusland de Oekraïne hebben, scheelt ons minimaal 25 miljard euro en potentieel 90 miljard (geschatte benodigde bailout tot 2020).
  Plus dat we er niet nog 45 miljoen armlastige monden bij krijgen in de EU.

  P.S. volgens mij trekt Poetin zich niet zoveel aan van die buitenlandse commissies hoor, zeker niet omdat ze veto recht hebben in de veiligheidsraad.

 4. 10

  Ik vind het eigenlijk niet zo vreemd dat Rusland dit alles niet zonder slag of stoot laat gebeuren. Wat had je dan verwacht?

 5. 11

  @9: Neen, je kan dan nog steeds niet zo maar legaal doorreizen en werken in EU landen (en daar gaat het uiteindelijk om ) is totaal niet aan de orde.

 6. 13

  En jij denkt ook dat 45 miljoen mensen zich aan deze afspraak houden?
  Keep on dreaming! De grens staat wagenwijd open (incl. de nederlandse) vanaf nu, ook voor oekrainers.

 7. 18

  @weerbarst “vanmorgen rapporteert RT dat gewapende kievnaren geprobeerd hebben het krim parlement in te nemen” :
  dat is de werkelijkheid omdraaien. Allerlei gewapende types, Russische soldaten, hebben tal van plekken bezet, en dat mag wel zeker? Bovendien is dit bericht van RT waarschijnlijk alleen bedoeld om zogenaamd een reden te hebben om die soldaten overal neer te zetten. Het is gewoon weeer een staaltje militaire agressie van Poetin en zijn walgelijke blinde volgelingen.

 8. 19

  RT is een eenzijdige pro-Russische omroep. Ze hebben veel films – al dan niet in scene gezet – op youtube gezet waarin de demonstranten worden afgeschilderd als tuig. Ze hebben niets laten zien van het bloeddorstige optreden van de oproerpolitie, waarbij 80 mensen werden vermoord. Dat gebeurde nog wel nadat de demonstranten een gebaar van goede wil hadden gemaakt door het bezette stadhuis te ontruimen. Maar iemand als Janoekovitsj ziet dat als een teken van zwakte, en wilde ze toen overal verdrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren