1. 4

  Nou ben ik zelf geen groot voetballiefhebber (ook geen hater), maar ik ken genoeg mensen die dat wel zijn en niet echt blij zijn dat ze voortaan hun geld zullen moet overmaken naar News Corp om hun favoriete sport op televisie te zien.

 2. 5

  Ze kunnen ook gewoon naar de plaatselijke voetbalclub wandelen en helemaal gratis kijken naar hun favoriete sport. Of anders een kaartje kopen als ze persé live naar voetbalmiljonairs willen kijken. In dat geval gaat geen cent naar News Corp en al het geld naar hun favoriete club.

 3. 8

  Gewoon zelf gaan voetballen, en na de wedstrijd de kantine in om daar op groot scherm te kijken. Zo krijg je nog wat beweging en gezelligheid erbij. En lidmaatschap kost bijna niets.

 4. 13

  Ik moet toegeven, ik ben een aantal maanden weggeweest van sargosso omdat het allemaal nogal schimmig werd, maar het is hier wel beter geworden in die tijd. Je bent een leuke opponent.

 5. 14

  Voor mensen met een seizoenkaart voor een eredivisieclub is dit gewoon heel slecht nieuws. Zondagmiddag om half drie in het stadion is voorgoed verleden tijd (was het eigenlijk al). Om zoveel mogelijk wedstrijden (of alles) live uit te zenden moeten de wedstrijden over het hele weekend gespreid worden. Het stadionbezoek zal door Rupert Murdoch gedicteerd gaan worden. De clubs rekenen zich nu rijk, maar seizoenkaarthouders hebben hele andere belangen dan televisiekijkers. De dag dat mensen voor stadionbezoek betaald gaan worden, omdat een vol stadion er nu eenmaal beter uitziet op televisie, komt steeds dichter bij.

 6. 16

  Sport is wel een erg groot woord. Het betreft hier alleen het spel voetbal en daarbinnen een competitie waarin uitsluitend profvoetballers spelen. Het lijkt me dus moeilijk te ontkennen dat de eredivisie een commerciële bezigheid is.

 7. 17

  Ik weet wel wat je zegt, maar de mensen die voetbal als sport leuk, maar het commerciële circus maar niks vinden, zullen nog grotere voetbalhaters worden. Ik heb altijd genoten van de sport en vooral om zelf te spelen. Al het geld wat er in de topcompetities is gestoken hebben in mijn beleving voor niets positiefs gezorgd. Ik kijk echt niet met genoegen naar een club als Real Madrid. En moet ik straks gaan jubelen voor een paar Russische en Chinese clubs? Maar ik moet eigenlijk niet zeuren, want het kijken naar wedstrijden wordt ook schaars want onredelijk duur. Er is dus duidelijk een tweedeling tussen voetbal in de hoogste divisie in sommige landen en het voetbal wat elders gespeeld wordt. Dat was ooit één gebeuren.

 8. 24

  Jammer dan dat ze dat niet doen. Hier een door de overheid betaalde politie-inzet (op bijna wekelijkse basis), daar een subsidietje van de gemeenteraad aan een noodlijdende commerciële voetbalclub. Hoe bedoel je precies, betalen voor eigen hobby?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren