Rookleeftijd mogelijk naar 18 jaar

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Zal het werken?

Open artikel

Reacties (4)

#1 L.Brusselman

Hierdoor zal het aantal jeugdige rokers alleen maar groter worden.
Verboden snoep enzo…

#2 Rob

De tabaksindustrie drong een week geleden al bij het kabinet aan op de verhoging van de leeftijdsgrens voor het kopen van sigaretten. Die grens werd in 2003 vastgesteld op 16 jaar. Als het aan de tabaksbranche ligt gaat die leeftijd omhoog naar 18, omdat ‘roken niet iets voor kinderen is’.

Interessant. Het blijft natuurlijk industrie en die lobbyen niet zomaar voor het goede doel. Dit heeft ongetwijfeld te maken met de nogal conservatieve reactie van Nederland op de plannen van de EC om de verpakkingen van sigaretten te wijzigen. De industrie toont zijn goede wil, en voorkomt ernstigere maatregelen. Daarbij past het ook beter bij het VVD profiel om tabak voor jongeren te verbieden (want die moeten we beschermen) en voor volwassenen toegankelijk te houden (want die mogen zelf uitmaken of ze hun gezondheid verneuken).

http://www.nu.nl/wetenschap/2957193/waarschuwende-plaatjes-sigaretten-effectiever-dan-tekst.html

#3 Bismarck

Nu nog hetzelfde doen voor vergelijkbare drugs (in gezondheids- en verslavingsrisico), zoals ketamine, alcohol en amphetamine en een grens van 16 jaar voor de wat minder gevaarlijke drugs, zoals XTC, LSD, cannabis en khat. Dan wordt het drugsbeleid van Nederland nog bijna rationeel.

#4 warumbel

Ze moeten de leeftijd opschroeven naar 60 ! Als je dan begint te roken maakt het allemaal toch geen fuk meer uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*