1. 2

  Publicist Aaron Mirck gooide vandaag het balletje op

  Stond een tijd geleden op Dagelijkse Standaard, met de nadrukkelijke oproep om dit “nieuws” zoveel mogelijk te verspreiden.

  ‘Het zaadje is gezaaid’, betoogt Mirck in zijn artikel

  Oud nieuws herkauwen? Daarvoor moet je inderdaad op dejaap zijn. Of bij hpdetijd…

 2. 3

  Ik ben zeker geen SP’er, maar dit zegt tot echt helemaal niets zonder enige duiding over waar dat gat vandaan kwam? Bij Elatik hadden we dat gebouw in Oost, bij Vogelaar de SS Rotterdam, maar hier hebben we slechts een droog, contextloos cijfertje en de opmerking dat de gemeente onder curatele is gezet, wat in principe niets over het functioneren van Roemer per se hoeft te zeggen. Misschien hield een andere wethouder wel een kostenpost verborgen die ineens boven water kwam drijven, en is het juist een verdienste van Roemer dat hij de boel in een paar jaar er weer bovenop kreeg. Vooralsnog lijken Paternotte en Mirck vooral zelf te hopen dat dit “de bijkans onstuitbare opmars” van de SP gaat stoppen en dat “het zaadje” “gezaaid” is. Laten we eerst maar even afwachten tot er wat meer over bekend is. Toch?

 3. 4

  Er zit sowieso een luchtje aan, want waarom zou de SP na het aftreden van Kant een mislukte wethouder naar voren schuiven als fractievoorzitter en waarom speelde dit verhaal helemaal niet bij zijn aantreden?

 4. 7

  Even wat duiding die bij de Telegraaf en haar ongefundeerde strontputje uiteraard onder het tapijt wordt geveegd. Eind 2003 werden diverse gemeenten in Noord Brabant onder preventief toezicht geplaatst, Boxmeer onder meer na tegenvallers bij de realisatie van een brede school en een nieuw gemeentehuis, waartoe niet de wethouder maar de gemeenteraad in eerdere zittingstermijnen had besloten.
  Niet echt schokkende zaken, en het tekort (1,4 mio) viel dus ook wel mee maar zou wel structureel zijn.

  Het was echter een opzetje van de VVD, die voorafgaand stukken naar de krant lekte alsof Boxmeer reddeloos verloren was. Inclusief alle beschimpingen aan het adres van wethouder Roemer. De Provincie ging daarin mee; de SP was toen nog in geen enkele provincie vertegenwoordigd en had daar (ook nu nog) weinig vrienden.

  In de daarop volgende drie jaar werd de taakstelling om 10% op de gemeentelijke begroting te bezuinigen keurig gerealiseerd. In 2007 verruilde Roemer Boxmeer voor de Tweede Kamer. Bij zijn vertrek werd grote waardering uitgesproken voor zijn kwaliteiten als wethouder, ook door de VVD. Niet in de laatste plaats omdat hij gezonde gemeentelijke financiën achterliet.

  Korte tijd later trok de Provincie het preventieve toezicht in, omdat de structurele tekorten netjes waren weggewerkt.

 5. 9

  Er komen zeker verkiezingen aan, dat dit “”ineens”” naar buiten komt. Wat zeg je, er komen inderdaad verkiezingen aan?! Joh, wat onverwacht zeg!

  De Telegraaf, dat doet me denken aan een gedicht van Bert Visscher: ‘Fout in de oorlog‘.

 6. 11

  @gronk
  Dat waren CDA, VVD en een lokale partij. Lokale partijen waren van oudsher vrij groot daar en de SP werd er buiten gehouden. Ondanks het feit dat het de grootste partij was met 4 zetels (CDA en VVD hadden er resp 3 en 2)
  Maar nogmaals: die hele onder curatelestelling was vooral een opzetje om een SP-er te naaien. Waar dacht je anders dat die gedeputeerden zo druk mee zijn? Met dit soort politieke spelletjes. Hij liet zich alleen niet kisten en dwong zoveel respect af dat zijn partij hem naar Den Haag haalde.

 7. 12

  En dan zullen we maar zwijgen over die eerdere poging tot karaktermoord uit rechtse hoek, namelijk het vuige opzetje in Elsevier:

  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/344356/Emile-Roemer-is-te-licht-om-premier-te-worden.htm

  Het artikel suggereert alsof Elsevier zich baseert op tal van gesprekken met tal van figuren rond Roemer. Maar als je het goed leest is het de persoonlijke opvatting van één VVD-er die de titel bepaalt. O, nee dan is het waar.

  En dan ben je toch benieuwd hoe hij zijn eigen Mark Rutte dan kwalificeert (kundig? bekwaam? visionair?) maar dit terzijde.

 8. 14

  Duh, toen waren er geen verkiezingen. Logisch dat zoiets bewaard wordt tot vlak voor de verkiezingen, het gaat immers om maximaal effect. Dat is overigens een trucje dat ter linker zijde nog niet zo goed geleerd is (PVV-schandalen komen doorgaans meteen vol in het nieuws op het moment dat ze bekend zijn, zodat ze tegen verkiezingstijd uitgewerkt zijn).

 9. 15

  GdV, ik zou me graag aansluiten bij de vraag van een van de andere reaguurders of het niet mogelijk is hierover een post te bakken (in de hoop dat de Sarg redactie dat zal plaatsen). Je weet veel en het is erg goed om dit soort ongein aan de kaak te stellen.

 10. 20

  Als ik het goed begrijp: CDA/VVD maken er in Boxmeer een puinhoop van en Roemer slaagt er in om een een paar jaar die puinhoop op te ruimen.

  Mijn keuze voor 12 september is duidelijk. Telegaaf Media Groep bedankt voor deze tip.

 11. 22

  Helaas, ik ben geen redacteur hier en heb ook niet die ambitie. Bovendien is een observatie over de rol van Gedeputeerde Staten nooit aantoonbaar, wat de hooggeschoolde roze kudde ongetwijfeld voldoende munitie geeft om het dan maar helemaal als linksch geleuter weg te zetten. Ook al valt op het voornaamste – Roemer heeft uitstekend gefunctioneerd als wethouder van Financiën – niets af te dingen.

 12. 25

  Het gedoe rondom ‘dat gebouw in Oost’ (MuziQ in Amsterdam-Oost) was van voor de tijd van Elatik die toen stadsdeelwethouder van Zeeburg was.

  De enige conclusie die ik uit dat HPdeTijd artikeltje haal is dat dat preventieve toezicht van de provincie blijkbaar nuttig was. Welke provinciale politicus was daar destijds verantwoordelijk voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren