Republikeinen Wisconsin jassen wet door Huis Afgevaardigden die staken en collectieve loonafspraken verbiedt

Republikeinen jassen wet door Huis Afgevaardigden Wisconsin | Staken en collectieve loonafspraken voor ambtenaren straks verboden | Democratische senatoren vluchten staat uit | Hoe de Amerikaanse vakbonden hun legitimiteit verloren

Open waanlink

 1. 4

  @1 Ik snap dat niet? Abortus is legaal in de hele VS, ook in Georgia… Dus wat gaat die politie precies doen?

  (Overigens moet je niet zoveel waarde hechten aan state-reps en hun proefballonetjes, dat doen ze in Amerika ook niet, meeste zijn totaal onbekend voor ze voor het eerst in hun leven in de media komen met zo’n relletje en meestal komt er niets van)

 2. 6

  O gezellig, we hebben het nog niet genoeg over de PVV.

  Terzjde: hoe komt ’t dat vakbonden in de VS zo’n beroerde naam hebben (en hier in .nl / europa veel minder?)

 3. 9

  Goh dat is nou niet mijn verklaring @su. Overal is business en politiek twee handen op een buik. Ik durf zelfs te beweren dat het corporatisme in Europa sterker is. Daar besluiten werkgevers niet mede over het verhogen van de AOW-leeftijd, hier wel.

  Mijn antwoord is: de Oorlog. De vakbonden speelden een belangrijke rol in de strijd tegen het opkomende fascisme in de jaren ’30. Zie ook de acceptatie van homosexualiteit door Europees centrum-rechts: wij weten dat homofobie kan leiden tot de gaskamer.

 4. 10

  @9: In Europa hebben wij een adelijke elite, in de nieuwe wereld gold vooral het hebben van geld. Je ziet het ook in de wetgeving, ik ken geen europees vergelijk van de Criminal Syndicalism Act, of het moet Thatcherism zijn.

 5. 11

  @6, in de VS is het hebben van een eigen bedrijf onderdeel van the american dream en (toekomstige)werkgevers zijn niet zo kapot van vakbonden.

  In de VS vertrouwen ze een ondernemer die nog nooit failliet is gegaan ook niet, is ook erg vreemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren