1. 2

  Zes gewonden, waarvan twee zwaar gewond. Maar om daar het oordeel ‘Religieuze intolerantie’ op te plakken zul je het toch echt moeten vergelijken met Gay Prides in omringende landen. Perspectief, en zo.

  Een leuke vraag voor de @Datagraver, dus. Is Religieuze Intolerantie in Jeruzalem groter dan in omringende hoofdsteden?

 2. 3

  @1.

  Ze hadden uit preventie kunnen bedenken dat hij daar niet in de buurt moest zijn. Dus weet ik wat bij zijn tante 60 km verderop en om de zoveel tijd bellen naar een nummer ter controle. Doen ze bij een kennis van mij ook, als de koning of koningin in de stad is. Kleine moeite.

 3. 4

  Opvallend dat ze hem kort voor de Gay Pride weer vrijlaten. Had niemand door dat dat misschien een risico zou opleveren.

 4. 5

  @4: Als hij zijn straf heeft uitgezeten komt hij vrij. Dat geldt voor onze Volkerts en voor Israëlische gekkies. In ons land zou dit exemplaar waarschijnlijk ontoerekeningsvatbaar zijn en zou hij TBS gekregen hebben. Als het goed is zou dan geconstateerd zijn dat er nog wat steekjes los waren en zou hij niet vrijgekomen zijn.
  @1: Dus liever de cel in van een inrichting en niet die van een gevangenis.

 5. 6

  @2: Snap ik niet. Als dit in omliggende landen ook gebeurt uit naam van een god, is het geen religieuze intolerantie of zo?

 6. 7

  @6: Hij bedoelt natuurlijk dat het in omliggende landen erger is, dat het daarom de praat niet waard is en dat dit dus nooit hier geplaatst had mogen worden (of dat hij dus het recht heeft off topic te gaan naar die omliggende landen, kan allebei, als het in ieder geval maar niet meer over deze religieuze intolerantie gaat).

 7. 9

  @2: In veel landen is een gaypride niet eens mogelijk, in oost-Europese landen staan knokploegen klaar om klappen uit de delen aan de deelnemers.

  Maar moet dit ons ervan weerhouden om onze afschuw uit te spreken over deze daad en homofobie onder orthodoxe joden aan de kaak te stellen?

  Mij lijkt van niet.

 8. 10

  Ja man,

  wat zeuren we nou over die gay pride in Moskou? In de aangrenzende hoofdsteden Kaboel en Ashgabat is het veel erger. Je moet het allemaal in perspectief zien, mensen. Zo lang we geen religieuze politie met kromzwaarden hebben die op straat standrechtelijke executies uitvoeren heeft het geen pas om je bek open te trekken over religieus gemotiveerde intolerantie.

 9. 11

  @2: Nee, je hoeft het niet te vergelijken met de omringende landen om er dat etiket op te plakken. Je moet gewoon kijken wat er gebeurt. Dat er in de omringende landen nog minder mogelijk is is triest, maar daar is geen reden om je ogen te sluiten dat er hier toch overduidelijk sprake is van homohaat, en dat het gezien de uiterlijke dracht van de dader zeer waarschijnlijk is dat deze haat religieus (orthodox Joods in dit geval) gemotiveerd is.

 10. 15

  @13: Beetje hypocriet verhaal: Kolonisten die Palestijnse huizen afbrandden werden tot nu toe nauwelijks vervolgd en vrijwel niet veroordeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren