Rapport: lobby van bedrijfsleven in Brussel werkt EU klimaatmaatregelen tegen, terwijl de bedrijven zelf eigenlijk voor zijn

Rapport: lobby van bedrijfsleven in Brussel werkt EU klimaatmaatregelen tegen, terwijl de bedrijven zelf eigenlijk voor zijn

Open artikel

Reacties (7)

#1 Skyclad

Die bedrijven zijn even erg voor die maatregelen als de VVD tegen corruptie is of de PVV tegen fascisme. De waarheid zeggen is niet populair, dus beweren ze het tegenovergestelde.

#2 roland

@0: “terwijl de bedrijven zelf voor klimaatmaatregelen zijn”
– Vreemde opmerking, feitelijk bestrijden ze elke maatregel zoals vliegtax, kolenheffing, CO2 belasting en hechten ze aan hun spotgoedkope grootverbruikers tarief.
Zelfs mensen vanwie je het niet verwachten, trappen erin.

#3 JANC

@2: Uit het gelinkte artikel

Last summer, consumer goods giant Unilever cut ties with Business Europe – a move attributed to differences of opinion over the environment.Business Europe has opposed unilateral EU climate action, renewable energy subsidies and reforms to the emissions trading system that would push up the carbon price.Unilever, on the other hand, is one of the most vocal business advocates for ambitious climate policies.

de lobbyisten bestrijden de maatregelen, niet de bedrijven.

#4 Bismarck

Maar wie betaalt die lobbyisten dan, als ze niet voor het bedrijfsleven werken?

#5 AltJohan

@Skyclad: het wordt tijd dat bedrijven met en andere, nieuwe oriëntatie (zoals Tesla), serieus gaan investeren in lobbyisten.

#6 majava

@5: ik ben het daar wel mee eens. Want hoe een hekel ik ook heb aan lobbyisten, je komt er toch niet vanaf. Doe dan maar mee met het cirkus inderdaad.

#7 Herman Vruggink

Het zijn de lobbyisten die het doen het zijn de lobbyisten die het doen. Maar van wie zijn die lobbyisten dan? En hoe is het mogelijk dat de politiek er steeds weer in trapt? Wat is hun geheim? korte rokjes of virtuoos geslijm?

De politiek is verantwoordelijk voor beleid en niet lobbyisten of bedrijven. Het is slap gezeur om de schuld bij lobbyisten te zoeken. Spreek je eigen politieke partij er maar op aan, daar wordt de uiteindelijke stem bepaalt. Wie stemt er nu eigenlijk voor en wie stemt er tegen? Wie zijn de saboteurs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*