PVV’er Bosma niet welkom bij Afrikaners

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (21)

#1 Spam

Snoepreisjes. Wat hebben Henk&Ingrid daaraan? Ik mag hopen dat hij daar niet van ons belastinggeld naartoe is gegaan.

#2 Bismarck

Wel een mooi taaltje toch, dat Afrikaans.

#3 troebel

Bosma, het brein achter Wilders, ook als taalkundige een hoogvlieger!

#4 Emile M

Is de PVV al woedend? Zijn er al vragen gesteld aan de minister van buitenlandse zaken?

#5 Bookie

Typisch Joop. Nu is Bosma verheerlijker van Apartheid. Meer en meer een haatsite. Gewoon, omdat het kan waarschijnlijk.

#5.1 Emile M - Reactie op #5
#5.2 pedro - Reactie op #5

Verheerlijker van apartheid? Dat staat helemaal niet op Joop…

Typisch rechtse reactie: zaken zodanig overdrijven, dat het over hen gezegde een godwin genoemd kan worden. Dan hoef je er inhoudelijk niet meer op in te gaan.

#5.3 Bookie - Reactie op #5.2

“Afrikaans sprekende gemeenschap wil geen hulp van PVV-ideoloog en verheerlijker van Apartheid om haar taal te behouden.” Staat er toch echt.

Oh ja, ik ben niet rechts, maar zeker niet extreem-links.

#5.4 pedro - Reactie op #5.3

Sorry, je hebt gelijk. Het staat er wel. Ik had alleen kop en artikel gelezen en de subkop overgeslagen. Dat noopte me wel om meteen maar op Bosma en Apartheid te googelen, waarbij mijn conclusie luidt, dat hij het nooit letterlijk gezegd lijkt te hebben, maar er wel erg dicht in de buurt komt (in het Parool heeft hij op laten tekenen: “Spijtig dat links Nederland het ANC aan de macht heeft geholpen. Het Afrikaans en het Afrikaner volk zullen waarschijnlijk vernietigd worden”). Het is natuurlijk wel erg jammer voor hem, dat de Afrikaners zelf niets met hem te maken willen hebben…

#5.5 Carlos - Reactie op #5.4

When It Looks Like a Duck, Walks Like a Duck, Talks Like a Duck….

#5.6 Bookie - Reactie op #5.4

Dat is het rare met het ANC, zowel Nelson Mandela als extreme racisten als Julius Malema.

#6 Harm

“die toekoms van Afrikaans is in die hande van sy sprekers, en “nie van politici wat ons wil misbruik vir hul eie doelwitte nie”.

Wat heeft hij dat toch mooi onder woorden gebracht.

#7 Carlos

@Bookie, blijf die PVV fascistenkliek maar verdedigen Bookie, je kleinkinderen zullen trots op je zijn…

#7.1 Bookie - Reactie op #7

Zoals Finkers ooit zei: helaas mijn schoonouders konden geen kinderen krijgen.
Je bent al net zo links-populistisch als Joop.

#7.2 Carlos - Reactie op #7.1

niks populisme, tegen fascisme ageren is tegenwoodig behoorlijk tegen de stroom in roeien. maar ach principes, ik zal er wel tot mijn (geweldadige) dood last van houden.

#7.3 Bookie - Reactie op #7.2

Allereerst lever ik kritiek op een leugen van Joop en jij beweert dat ik de PVV-fascistenkliek verdedig. En dan nog fascisme volgens een uit de duim gezogen nieuwe betekenis. Zo populistisch, waar ik net zo een hekel aan heb als het PVV-populisme.

#7.4 Carlos - Reactie op #7.3

Het fascistische karakter van de PVV is al meerdere malen (in rapporten) aangetoond en dat Bosma flirt met de Apartheid dat is ook overduidelijk. Na tien jaar maatschappelijk sloopwerk door de rechts-populistische beweging is het tijd om deze fascisten harder aan te pakken, directer, het beestje bij de naam te noemen. Klaar met Chamberlain. Economisch gezien is het 1 voor 12, in feite al te laat. En ik ga in discussie met iemand die het allemaal weer goed praat, ik ben er klaar me, de groeten.

#7.5 Emile M - Reactie op #7.3

Moet je met de kritiek dan niet op joop.nl zijn? Verder heeft Johan#14 volgens mij genoegzaam aangetoond dat de apartheid als systeem bij MB op enige sympathie mag rekenen.

#8 Johan

“Spijtig dat links Nederland het ANC aan de macht heeft geholpen. Het Afrikaans en het Afrikaner volk zullen waarschijnlijk vernietigd worden”

Combineer dit met het bericht dat mensen bij psychiater wegblijven.
Jammer want Bosma lijkt mij een fascinerend geval voor een psychiater. links nederland die verantwoordelijk voor alles wat in PVV ogen mis is in de wereld.
Nog even en de voorlopers van de sociaal democratie woonden in de woestijn en hebben dankzij een mislukt gedoogbeleid de profeet Mohammed groot gemaakt. Oh ja en de zoon van Mohammed werd 100 en jaren later geboren in een Oostenrijks grens stadje als een mohammedaan in socialistische gedaante.
Ach.

#9 piet de nuttige idioot

kan me herinneren dat ik tegen ‘Afrikaner’ op dit blog zei dat ik, mocht ik Afrikaner zijn, niks met Bosma te maken zou willen hebben.
Ze hebben goed geluisterd ;-)

#10 gronk

En zoals wel vaker:Terwijl de nederlandse pers haar kop in het zand steekt als het over de PVV gaat weten ze in het buitenland prima aan te geven dat de PVV niet OK is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*