1. 6

  “die toekoms van Afrikaans is in die hande van sy sprekers, en “nie van politici wat ons wil misbruik vir hul eie doelwitte nie”.

  Wat heeft hij dat toch mooi onder woorden gebracht.

 2. 8

  Verheerlijker van apartheid? Dat staat helemaal niet op Joop…

  Typisch rechtse reactie: zaken zodanig overdrijven, dat het over hen gezegde een godwin genoemd kan worden. Dan hoef je er inhoudelijk niet meer op in te gaan.

 3. 9

  “Afrikaans sprekende gemeenschap wil geen hulp van PVV-ideoloog en verheerlijker van Apartheid om haar taal te behouden.” Staat er toch echt.

  Oh ja, ik ben niet rechts, maar zeker niet extreem-links.

 4. 10

  Sorry, je hebt gelijk. Het staat er wel. Ik had alleen kop en artikel gelezen en de subkop overgeslagen. Dat noopte me wel om meteen maar op Bosma en Apartheid te googelen, waarbij mijn conclusie luidt, dat hij het nooit letterlijk gezegd lijkt te hebben, maar er wel erg dicht in de buurt komt (in het Parool heeft hij op laten tekenen: “Spijtig dat links Nederland het ANC aan de macht heeft geholpen. Het Afrikaans en het Afrikaner volk zullen waarschijnlijk vernietigd worden”). Het is natuurlijk wel erg jammer voor hem, dat de Afrikaners zelf niets met hem te maken willen hebben…

 5. 14

  “Spijtig dat links Nederland het ANC aan de macht heeft geholpen. Het Afrikaans en het Afrikaner volk zullen waarschijnlijk vernietigd worden”

  Combineer dit met het bericht dat mensen bij psychiater wegblijven.
  Jammer want Bosma lijkt mij een fascinerend geval voor een psychiater. links nederland die verantwoordelijk voor alles wat in PVV ogen mis is in de wereld.
  Nog even en de voorlopers van de sociaal democratie woonden in de woestijn en hebben dankzij een mislukt gedoogbeleid de profeet Mohammed groot gemaakt. Oh ja en de zoon van Mohammed werd 100 en jaren later geboren in een Oostenrijks grens stadje als een mohammedaan in socialistische gedaante.
  Ach.

 6. 17

  niks populisme, tegen fascisme ageren is tegenwoodig behoorlijk tegen de stroom in roeien. maar ach principes, ik zal er wel tot mijn (geweldadige) dood last van houden.

 7. 18

  Allereerst lever ik kritiek op een leugen van Joop en jij beweert dat ik de PVV-fascistenkliek verdedig. En dan nog fascisme volgens een uit de duim gezogen nieuwe betekenis. Zo populistisch, waar ik net zo een hekel aan heb als het PVV-populisme.

 8. 19

  Het fascistische karakter van de PVV is al meerdere malen (in rapporten) aangetoond en dat Bosma flirt met de Apartheid dat is ook overduidelijk. Na tien jaar maatschappelijk sloopwerk door de rechts-populistische beweging is het tijd om deze fascisten harder aan te pakken, directer, het beestje bij de naam te noemen. Klaar met Chamberlain. Economisch gezien is het 1 voor 12, in feite al te laat. En ik ga in discussie met iemand die het allemaal weer goed praat, ik ben er klaar me, de groeten.

 9. 20

  Moet je met de kritiek dan niet op joop.nl zijn? Verder heeft Johan#14 volgens mij genoegzaam aangetoond dat de apartheid als systeem bij MB op enige sympathie mag rekenen.

 10. 21

  En zoals wel vaker:Terwijl de nederlandse pers haar kop in het zand steekt als het over de PVV gaat weten ze in het buitenland prima aan te geven dat de PVV niet OK is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren