1. 1

  Wel ook even de onderduikadressen doorgeven! Een register is al een goed begin. Dan nog een goed werkend spoornetwerk, je weet wel. De PVV zit er goed bovenop. Maar let op de onderduikers!

 2. 6

  Stel je eens voor:

  “Als één van de weinige partijen was de PVV vanaf het begin tegen de openstelling van de arbeidsmarkt voor Joden. Gezien alle problemen die samengaan met de massale komst van Joden, is die opstelling terecht gebleken. Onlangs heeft de PVV dan ook tegen verdere openstelling van de arbeidsmarkt voor Joden gestemd.

  Deze massale arbeidsimmigratie leidt tot veel problemen; overlast, vervuiling, verdringing op de arbeidsmarkt en integratie- en huisvestingsproblemen. Voor veel mensen vormen deze zaken een serieus probleem. Klachten worden echter vaak niet gemeld, omdat men het idee heeft dat er toch niets mee wordt gedaan.

  Heeft u overlast van Joden? Of bent u uw baan kwijtgeraakt aan een Jood? Wij willen het graag horen. De Partij voor de Vrijheid biedt u op deze website een platform om uw klachten te melden. Deze klachten zullen wij in kaart brengen en de resultaten daarvan aanbieden aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.”

 3. 10

  Verschillen zijn er wel degelijk. Vooral in de manier waarop de SP duidelijk probeert te maken niet zozeer problemen te hebben met Polen, als wel met in hun ogen verkeerd beleid. Bij de PVV is de boodschap toch vooral dat de Polen zelf het probleem zijn.

  SP: “Dat zij hierheen komen is begrijpelijk, want bij hen is de werkloosheid erg hoog – onder jongeren zelfs 40%. Van de SP mogen ze hier werken, maar dan wel volgens Nederlandse normen en arbeidsvoorwaarden […]”

 4. 11

  De verschillen: de SP vraagt om gevallen waarbij werkgevers mensen ontslaan om goedkopere werknemers in dienst te nemen.
  De PVV site vraagt om overlast veroorzaakt door immigranten, zoals geluidsoverlast, dronkenschap, parkeeroverlast, en verloedering. Daarnaast kun je nog toeveogen of de overlast gepaard gaat met baanverlies (een luidruchtige, dronken foutparkerende pool heeft mijn baan afgepakt). Alsof die zaken alleen erg zijn als het door een buitenlander gedaan wordt.

  Dit initiatief heeft alles van een stigmatiserende heksenjacht, waarin de buitenlanders weer eens de schuld van alles zijn. Het initiatief van de SP richt zich op uitsluitend op bedrijven die werknemers om onrechtmatige redenen ontslaan.

  Als Geertje zo tegen vrij verkeer van personen en goederen binnen de EU is, dan moet ie niet met de VVD regeren.

 5. 12

  Je kunt nu niet meer volhouden dat de PVV een one-issuepartij is. Er spelen inmiddels al meerdere zeer belangrijke issues: moslims, Antillianen, Grieken, Oosteuropeanen…

  Binnenkort ook nog zigeuners en homo’s?

 6. 17

  Ja erg he al die euroshopper, komt door de opvoeding.
  Ze leren daar niet meer:”Life’s too short to drink cheap beer”

  Ik heb er hier naast ook zo eentje wonen, hoor je nooit iets van want hij is erg druk met iemands anders baan. Komt ie laatst terug van een weekendje Polen, tovert ie zomaar ongevraagd een fles Zubrowka uit de kofferbak, want de boerman zou dat wel lusten.

  Gratis Poolse vodka aan huis, het moet niet gekker worden in dit land!

 7. 18

  De nare trekjes van de pvv komen zo af en toe bruisend bovendrijven.

  Veel gevaarlijker zijn natuurlijk de “politiek correcte” flinksfascisten die decennia lang ieder gezond debat over de gevolgen van de immigratiepolitiek de godwinhoek indrukten

 8. 19

  Toevallig ken ik iemand in een groot dorp die de gemeente op de hoogte stelde van een al lang verkeerd geparkeerd staand busje uit Roemenië. Er werd in de buurt over gesproken, omdat ieder ander die daar parkeert een bon krijgt. En deze bus dus niet en hij stond er al erg lang. Dus mijn kennis dacht, ik bel de PvdA-wethouder op en zeg hem hoe er over gesproken wordt. Want gek genoeg krijgt de PvdA de schuld natuurlijk. Hij kreeg te horen dat die bus niet kon worden weggehaald, zolang de politie niet weet van wie die bus is. ’t Is dus de wet, niet de oosteuropeaan.

 9. 21

  Mooiste is dat de twee poolse families in de straat bij mij zich keurig gedragen, nooit last van, altijd gedag zeggen, kindertjes spelen rustig in de straat. De werkeloze hangjongeren van pure NL aard schreeuwen over straat, scheuren met opgevoerde brommers heen en weer, tot laat in de nacht voor je deur blowen en drinken.. Ado Den Haag fans, dus na elke wedstrijd geniet de hele straat mee van het spontane feest voor de deur door deze twee families. Alle puinhopen blijven telkens weer op straat over, etc, etc.. Kortom doe mij die poolse families maar die hard werken en goede buren zijn i.p.v. de aso Henk en Ingrid’s

 10. 30

  Heb met flink wat Polen gewerkt. Bloembollen pellen in de zomer.
  Niet normaal hoe hard die mensen werken. Hun standaard ligt vér boven die van ons.
  Natuurlijk zal er ook veel criminaliteit uit het Oostblok komen. Wel jammer als we ze daarom allemaal over 1 kam gaan scheren.

 11. 31

  Het zijn ook niet de Polen zelf dat zijn vaak beste mensen.Ik heb er ook mee gewerkt.
  Wie verdient er het meest aan Oost-Europeanen die hier werken,dat zijn de opdrachtgevers en de onderaannemers(in het verleden heetten die nog gewoon koppelbazen) die die mensen ook vaak uitbuiten,ze zijn vaak vermomd als uitzendbureau. Ook gedwongen winkelnering komt voor.

 12. 32

  Beste Geert,

  Ik een klacht: 3 Polen hebben mijn badkamer verbouwd voor 500 Euro, daarna hebben zij een nieuwe keuken geplaats voor 600 euro. Nu is dit tuig vergeten de randjes goed af te kitten, schandalig gewoon, rot Polen ook!

  Groetjusss!
  Henk en Ingrid

 13. 34

  Sinds die Polen hier komen, is de betaald parkeren zone flink uitgebreid en zijn de parkeertarieven enorm gestegen. Kun je daar wat aan doen voor mij, Geert?

 14. 37

  Zelf ben ik wat serieuzer qua dit aspect. Ik heb nu een stel Polen uit Oswiecim en Treblinka via een Duits uitzendbureau. Ja, je lacht er om, maar je houdt niet voor mogelijk wat er tegenwoordig allemaal kan. Het zijn keurige mensen, harde werkers en ik verdien er flink op.
  Zelf heb ik wat meer bedenkingen bij die straatkrantverkoopstertjes in de winkelcentra in onze regio. Vroeger stond daar zo’n aan heroïne verslaafde alcoholist met ADHD de straatkrant te verkopen. Nu worden die dames met de auto (Opel Insignia met Bulgaars kenteken) ’s ochtends vroeg afgezet om daar ’s avonds na zevenen weer opgehaald te worden. Dat zijn toch wel lange dagen voor die meiden. Op een zaterdagochtend heb ik een halfuurtje staan kijken hoe het zo’n straatkrantverkoopstertje het nu deed. Ze verkocht geen straatkrant, maar er ging geen minuut voorbij of ze kreeg wel iets in haar handen gedrukt, regelmatig ook papiergeld.
  Hele slimme mensen, door op deze manier en zonder uitkering in hun levensonderhoud te voorzien!

 15. 39

  Snapt dan niemand dat heel Nederland compleet uitgehold wordt?
  En dat er inderdaad al meer werknemers vervangen worden door Polen…
  Dat ons sociale stelsel\vangnet ondermijnd wordt….want in Polen…
  Dat weinig mensen iets geleerd hebben van de geschiedenis……
  Dat werknemers al meer moeten met minder……want die Polen….
  Dat ARBO al meer op de achtergrond raakt……….want die Polen…..
  Vraag het b.v.een postbode of zorgverlener in de ouderenzorg…..
  Poolse verkeersovertreders al meer niet beboet worden omdat het zoveel werk is………
  Poolse vrachtwagen chauffeurs…………
  Volgens mij minister Kamp Alzheimer heeft…..
  is altijd overal maar over verbaasd………..
  Wie legt er nu een bom onder de samenleving????
  Erg goedkoop (ha ha) om te refereren aan wo 2
  Weet maar wat het is om ontslagen te worden en dan er achter komen dat er Polen je werk hebben overgenomen………
  ga dat je gezin maar vertellen……..

 16. 42

  Prima hoor, wat je schrijft, maar hoe verhoudt dit zich tot het PVV initiatief? Dat jij als PVV aanhanger wel Polen mag inhuren, maar over dat meldpunt maar even stil blijft?

 17. 43

  Mijn voorkeur gaat uit naar de SP, daarnaast betaal ik mijn belasting keurig op tijd, mijn leveranciers vrijwel altijd binnen 8 dagen en als ik uitzendkrachten nodig heb met technische kennis ten aanzien van metaalbewerking dan krijg ik meestal Duitsers, Oostenrijkers of Oost-Europeanen. Doorgaans betaal ik daarvoor zo tussen de 40 en 60 Euro per uur. Regelmatig krijg ik het voorstel van de mensen om zwart uit te betalen, zo tussen 15 en 25 Euro per uur. Het zou een hoop geld schelen, maar ik kan me het risico niet veroorloven.

 18. 44

  Allemaal prima, je verwoordt nu gewoon dat je opereert op een open arbeidsmarkt en dat dat goed voor je werkt. Maar we zitten hier nu te discuzeuren in een topic over een meldpunt voor Oostblokkers die baantjes inpikken. Dat moet jij dus tegenstaan.

  Nu kan het aan mij liggen, ik dacht dat jij een PVV aanhanger was, maar misschien is dat een verkeerde aanname van mij. Toch: ook als je SP aanhanger zegt te zijn, moet dit in conflict zijn met die open arbeidsmarkt gedachte zijn. Sterker nog. De PVV doet net alsof Polen zich met hun ellebogen voorbij de brave Hollanders in de baantjes werken, terwijl iedereen weet dat het de roomblanke Nederlandse werkgevers zijn de schoen in het achterwerk van de medelander plaatst ten faveure van de wodkadrinker. Dat laatste is waar de SP zich (terecht) op focust. Terecht, als je iets tegen open grenzen hebt. Heb je dan tenminste hier nog iets op te zeggen?

 19. 45

  In zoverre dat het mij niet uitmaakt waar ze vandaan komen als ze dat maar doen wat ze moeten doen. Mijn voorkeur gaat wel uit naar die, die ik kan begrijpen en ik iets kan uitleggen. Soms lukt dat heel goed met handen en voeten. En of dat nu een Nederlander, Algerijn of Pool is, maakt me niet zo veel uit. Alhoewel bij gelijke capaciteiten en sociale vaardigheden gaat mijn voorkeur uit naar een Nederlander vanwege de taal.
  De SP verlangt trouwens ook heel veel verantwoordelijkheden van werknemers!

 20. 52

  Pilatus

  http://www.trouw.nl/tr/nl/6849/Sylvain-Ephimenco/article/detail/3173126/2012/02/11/Pilatus.dhtml

  Wilders heeft klaarblijkelijk niet meer genoeg aan wat uitroeptekens in zijn tweets, maar probeert nu met hamerslagen op de man uit het Oosten in te beuken.
  De grens die hij nooit met moslims, Marokkanen of Turken durfde te passeren, is hij nu met Polen, Roemenen of Bulgaren overgestoken. Een haatsite waar je in principe met naam en toenaam een bepaalde groep en de individuen die erbij horen, mag aangeven.

 21. 53

  Ik ben zelf ook limburger, vandaar dat ik het een geweldige link vind. Maar de site is al uit de lucht gehaald, kennelijk voelde een aantal mensen zich gekwetst… muhahahah.

 22. 56

  Hallo,

  Polen……. er staat oosteuropeanen. Ik denk meer aan roemenen die hier al miljarden hebben gestolen met skimmen en hier alleen werken als je het zo wilt noemen door de daklozenhun krantjes en plaatsen af te pakken. De roemenen lachen zich een bult en zeggen “het zit in onze genen, dat heeft god ons geschonken”. Het zijn niet zozeer de Polen, ja goed er zijn er ook bij die van de weg af geraakt zijn, maar de meesten passen zich aan en zuipen alleen maar en de boel verloedert er door, maar de roemenen dat is een echte ellende want die dreigen de daklozen de keel over te snijden als ze hun plekje niet afstaan.

 23. 57

  Dat klopt,echte daklozen in Rotterdam worden bedreigd en zijn in elkaar geslagen door de “beschermers”van de nieuwe straatkrantverkopers.De echte daklozen lopen nu wat verloren door de stad met een of twee krantjes,meer kunnen ze er niet inslaan.Ook de straatkranten zelf zijn hiervoor verantwoordelijk,ze verstrekken die dingen immers aan deze criminelen.
  En veel van de “straatkranten” die er worden aangeboden zijn helemaal geen echte straatkranten.
  Ze trekken vaak gewoon de bakken van de gratis dagbladen leeg.De rest wat je beweerd is wel erg overdreven.

 24. 60

  Begin jaren 80 waren er al volop debatten en die zijn al die tijd door gegaan. Het probleem van rechts is, dat die debatten niet tot de oplossingen hebben geleid, die zij willen.

  PS: heel flink van je hoor, dat gescheld. Als je niet ouder dan een jaar of 12 bent, tenminste, want daarna duidt het eerder op een gebrek aan hersencellen.

 25. 68

  Het intelect op dit site’tje is bijna op P.V.V. niveau, die weten niks en blazen ook alleen maar onzin de ether in.
  schiet ze in de knie ! is ook zo’n p.v.v. standpunt
  Maar er gloort hoop…het 2e termijn van dit soort omhoog geschoten ( !? ) partijtjes daalt altijd dramatisch, god zijdank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren