PVV opent meldpunt Oost-Europeanen | Staat er een Pool op je stoep geparkeerd? Of pikt een Roemeen je baan in?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (69)

#1 majava

Wel ook even de onderduikadressen doorgeven! Een register is al een goed begin. Dan nog een goed werkend spoornetwerk, je weet wel. De PVV zit er goed bovenop. Maar let op de onderduikers!

#2 weerbarst

ik woon hier tussen 100 polen op de vierkante kilometer, nooit ergens last van

#2.1 Ansje - Reactie op #2

Hallo,

Polen……. er staat oosteuropeanen. Ik denk meer aan roemenen die hier al miljarden hebben gestolen met skimmen en hier alleen werken als je het zo wilt noemen door de daklozenhun krantjes en plaatsen af te pakken. De roemenen lachen zich een bult en zeggen “het zit in onze genen, dat heeft god ons geschonken”. Het zijn niet zozeer de Polen, ja goed er zijn er ook bij die van de weg af geraakt zijn, maar de meesten passen zich aan en zuipen alleen maar en de boel verloedert er door, maar de roemenen dat is een echte ellende want die dreigen de daklozen de keel over te snijden als ze hun plekje niet afstaan.

#2.2 L.Brusselman - Reactie op #2.1

Dat klopt,echte daklozen in Rotterdam worden bedreigd en zijn in elkaar geslagen door de “beschermers”van de nieuwe straatkrantverkopers.De echte daklozen lopen nu wat verloren door de stad met een of twee krantjes,meer kunnen ze er niet inslaan.Ook de straatkranten zelf zijn hiervoor verantwoordelijk,ze verstrekken die dingen immers aan deze criminelen.
En veel van de “straatkranten” die er worden aangeboden zijn helemaal geen echte straatkranten.
Ze trekken vaak gewoon de bakken van de gratis dagbladen leeg.De rest wat je beweerd is wel erg overdreven.

#2.3 vandyke - Reactie op #2.1

‘roemenen die hier al miljarden hebben gestolen met skimmen’
Ja hoor miljarden. Bij god nog aan toe.

#2.4 willem van de Broek - Reactie op #2.3

Het intelect op dit site’tje is bijna op P.V.V. niveau, die weten niks en blazen ook alleen maar onzin de ether in.
schiet ze in de knie ! is ook zo’n p.v.v. standpunt
Maar er gloort hoop…het 2e termijn van dit soort omhoog geschoten ( !? ) partijtjes daalt altijd dramatisch, god zijdank.

#3 Hans

In ’44-’45 waren de Polen anders hartstikke welkom.

#4 mb

en we kunnen er ook vanuit gaan dat ze de boel zelf invullen/verzinnen – oosteuropeanen zijn immers net Haagse rondwegproblemen

#5 Nick

Je kan op die site een melding doen zonder opgave van email adres ed. dus als iedereen nou even een leuk verhaal vertelt

#6 Spam

Stel je eens voor:

“Als één van de weinige partijen was de PVV vanaf het begin tegen de openstelling van de arbeidsmarkt voor Joden. Gezien alle problemen die samengaan met de massale komst van Joden, is die opstelling terecht gebleken. Onlangs heeft de PVV dan ook tegen verdere openstelling van de arbeidsmarkt voor Joden gestemd.

Deze massale arbeidsimmigratie leidt tot veel problemen; overlast, vervuiling, verdringing op de arbeidsmarkt en integratie- en huisvestingsproblemen. Voor veel mensen vormen deze zaken een serieus probleem. Klachten worden echter vaak niet gemeld, omdat men het idee heeft dat er toch niets mee wordt gedaan.

Heeft u overlast van Joden? Of bent u uw baan kwijtgeraakt aan een Jood? Wij willen het graag horen. De Partij voor de Vrijheid biedt u op deze website een platform om uw klachten te melden. Deze klachten zullen wij in kaart brengen en de resultaten daarvan aanbieden aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.”

#6.1 Ap - Reactie op #6

Je moet wel slim zijn om zo dom te reageren

#6.2 tippelaar - Reactie op #6

Toch stemt tippelaar op de PVV. Het is ongepast om in dit verband de joden op te voeren. Dat vervuilt de discussie

#7 richard E

komt er ook een meldpunt voor klachten over PVV-aanhangers?
of heet dat dan weer demoniseren?

#8 su

Ik heb meer last van de (Nederlandse) koppelbazen met hun illegale uitgebouwde huurwoningen dan de bewoners zelf.

#9 PB (ex-BP)

De SP ging de PVV voor. Zoek de verschillen.
“De SP is begonnen met een inventarisatie van concurrentievervalsing op de arbeidsmarkt die wordt veroorzaakt door de toestroom van Polen en andere Oost-Europeanen.”
http://www.sp.nl/enquetes/concurrentievervalsing/

#9.1 Spam - Reactie op #9

Verschillen zijn er wel degelijk. Vooral in de manier waarop de SP duidelijk probeert te maken niet zozeer problemen te hebben met Polen, als wel met in hun ogen verkeerd beleid. Bij de PVV is de boodschap toch vooral dat de Polen zelf het probleem zijn.

SP: “Dat zij hierheen komen is begrijpelijk, want bij hen is de werkloosheid erg hoog – onder jongeren zelfs 40%. Van de SP mogen ze hier werken, maar dan wel volgens Nederlandse normen en arbeidsvoorwaarden […]”

#9.2 richard E - Reactie op #9

De verschillen: de SP vraagt om gevallen waarbij werkgevers mensen ontslaan om goedkopere werknemers in dienst te nemen.
De PVV site vraagt om overlast veroorzaakt door immigranten, zoals geluidsoverlast, dronkenschap, parkeeroverlast, en verloedering. Daarnaast kun je nog toeveogen of de overlast gepaard gaat met baanverlies (een luidruchtige, dronken foutparkerende pool heeft mijn baan afgepakt). Alsof die zaken alleen erg zijn als het door een buitenlander gedaan wordt.

Dit initiatief heeft alles van een stigmatiserende heksenjacht, waarin de buitenlanders weer eens de schuld van alles zijn. Het initiatief van de SP richt zich op uitsluitend op bedrijven die werknemers om onrechtmatige redenen ontslaan.

Als Geertje zo tegen vrij verkeer van personen en goederen binnen de EU is, dan moet ie niet met de VVD regeren.

#10 Schuur

Je kunt nu niet meer volhouden dat de PVV een one-issuepartij is. Er spelen inmiddels al meerdere zeer belangrijke issues: moslims, Antillianen, Grieken, Oosteuropeanen…

Binnenkort ook nog zigeuners en homo’s?

#11 aynranddebiel

“Lieve Geert,

Ik zag er gister weer eentje staan hoor, in de rij voor de kassa, met zo’n mandje vol met blikken huismerkbier…”

#11.1 Sil - Reactie op #11

Ja erg he al die euroshopper, komt door de opvoeding.
Ze leren daar niet meer:”Life’s too short to drink cheap beer”

Ik heb er hier naast ook zo eentje wonen, hoor je nooit iets van want hij is erg druk met iemands anders baan. Komt ie laatst terug van een weekendje Polen, tovert ie zomaar ongevraagd een fles Zubrowka uit de kofferbak, want de boerman zou dat wel lusten.

Gratis Poolse vodka aan huis, het moet niet gekker worden in dit land!

#11.2 Olav - Reactie op #11.1

Pas maar op. In het begin is het altijd gratis.

#13 Sjiek

De zoveelste onzin van de PVV die onze aandacht niet verdient.

#14 L.Brusselman

Ik moet toegeven,mijn baas is failliet gegaan door niet bepaald eerlijke concurentie door Poolse “uitzendkrachten”
Tja,het neo-liberalisme kent vele slachtoffers.

#14.1 Share - Reactie op #14

Een blikje Polen is prima maar pas op met een busje Polen want die rijden je zo voor je flikker.
/almanak

#15 TDC

De nare trekjes van de pvv komen zo af en toe bruisend bovendrijven.

Veel gevaarlijker zijn natuurlijk de “politiek correcte” flinksfascisten die decennia lang ieder gezond debat over de gevolgen van de immigratiepolitiek de godwinhoek indrukten

#15.1 pedro - Reactie op #15

Begin jaren 80 waren er al volop debatten en die zijn al die tijd door gegaan. Het probleem van rechts is, dat die debatten niet tot de oplossingen hebben geleid, die zij willen.

PS: heel flink van je hoor, dat gescheld. Als je niet ouder dan een jaar of 12 bent, tenminste, want daarna duidt het eerder op een gebrek aan hersencellen.

#16 Ernest

Toevallig ken ik iemand in een groot dorp die de gemeente op de hoogte stelde van een al lang verkeerd geparkeerd staand busje uit Roemenië. Er werd in de buurt over gesproken, omdat ieder ander die daar parkeert een bon krijgt. En deze bus dus niet en hij stond er al erg lang. Dus mijn kennis dacht, ik bel de PvdA-wethouder op en zeg hem hoe er over gesproken wordt. Want gek genoeg krijgt de PvdA de schuld natuurlijk. Hij kreeg te horen dat die bus niet kon worden weggehaald, zolang de politie niet weet van wie die bus is. ’t Is dus de wet, niet de oosteuropeaan.

#16.1 Share - Reactie op #16

Mist u Van Kooten & De Bie na al die jaren ook nog zo?

#16.3 L.Brusselman - Reactie op #16.1

http://www.youtube.com/user/curaan?feature=chclk
etc. etc.
De bespiegelelingen beider heren op actuele gebeurtenissen wordt inderdaad behoorlijk gemist

#17 Niels

Mooiste is dat de twee poolse families in de straat bij mij zich keurig gedragen, nooit last van, altijd gedag zeggen, kindertjes spelen rustig in de straat. De werkeloze hangjongeren van pure NL aard schreeuwen over straat, scheuren met opgevoerde brommers heen en weer, tot laat in de nacht voor je deur blowen en drinken.. Ado Den Haag fans, dus na elke wedstrijd geniet de hele straat mee van het spontane feest voor de deur door deze twee families. Alle puinhopen blijven telkens weer op straat over, etc, etc.. Kortom doe mij die poolse families maar die hard werken en goede buren zijn i.p.v. de aso Henk en Ingrid’s

#17.1 peter van vliet - Reactie op #17

Waarom ga je niet in polen wonen?

#17.2 Harm - Reactie op #17.1

Daar is geen werk

#18 Fr

Handig zo’n meldpunt. Kan ik daar een goede stukadoor vinden?

#19 gronk

Ik heb overlast van de hongaarse vrouw van een zekere partijleider. Kan iemand daar wat aan doen?

#19.1 NoName - Reactie op #19

Your IP adress was automatically noted and flagged….

#20 Hans van Kleef

Stelselmatig stigmatiseren van bepaalde volkeren was iets wat Hitler ook al eerder heeft gedaan

#21 Gert-Jan Beeke

Heb met flink wat Polen gewerkt. Bloembollen pellen in de zomer.
Niet normaal hoe hard die mensen werken. Hun standaard ligt vér boven die van ons.
Natuurlijk zal er ook veel criminaliteit uit het Oostblok komen. Wel jammer als we ze daarom allemaal over 1 kam gaan scheren.

#21.1 L.Brusselman - Reactie op #21

Het zijn ook niet de Polen zelf dat zijn vaak beste mensen.Ik heb er ook mee gewerkt.
Wie verdient er het meest aan Oost-Europeanen die hier werken,dat zijn de opdrachtgevers en de onderaannemers(in het verleden heetten die nog gewoon koppelbazen) die die mensen ook vaak uitbuiten,ze zijn vaak vermomd als uitzendbureau. Ook gedwongen winkelnering komt voor.

#22 AntonB

Beste Geert,

Ik een klacht: 3 Polen hebben mijn badkamer verbouwd voor 500 Euro, daarna hebben zij een nieuwe keuken geplaats voor 600 euro. Nu is dit tuig vergeten de randjes goed af te kitten, schandalig gewoon, rot Polen ook!

Groetjusss!
Henk en Ingrid

#23 pedro

Sinds die Polen hier komen, is de betaald parkeren zone flink uitgebreid en zijn de parkeertarieven enorm gestegen. Kun je daar wat aan doen voor mij, Geert?

#24 Terrebel

‘Mijn buren verbergen Polen op zolder! Krijg ik nu 2,50 per anoniem aangeven Pool of per melding?”

#25 Harry

Zelf ben ik wat serieuzer qua dit aspect. Ik heb nu een stel Polen uit Oswiecim en Treblinka via een Duits uitzendbureau. Ja, je lacht er om, maar je houdt niet voor mogelijk wat er tegenwoordig allemaal kan. Het zijn keurige mensen, harde werkers en ik verdien er flink op.
Zelf heb ik wat meer bedenkingen bij die straatkrantverkoopstertjes in de winkelcentra in onze regio. Vroeger stond daar zo’n aan heroïne verslaafde alcoholist met ADHD de straatkrant te verkopen. Nu worden die dames met de auto (Opel Insignia met Bulgaars kenteken) ’s ochtends vroeg afgezet om daar ’s avonds na zevenen weer opgehaald te worden. Dat zijn toch wel lange dagen voor die meiden. Op een zaterdagochtend heb ik een halfuurtje staan kijken hoe het zo’n straatkrantverkoopstertje het nu deed. Ze verkocht geen straatkrant, maar er ging geen minuut voorbij of ze kreeg wel iets in haar handen gedrukt, regelmatig ook papiergeld.
Hele slimme mensen, door op deze manier en zonder uitkering in hun levensonderhoud te voorzien!

#25.1 majava - Reactie op #25

Prima hoor, wat je schrijft, maar hoe verhoudt dit zich tot het PVV initiatief? Dat jij als PVV aanhanger wel Polen mag inhuren, maar over dat meldpunt maar even stil blijft?

#25.2 Harry - Reactie op #25.1

Mijn voorkeur gaat uit naar de SP, daarnaast betaal ik mijn belasting keurig op tijd, mijn leveranciers vrijwel altijd binnen 8 dagen en als ik uitzendkrachten nodig heb met technische kennis ten aanzien van metaalbewerking dan krijg ik meestal Duitsers, Oostenrijkers of Oost-Europeanen. Doorgaans betaal ik daarvoor zo tussen de 40 en 60 Euro per uur. Regelmatig krijg ik het voorstel van de mensen om zwart uit te betalen, zo tussen 15 en 25 Euro per uur. Het zou een hoop geld schelen, maar ik kan me het risico niet veroorloven.

#25.3 majava - Reactie op #25.2

Allemaal prima, je verwoordt nu gewoon dat je opereert op een open arbeidsmarkt en dat dat goed voor je werkt. Maar we zitten hier nu te discuzeuren in een topic over een meldpunt voor Oostblokkers die baantjes inpikken. Dat moet jij dus tegenstaan.

Nu kan het aan mij liggen, ik dacht dat jij een PVV aanhanger was, maar misschien is dat een verkeerde aanname van mij. Toch: ook als je SP aanhanger zegt te zijn, moet dit in conflict zijn met die open arbeidsmarkt gedachte zijn. Sterker nog. De PVV doet net alsof Polen zich met hun ellebogen voorbij de brave Hollanders in de baantjes werken, terwijl iedereen weet dat het de roomblanke Nederlandse werkgevers zijn de schoen in het achterwerk van de medelander plaatst ten faveure van de wodkadrinker. Dat laatste is waar de SP zich (terecht) op focust. Terecht, als je iets tegen open grenzen hebt. Heb je dan tenminste hier nog iets op te zeggen?

#25.4 Harry - Reactie op #25.3

In zoverre dat het mij niet uitmaakt waar ze vandaan komen als ze dat maar doen wat ze moeten doen. Mijn voorkeur gaat wel uit naar die, die ik kan begrijpen en ik iets kan uitleggen. Soms lukt dat heel goed met handen en voeten. En of dat nu een Nederlander, Algerijn of Pool is, maakt me niet zo veel uit. Alhoewel bij gelijke capaciteiten en sociale vaardigheden gaat mijn voorkeur uit naar een Nederlander vanwege de taal.
De SP verlangt trouwens ook heel veel verantwoordelijkheden van werknemers!

#25.5 L.Brusselman - Reactie op #25.3

@45 Dan moet je ook niet zeuren als er steeds meer autochtonen in de bijstand terecht komen en de kosten die dat meebrengt voor de samenleving als geheel.

#26 Ap

Snapt dan niemand dat heel Nederland compleet uitgehold wordt?
En dat er inderdaad al meer werknemers vervangen worden door Polen…
Dat ons sociale stelsel\vangnet ondermijnd wordt….want in Polen…
Dat weinig mensen iets geleerd hebben van de geschiedenis……
Dat werknemers al meer moeten met minder……want die Polen….
Dat ARBO al meer op de achtergrond raakt……….want die Polen…..
Vraag het b.v.een postbode of zorgverlener in de ouderenzorg…..
Poolse verkeersovertreders al meer niet beboet worden omdat het zoveel werk is………
Poolse vrachtwagen chauffeurs…………
Volgens mij minister Kamp Alzheimer heeft…..
is altijd overal maar over verbaasd………..
Wie legt er nu een bom onder de samenleving????
Erg goedkoop (ha ha) om te refereren aan wo 2
Weet maar wat het is om ontslagen te worden en dan er achter komen dat er Polen je werk hebben overgenomen………
ga dat je gezin maar vertellen……..

#26.1 majava - Reactie op #26

En wie, beste Ap……., zou jou nu hebben ontslagen om er een stel Polen voor in de plek te zetten? Nou? Oh wacht, nou………?

#26.2 Ap - Reactie op #26.1

Ja wat nou wijsneus, zit je er lekker warmpjes bij, hoop dat je ontslagen wordt piep je wel anders………

#26.3 Rob - Reactie op #26

Ha Ap,

Weer lekker zitten blowen?

#26.4 Ap - Reactie op #26.3

mohaaa… zou wel weer wat wezen…….

#27 Mark3000

Er is nu ook een meldpunt als je last hebt van limburgers:

LINK

#28 Johan

Gelukkig is dit ook in Europa opgevallen.
Rutte moet gedwongen worden stelling te nemen.
Maar dat doet hij niet. Nederland is een soort Syrie.

#29 TDC

@040 Mark3000 | 10 februari 2012 | 10:39

Jahwohl Herr Mark.
Boerka’s und Polen bashen ist falsch. Limburgers bashen ist immer okay.
Heil die Mauer.

#29.1 mark3000 - Reactie op #29

Ik ben zelf ook limburger, vandaar dat ik het een geweldige link vind. Maar de site is al uit de lucht gehaald, kennelijk voelde een aantal mensen zich gekwetst… muhahahah.

#30 Johan

Pilatus

http://www.trouw.nl/tr/nl/6849/Sylvain-Ephimenco/article/detail/3173126/2012/02/11/Pilatus.dhtml

Wilders heeft klaarblijkelijk niet meer genoeg aan wat uitroeptekens in zijn tweets, maar probeert nu met hamerslagen op de man uit het Oosten in te beuken.
De grens die hij nooit met moslims, Marokkanen of Turken durfde te passeren, is hij nu met Polen, Roemenen of Bulgaren overgestoken. Een haatsite waar je in principe met naam en toenaam een bepaalde groep en de individuen die erbij horen, mag aangeven.

#31 L.Brusselman

Als dit kabinet nog langer blijft zitten,en die gek de hand boven het hoofd blijft houden, verdwijnt ook de reputatie van Nederland als beschaafd en tolerant land volkomen.Zeker na de stunts die Rosenthal al heeft uitgehaald met het dwarszitten van gezamelijke EU verklaringen.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3175061/2012/02/12/Ambassadeurs-schrijven-boze-brief-aan-Kamer-om-PVV-meldpunt.dhtml

#31.1 alt. johan - Reactie op #31

@L.Brusselman: Ik zou zeggen, we moeten onszelf blijven en niet net doen of we allemaal heilige boontjes zijn.

Op de lange duur houden we dat sowieso niet vol.

#31.2 L.Brusselman - Reactie op #31.1

Precies en daarom wordt het hoog tijd dat dit kabinet vertrekt nu het misschien nog niet te laat is.
Een heilig boontje ben ik nooit geweest,verre van dat zelfs,daarom herken ik soortgenoten zo goed.Je kent het spreekwoord(of gezegde).
http://www.youtube.com/watch?v=-tyX8Ok6cQ0

#31.3 alt. johan - Reactie op #31.2

@L.Brusselman: Nee, ze zitten er prima. Hulde voor dit kabinet!

#31.4 Harm - Reactie op #31.3

Eh, heb ik iets gemist? Hebben ze dan iets gedaan, behalve bezuinigen?

#32 Henk ten kate

Ik heb vooral problemen met Hongaarse vrouwen die de plaats inpikken van Hollandse vrouwen. Kunnen die niet net zo goed de echgenote van Limburgse politici spelen?

#32.1 L.Brusselman - Reactie op #32

Weer een gastarbeidster die ze het vuile werk laten opknappen.

#33 DJ

waar kan ik mij moe melden?

#34 L.Brusselman
#34.1 Harm - Reactie op #34

Dat is zóóóóóóóó zeventiende-eeuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*