PVV draait oerhollandse strippenkaart keihard de nek om

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (51)

#1 Yevgeny Podorkin

Ja alweer genaaid ja. En daarom gaat iemand (mag ook van linkse signatuur zijn, maar zelfs Poirot kan ze gewapend met vergrootglas niet ontdekken) vanaf nu Henk & Ingrid eens haarfijn uitleggen doen dat die PVV feitelijk een one issue partij is met een intrigant aan het roer.

Ach, en het is ook wel weer typische Hollandse kneuterigheid ten top toch: een De Mos, Fritsma, Bosma…Graus niet te vergeten. Nee, daar gaan in de geschiedenisboeken nog he-le hoofdstukken aan gewijd worden let op mijn woorden. Zeker in het licht van de huidige wereldproblematiek…

Henk & Ingrid worden feitelijk geconfronteerd met een episode uit de serie van Herman Heijermans (jaren ’70, of Merijntje Gijzen of Pater Odekerke), dat hing ook van dergelijke starre oubolligheden aan mekaar. Kent u die?

Op Hoop van Zegen.

#2 Yevgeny Podorkin

Henk & Ingrid…waar zijn de intelectualiae. Laten zich ook zomaar afschepen en afbluffen door dat stelletje handelaren in Goedkoop Geluk godverredomme.

#3 Harm

De PVV is volstrekt onbetrouwbaar. Gelukkig hebben henk en ingrid niets te verbergen. Zelfs niet als ze in hun hempie staan

#4 JW

Ik wil die vadsige Henk en Ingrid (van het elke avond met bier voor de tv bankhangen en de wekelijkse barbecues) helemaal niet in hun hempie zien staan.

#5 Yevgeny Podorkin

The abyss he…spiegel Henk & Ingrid nou een afgrond voor een een maalstroom die uit het diepst der aarde alles opslokt met de vreselijkste ziekten en en..zoals de inquisitie de Kerk dat deed in de Middeleeuwen zeg maar.

Misschien dat ze dan luisteren ja je weet het niet he…

#6 Yevgeny Podorkin

De mensch is door de eeuwen heen toch gebaat bij/ zoekt naarstig naar een soort van (religieuze/ kosmische of zo en dergelijke) verbondenheid en (duiding van) richting vooral.

Geef ze dat dan en verzin anders iets nieuws, anders blijven we met z’n allen maar doorkutten in de marge natuurlijk…

#7 HB

Grap is dat de gemiddelde PVV stemmer straks in verkiezingstijd met kraaltjes, spiegeltjes en catchy one-liners weer helemaal vergeten zijn dat ze keihard door de PVV zijn genaaid…

Wat dat betreft wel een heerlijke achterban.

#8 Yevgeny Podorkin

ONZE BEJAARDEN WORDEN MASSAAL BESTOLEN DOOR VERZORGEND PERSONEEL IN VERZORGINGSCENTRA!

..zegt Rene Diekstra bij K&vdB

PVV: DOE ER EENS WAT AAN!!!!

#9 AdriePVV

Je kan het natuurlijk ook anders bekijken.

Ook de achterban van de links krijgt haar zin niet, en die achterban is groter.

Dus links verliest eigenlijk meer.

Een soort Pyrrus overwinning maar toch.

#10 Yevgeny Podorkin

Beste Adrie, gozert…

Zal ik jou nou ook eens blij maken met een dooie mus?

#11 Micowoco

Consequent onbetrouwbaar is het nieuwe rechtdoorzee.

#12 Steeph

@AdriePVV: Wat probeer je nu te zeggen? Of is het zo dat je eigenlijk niet blij bent met wat jouw partij nu doet en je er dus maar een eind omheen lult om dat te verbergen?
Wat is de relevantie van je opmerking?

#13 Yevgeny Podorkin

Maar uiterst handig kaartje verder hoor daar niet van, duur dat wel maar privatisering is er niet voor de gewone sterveling, en in het kader van overheden/ gekoppelde gegevensbestanden kan e.e.a. ook best nut en vruchten afwerpen.

Dus waarom voor die vermaledijde antieke strippenkaart stemmen…

#14 Squire

@12 We gaan allemaal dood, maar zij gaan nog veel dooier dan wij. Zoiets?
Ik lees de stukken op Sargasso nog steeds met graagte. Het lezen van de reacties kost me steeds meer moeite, en dat ligt niet aan mijn ogen. Irritatiefactor is hoog, waardoor zinnig commentaar me vermoedelijk ontglipt.

#15 Prediker

@8; [AdriePVV-modus aan]Kunnen we hier op de een of andere manier de allochtonen de schuld geven? Komt ‘ie dan:

===========
Ja, dat krijg je met al die Fatima’s die de oerhollandse verpleegsters verdringen uit Amsterdam. De koran leert al dat je mag roven van de ongelovigen. Marokkanen stelen als de raven, dat leren ze in de moskee.

Zo zie je maar: het ligt allemaal aan de massa-immigratie, die is doorgedrukt over de rug van onze ouderen van dagen, die hun hele leven krom hebben gelegen om dit land op te bouwen; en Links kijkt weer eens de andere kant op!!!11!!!

Daarom: hoofddoekjes- en Mohammedverbod in verzorgingstehuizen!!!111!!!
============
[/AdriePVV-modus off]

#16 Prediker

O, en de OV-chipkaart is natuurlijk toch nodig omdat blijkt dat allochtonen zoveel zwartrijden en daarmee een onevenredige aanslag leggen op de beurs van de hardwerkende autochtone ov-gebruiker!

[Hebben we die ook meteen maar gehad]

#17 JW

@9: ben je nou echt zo dom of doe je maar alsof?

#18 AdriePVV

Zeg ik eens iets onzinnigs, wordt er nog op gereageerd ook. Volgens mij stijgt de PVV jullie naar je bol.

#19 Prediker

@17; AdriePVV is eerder wanhopig om hier een draai aan te geven waardoor het minder gênant lijkt voor de PVV.

Omdat hij niet kan verhullen dat de PVV het ene roept en vervolgens doodleuk het andere doet, gooit hij het op een tu quoque:

‘Ja de PVV belazert de kiezer, maar de achterban van Links krijgt ook haar zin niet, en dat zijn méér personen (huh? wat is er ineens gebleven van het argument dat je 1,5 miljoen kiezers niet zomaar aan de kant kunt schuiven?), en dus laat Links zijn kiezers nog méér in de steek dan de PVV doet.’

Dat is natuurlijk een ontzettend zwak argument. Want wat is er erger: partijen die tegen hun achterban zeggen: ‘Sorry, maar wat jullie willen is gewoon niet zo’n goed idee…’ of een partij die zijn eigen kiezers lekker maakt met kroegpraatjes en die kiezers vervolgens, als er concreet gestemd moet worden, slinks en stiekem even een oor aannaait?

En dat is niet de eerste keer. In de gemeenteraad van Den Haag maakte de PVV hard stampij dat de openbare aanbesteding van de tramlijn wat haar betreft niet door ging, en dat ze voor de hardwerkende HTM’er waren; maar toen er gestemd moest worden naaiden ze die HTM’ers keihard in hun sterretjes door gewoon vóór openbare aanbesteding te stemmen.

Lekker, stemde je PVV: staat je baan op de tocht. Kun je zometeen elke vijf jaar van werkgever wisselen. Daar gáát je arbeidsrechten.

Hard brullen in de media, en dan stiekem meestemmen met de neoliberale technocraten, want wie volgt die stemmingen nou? Da’s hartstikke saai; het krijgt toch maar een berichtje op pagina 7.

En ze denken dat dit niemand opvalt.

#20 AdriePVV

@ Prediker

Hoe dan ook, dat is allemaal aan de PVV stemmer om daarover te beslissen, en zeker is dat slechtbedoelde adviezen van Sargasso daarbij geen enkele rol spelen.

Zoals ik al zei, jullie hebben hier een PVV complex, niet dat ik het erg vind hoor.

#21 Harm

@20 – Dat jij niet het verstand hebt om bij dit item gewoon “onzichtbaar” te blijven”, laat zien dat je een stuk dommer bent dan ik je had ingeschat.

#22 AdriePVV

@ Harm

Je hebt helemaal gelijk, ik raak besmet door het gedrag van mensen die op elk onderwerp reageren, dat is heel erg dom.

#23 Squire

Het wetenschappelijk bureau der PVV is altoos wakker

#24 Prediker

@20; AdriePVV: “Hoe dan ook, dat is allemaal aan de PVV stemmer om daarover te beslissen, en zeker is dat slechtbedoelde adviezen van Sargasso daarbij geen enkele rol spelen.”

Er wordt geen stemadvies gegeven, er wordt gewoon de waarheid belicht over de verhouding tussen het stemgedrag van de PVV en wat ze rondtoeterden over waar ze zich sterk voor zouden maken met het oog op Jan met de Pet en Oma in de seniorenflat.

Tja, die waarheid doet pijn.

Kennelijk meet ook Adrie de integriteit van een politieke partij vooral af aan de mate waarin ze leeft naar het motto: ‘Ik zeg wat ik denk, en ik doe wat ik zeg‘; en voelt hij haarfijn aan dat een partij die het ene zegt en vervolgens doodleuk het andere doet allerminst integer valt te noemen en haar eigen kiezers glashard belazert.

“Zoals ik al zei, jullie hebben hier een PVV complex, niet dat ik het erg vind hoor.”

Zegt iemand die zich AdriePVV noemt en hier zelfs pensioendiscussies om probeert te buigen naar zijn PVV-stokpaardje dat de problemen met de financiering van pensioenen en AOW voornamelijk terug te voeren vallen op de *massaimmigratie*.

Verder: dit hele land, inclusief de professionele media, heeft al sinds 2004 een toenemend PVV-complex. Elke hersenscheet van Wilders wordt door de media gigantisch uitvergroot. Daar is de PVV dan ook heel erg groot van geworden, als een ballon waarin heel veel helium is gepompt. Ik doe niet meer dan regelmatig een speldenprikje uitdelen. En daar heb ik dan weer schik om.

#25 Harm

@prediker – Het zou kunnen gebeuren gebeuren dat je, als je morgen in de spiegel kijkt, zomaar A3NSB ziet.

#26 Moslim

De strippenkaart is een kutsysteem. Weg dus. Wat valt de PVV hier nou voor te verwijten?

#27 Carlos

Eindelijk doen ze iets goed ! De strippenkaart was dertig jaar gehannes met onbegrijpelijke zonegrenzen en een extra strip… Onhandig balancerend in een rijdende stadsbus dat blauwe vod vouwend om het vervolgens in een gele gleuf te proppen die dan weer niet reageert of juist te veel inkt afgaf.

Iedere slechte partij doet ook wel eens iets goed: Hitler had zijn Autobahnen, Wilders verslaat het blauwe vod.

#28 Bismarck

@27: De onbegrijpelijke zonegrenzen verdwijnen denk je? Ik denk eerder dat ze nog onbegrijpelijker worden, nu je ze toch niet meer hoeft te begrijpen (kan het OV je nog meer oren aannaaien).

#29 Schuur

Valt bij niemand dan het kwartje dat dit de PVV-stemmert helegaar niet interesseert? Op een enkele Haagse buschauffeur na, dan. Dat andere partijen draaikonten zijn, wordt ze zeer verweten, doch dat de PVV werkelijk elk standpunt verloochent, dat wordt schielijk vergeven. De wil van Wilders is blijkbaar ondoorgrondelijk en nagenoeg goddelijk in de ogen van de meeste PVV-aanhangers. Kritiekloos slikken ze de ene na de andere naaierij.

Ik kan zo onderhand niet anders concluderen dat de PVV-stemmer ofwel sterk sadomasochistisch is, ofwel er een sterk religieuze affectie op na houdt jegens hun leider. Mogelijk beiden.

#30 Carlos

Bismarck, prima als het OV mij nog een paar extra rotstuivers uit mijn zakken wil kloppen, als ik maar nooit meer in die gruwelijke onzekerheid hoef te zitten te veel of te weinig te hebben afgestempeld. Ik ben werkelijk nergens ter wereld zo’n idioot OV systeem tegengekomen als in Nederland waar je als passagier zelf de prijs van je rit moet uitvogelen.

#31 KJ

@Carlos; Nou ja, het low-tech karakter en die zones hadden wel een heel groot voordeel: je kon het als gebruiker controleren. De zones waren aangegeven op een kaart en de kosten van een strip kon je uitrekenen. Er viel niet mee te fucken. Tel daar nog eens het voordeel op van anonimiteit en de mogelijkheid om met meerdere mensen op dezelfde kaart te reizen, en ik weet nog niet of die OV-chipkaart wel zo’n verbetering is.

#32 KJ

@Carlos; Ok. Ik zeg essentially hetzelfde als Bismarck; soort van cross-post. Never mind.

#33 Bismarck

@30: Weet je dat je me nu iets volledig nieuws vertelt? Tot dusver liep ik altijd met mijn strippenkaart de bus in, zei tegen de chauffeur: Goede*, ik wil graag naar #. Waarop de chauffeur het bijbehorende aantal strippen afstempelde.

* dagdeel
# bestemming van de rit

#34 Bismarck

@9: Dus de PVV mag zijn achterban verloochenen, als het daarmee maar een grotere linkse achterban een hak kan zetten en tegelijk een meerderheid van de achterban van alle partijen samen kan naaien? Interessante wijze van politiek voeren is dat.

#35 Steeph

@AdriePVV: Ik trapte er in ieder geval stevig in :-)
Volgende keer het ironie-teken gebruiken dan maar.

#36 Yevgeny Podorkin

Vanwege instaptarief 4 e zit er altijd standaard een astronomisch bedrag in de zak van oom OV…

#37 Yevgeny Podorkin

Niet helemaal KJ: als b.v. het inktpatroon/ reservoir niet op tijd werd vervangen kon je met zachte vlakgom het stempel makkelijk uitstuffen. Heb zo wel eens een week gedaan met 1 kaart. Dan de controle(s)(urs). Overwegend laks vooral tijdens drukte: wel kijken maar niet goed kijken…je pikte ze er zo tussenuit. “Bij hem/ haar moet je zijn”: de onvoldoende/ niet gestempelde strippenkaart simpel omhoog houden onder toevoegen van obligaat lekker weertje hè en verder gaan met lezen van spits of metro. Als die er toen waren geweest dan…

*notoir zwartgereden*

Passagiersstromen beter in kaart brengen en logistiek (extra diensten/ chauffeurs/materieel) nog verfijnder afstemmen = kostenbesparing inspelen op (bonuskaart AH of laserpistool is ook mede om die reden ontwikkeld) exact a la minute het aantal verkochte pakken melk weer kunnen aanvullen…

Nóg mooier zou zijn als je “de wens van de klant” zou kunnen uitlezen op het moment dat er in het hoofd behoefte ontstaat. Maar dat is de volgende halte…

#38 Bismarck

@37: Ik krijg steeds meer het idee dat de OV-chipkaart een landelijke oplossing is van een geografisch extreem beperkt probleem (de metro’s en trams in de Randstad). Wat jij beschrijft is voor 95% van het OV in Nederland een niet bestaand issue (en de gele gleuven in stadsbussen van #27 kennen we in Limburg ook niet).

#39 Inca

@30, een deel van die onzekerheid is niet weg – je stempelt nu immers gewoon standaard teveel af, en hoopt dat je het juiste terugkrijgt. Een deel van de kritiek op de ov-chip is dat dat laatste eh, laten we het houden op ‘nog niet vlekkeloos’ verloopt.

Maar als je dat niet erg vind, had je die onzekerheid van te weinig stempelen altijd al kunnen voorkomen door gewoon altijd een dagkaart te nemen. Als je het bij de ov-chip niet erg vindt om flink meer te betalen voor zekerheid, zou dat ook bij de strippenkaart geen bezwaar hoeven zijn.

#40 Prediker

De strippenkaart was/is een prima systeem. Het voornaamste probleem is dat ze er meteen al een contra-ïntuitieve regel bij hebben ingebouwd: namelijk dat je standaard één strip extra moet afstempelen bij opstap.

Dat leidt tot verwarring, zeker als je het niet weet of als je uit het buitenland komt.

Maar verder: in de bus zeg je gewoon tegen de chauffeur waar je heen wilt, en dan weet die wel hoeveel strippen hij moet afstempelen; en in de tram had je van die zonekaarten waar je op kon aflezen hoeveel zones je bestemming was.

Bovendien is de schade, als je eens een keer een strip teveel afstempelt, beperkt. En als je een strip te weinig had afgestempeld moest je tien gulden bijbetalen. Als je nu vergeet om uit te checken (of het apparaat doet het niet) dan ben je meteen 20 euro kwijt, en zie dat dan maar terug te krijgen. En dit overkomt sloten mensen (zeker als ze in gedachten zijn of haast hebben), dus het is flink gratis geld vangen voor de OV-bedrijven.

#41 Inca

Prediker: toch een paar opmerkingen.

Het zonesysteem is nooit helemaal jofel geweest, ook niet zonder basisstrip. ( Bekijk de kaartjes op http://www.ov-info.nl/content.php?pagina_id=230 en de omzetting naar een abonnement:
http://www.gvb.nl/reizigers/kaartjekopen/Pages/sterabonnement.aspx )
Nog leuker werd het met de introductie van dubbele zones zoals het centrum van Enschede (hoewel niemand die zone-indeling meer kan achterhalen geloof ik).
Er is geen universum te verzinnen waarin dat gebruiksvriendelijk, makkelijk of logisch is.

Punt is natuurlijk dat de ov-chip dat niet oplost. Het systeem is er met basistarief en km-tarieven die per vervoerder verschillen niet veel duidelijker.

Te weinig afstempelen is al tijden geen 10 gulden meer, maar bedroeg als boete voor zwartrijden 35 euro.

Het instaptarief (dat dus in eerste instantie wordt afgeboekt als borg en dat je kwijt bent als je niet uitcheckt, tenzij je het terug kunt vragen) is in de meeste bussen, trams en metro’s geen 20 maar 4 euro. (Maar ook daar zijn uitzonderingen op. Uiteraard. Geen regel zonder een paar goede bureaucratische uitzonderingen.)

#42 Hal Incandenza

Het is vooral (in Amsterdam) ook behoorlijk duurder geworden. Afhankelijk van het traject dat dan weer wel, maar eigenlijk altijd duurder.

@41
De trein is 20.

#43 Rene

@ 42.2: En hoe werkt het nu eigenlijk dan als je met de bus een reis maakt die duurder is dan EUR4 of met de trein één die duurder is dan EUR20? Ben je dan gek als je uitcheckt?

#44 Rene

(1ste klas Groningen-Maastricht is 40, 2de klas 23,50. Maar zeker met de bus zijn er een hoop duurdere trajecten te bedenken.)

#45 Rene

#43/44: Hij wordt na een aantal keer geblokkeerd:

http://www.radio1.nl/contents/12684-niet-uitchecken-met-ov-chip-kan-geld-opleveren?autostart=15197

Een nieuwe anonieme koop je voor 7,50. Maximale prijs voor een busreis is dus vanaf nu 11,50 en voor een treinreis 27,50. Handig…

#46 Hal Incandenza

@Rene
Bizar… Maar wel goed om te eten, dat kan nog flink schelen en vanaf nu lekker eerste klas op zo’n lang traject.

Overigens ook redelijk bizar vind ik dat trajecten een andere kant op soms iets anders kosten. Misschien iets met de plaatsing van haltes ofzo, maar dan nog.

#47 Yevgeny Podorkin

Oke, geografisch beperkt…maar is Nederland niet het dichtst geOVde- stukje land in Europa bismark?

#48 Yevgeny Podorkin

Soort van romantiek wel die stempelautomaten…*tsinggg*

…en Zwartrijden natuurlijk nu wel naar de vaantjes. Op dezelfde nieuwe ouwe strippen/ dagkaart daaagenlang zwerven door Rotterdam…vervolgens in Euromast en Blijdorp piepen (via het giraffenverblijf). Uiteraardsderzaak wel eerst naar de markt een plastic zak tjokvol oorlogsboekjes jatten en dan bij de kassa van (dezelfde) kraam inleveren (a 0,10)…met in beide konen patatten en bergen slagroom op oublihoorns in de vijver van de pelikanen pissen

nee, heb menig gnoeglijke dagje beleefd zo…

#49 Bismarck

@47: Dat klinkt in mijn oren als een sprookje. Maar los daarvan, het probleem met strippenkaarten bedraagt/bedroeg maar een fractie van het oppervlak van Nederland. In Limburg begrijpt echt geen hond waarom we ineens aan de OV-chipkaart moeten (en het is er ook echt niet uit te leggen). Daar staat tegenover dat de helft van de provincie ook nog niet door heeft dat we over gaan. Ik verwacht vanaf volgende week wel enkele maanden de nodige “transitieproblemen”.

@48: Kon je de OV-chipkaart niet hacken met een gratis programmaatje en 30 euro aan Chinese hardware?

#50 hopper-bopper

Proficiat piepeltjes, het vee is gechipt!

#51 Dr Banner

@40 ‘(of het apparaat doet het niet)’

… doet het apparaat het niet bij het uitchecken, dan ben je 4 euro (bus/tram/metro)
of 20 euro (trein) of 10 euro (niet-anoniem kortingkaart trein) kwijt…
MINUS
… de ritprijs die je eigenlijk had moeten betalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*