PVV daalt in peiling

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

PVV daalt in peiling

Maar nog steeds een zetel meer dan nu

0

Reacties (4)

#1 Abhorsen

Het feit dat ToN meer zetels zou halen dan bijv. Wilders verbaast mij echt enorm. Ik weet het is een Wilders onderwerp maar hoe? waarom? wie? stemt op Rita met zoveel overtuiging op dit moment? Ze doet helemaal NIETS (behalve geld werven en logo’s laten maken)! Ze haalt amper de media nog zo doodstil is ze.

#2 Eurocraat

@Abhorsen: ik heb het idee dat Rita een specifiek soort kiezer trekt. Mensen die niet noodzakelijkerwijs extreem-rechts zijn (itt tot een deel van de Wilders-kiezers) maar mensen die bijzonder weinig vertrouwen hebben in de politiek. Het zijn mensen die elke verkiezingen op een “sterke man” (in dit geval vrouw) stemmen in de hoop dat die de bezem door Den Haag zal halen. Dat verklaart ook de vrij verschillende achtergrond van TON-stemmers: ze haalt kie^zers bij PVV, CDA, VVD, SP en PvdA.

#3 prometeus

@2 mee eens. Het type “aannemer”, dat voorheen met een combinatie van Jorritsma en Bolkestein tevreden was.

Ik vraag me af of het offensief van Rita er iets mee te maken heeft of dat Fitna hem parten speelt: ik kan me voorstellen dat echte populisten vinden dat hij er te veel rond gespind heeft (zich te Haags gedragen heeft) en dat de film te soft is.

#4 David Rietveld

Merk ook op dat het CDA stijgt. Sinds de moord op Fortuyn is het CDA met afstand de grootste partij. Alleen in 2006 was een een dip. Hoe meer onrust, hoe groter het CDA, lijkt het wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*