‘Provincies gaan afgesproken hoeveelheid windenergie niet realiseren’

Dat is althans de verwachting van de provinciebestuurders zelf, zo meldt de Volkskrant:

Belangrijkste redenen hiervoor zijn verzet van burgers; onvoldoende draagvlak; de noodzaak van subsidies en ‘grote verdienste van enkele ondernemers’; onvoldoende geschikte locaties, maar ook ‘lobby van gevestigde energiebelangen’, aldus de reacties.

Open waanlink

 1. 1

  Goh wat leuk, dat lobby en verzet van burgers die plannen zo kunnen dwarszitten.

  Maar hoe rijm ik dat met de figuren aan de rechterkant die inspraak van burgers en de regels die dat mogelijk maken alleen maar een ergernis vinden, want regels en inspraak staat ondernemerschap in de weg?!

  Let op de spagaat die komen gaat…

 2. 2

  Je blijft lachen…

  ,,Er werd Wilders gevraagd welk alternatief hij heeft voor windturbines, maar die had hij [dus*] niet. Dat vond ik erg jammer…”

  http://www.dvhn.nl/nieuws/drenthe/video-wilders-wil-referendum-windturbines-12293733.html

  En die fascist blijft maar roeren.

  Als je naar ‘de Groninger aardbevingen’ kijkt, dan zal je constateren dat ‘Schokkend Groningen’ zelfs E.J. Bron opvoert. Heb (helaas) nog niet kunnen achterhalen wie de persoon was die een nazi ‘als Bron’ (pun) opvoert, achter hun twatter account..

 3. 3

  Op welke manier is de situatie in Duitsland anders? Want je hoeft maar de grens over en je ziet overal molens. Dus ofwel is men daar wat ruiger met het opzijzetten van bezwaarde burgers en lobbyisten, of er is werkelijk minder weerstand tegen windmolens dan hier. Als dat laatste het geval is dan zou ik het interessant vinden te weten waarom.

 4. 4

  @3: “je ziet overal molens”
  – Waarom Duitsland? Als je naar Flevoland gaat zie je dat ook. De provincie schuift alle molens in de Noord-oostpolder naar het westen en lokt zo het Urker verzet uit.

 5. 5

  Waarom vraagtekens bij windmolens, die vrijwel overal ‘[technisch haalbaar & dus] plaatsbaar’ zijn?

  Subsidie is duidelijk, toch? Koch or Kuch.

 6. 8

  @7: Was dat verbod niet ook weer opgeheven?

  Al begrijp ik dat men nog steeds moeilijk doet. Zo ook over de aanleg van zonneparken. Blijkbaar haat Noord-Holland niet-fossiele energie; daar willen ze niets mee te maken hebben. Achterlijk stelletje PVV-boeren.

 7. 9

  Mensen, het is toch fijn om te zien hoe rechts Nederland, als het om windmolens gaat, direct empathie krijgt voor de natuur, in het bijzonder vogels, en die eenzame ziel die heel misschien een windmolen een kilometer in zijn buurt krijgt te zien?

  En ik altijd maar denken dat alles plaats moest maken voor de grote ejkonomie

 8. 12

  Ik weet dat het wat off topic is, maar kan iemand eens iets over de waterschapsverkiezingen schrijven? Ik kreeg een stempas, met bijgaand overzicht van kieslijsten in de bus, blijken 5 van de 8 kieslijsten (uiteraard in lijstverbinding) het CDA te zijn!

 9. 14

  @4: Punt is dat je ze in Duitsland overal ziet. In heel midden Limburg staan minder molens dan net over de grens in de kleine gemeente Waldfeucht.

 10. 17

  @Olav: volgens mij is dat geen nieuws, want dat is al decennia zo. Van oudsher is de landbouw (=CDA) het erg afhankelijk van een goed functionerende waterhuishouding.

  Vandaar de sterke betrokkenheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren