Poolse arbeidsmigrantes vaak seksueel geïntimideerd op werk

De daders bestaan echter onder meer uit ‘keurige’ blanke voormannen, dus nul mediaophef.

Als het nu bruingetinte asielzoekers waren die ‘onze’ vrouwen belaagden, kijk, dan hadden we het ergens over!

Joehoe, Wierd Duk! Hallo, Roderick Veelo! Waar is de verontwaardiging over dit vrouwenleed?

Open artikel

Reacties (16)

#1 Joost

Uiteraard zijn beide idioten hopeloos bevooroordeeld, maar ik vind het toch altijd een beetje een zwaktebod als je zegt “maar hullie dan?”. Als ze dit nu actief zouden bagatelliseren, okay. Maar volgens mij doen ze dat niet.

#2 Ernstig

Etnisch profileren en raciale voordelen, op sargasso?

Misschien zijn het ook wel helemaal geen mannen, dat is ook weer zo’n typisch patriarchaal vooroordeel dat onze samenleving teistert, hoe weet jij zo zeker dat ze niet genderfluide zijn?

#3 Joost

@2: Kom op zeg…

#4 lmgikke

Deze waanlink lijkt niet bedoeld om aandacht te vragen voor de situatie van de Poolse vrouwen, maar meer een waanlink om maar vooral je een eigen morele superioriteit te tonen.

Dat blijkt uit de post. Het issue is blijkbaar alleen noemenswaardig omdat er blijkbaar onder een deel van de Nederlanders selectieve verontwaardiging is.

Zo jammer dat dat laatste erbij gehaald wordt, want het issue is (als je het artikel leest) wel degelijk een serieus issue.

#5 beugwant

Na de Sylvesternacht in Keulen wees een aantal vrouwen er op dat zulk gedrag toen voor hen niet nieuw was, en dat het bij alle rangen en standen voorkomt. Die relativering was niet om het gebeurde goed te praten, maar om de blanke westerse man -immers maat der dingen- ook eens naar zichzelf te laten kijken.
Zoiets is bij die maat der dingen natuurlijk geen populair onderwerp en het raakte nogal ondergesneeuwd, maar dit WVDD-bericht toont aan dat die vrouwen gelijk hadden.

Wat doen wij mannen tegen ons machtsmisbruik jegens zwakkeren? Want ik zie het overal: op seksueel gebied, bij de rechtsbijstand, in de zorg, de studiefinanciering; sla de krant maar op een willekeurige plek open. Of ben ik nu ook al iets aan het ondersneeuwen?

#6 Lutine

Nederlandse mannen blijken hetzelfde als alle mannen overal op de wereld. Een deel van hen buit vrouwen seksueel uit als men de kans krijgt. Je hoeft er geen moslim voor te zijn.

Mannen, hoedt u voor de Trump in u zelf.

#7 Lutine

Na de Sylvesternacht in Keulen wees een aantal vrouwen er op dat zulk gedrag toen voor hen niet nieuw was, en dat het bij alle rangen en standen voorkomt.

Er waren toen ook vrouwen aan het generaliseren. En dat is dom. Dan spreek je ook de niet-Trump onder de mannen aan en schiet je je doel voorbij. Sommige van die vrouwen waren aan het Geerten….

#8 AltJohan

Migratie lijdt niet zelden tot problemen. Of je hebt de overlast van migranten of de reputatie van de Nederlandse blanke man heeft er onder te lijden.

#9 JANC

@8: Kortom, volgens AltJohan is altijd de buitenlander de schuldige. Openlijke xenofobie. Er zijn er voor minder veroordeeld!

#10 AltJohan

@Lutine: “Nederlandse mannen blijken hetzelfde.. “

Het is een misverstand dat we onszelf beter moeten vinden om tegen migratie te zijn.

#11 AltJohan

@JANC: Nee! De schuld ligt voor het grootste deel bij ons. We zijn zelf verantwoordelijk voor de open grenzen.

We hebben een bepaalde openheid van grenzen en de mate van gastvrijheid van een aanzienlijk deel van de bevolking is daar niet in overeenstemming mee.

#12 JANC

Een deel van de bevolking is niet in overeenstemming met open grenzen? Ik denk geen enkel deel. Een grens is immers niet een (deel van de) bevolking. Of bedoel je dat ze het niet eens zijn met de open grenzen?

#13 AltJohan

” Of bedoel je dat ze het niet eens zijn met de open grenzen?”
Ja dat bedoel ik. Een handjevol migranten is leuk (lekker exotisch, gezellig), maar als het er teveel worden komen er spanningen (vroeg of laat). Het probleem is dat het enorm na ijlt. Het hoeft dus niet bij de eerste generatie al mis te gaan. Dan lijkt dus in eerste instantie alles pais en vree te zijn, maar dan na 30 jaar blijken blijkt het toch enorm tegen te vallen.

#14 Prediker

Deze waanlink lijkt niet bedoeld om aandacht te vragen voor de situatie van de Poolse vrouwen, maar meer een waanlink om maar vooral…

… de hypocrisie van chauvinistisch-rechtse opiniejournalisten aan te tonen.

Inderdaad ja. Dat lijkt me ook zeer legitiem, aangezien die hun podium misbruiken om seksueel misbruik van vrouwen selectief uit te lichten zolang de daders lid zijn van een in hun ogen inferieure cultuur.

Dat aanranding en seksuele intimidatie echt niet enkel voorbehouden is aan illegaal in Duitsland verblijvende criminele bendes of leden van primitief-patriarchale culturen, zoals Donald Trump, Bill Clinton, Dominique Strauss-Kahn en de Nederlandse studentencorpsen laten zien, maar dat het hooguit een kwestie is van gradatie – daar hebben we het liever niet over.

Roderick Veelo presteerde het om Hadjar Benmiloud – die een paar jaar geleden nota bene meldde zélf aangerand en mishandeld te zijn door een dronken Nederlandse komiek – middels een aantal suggestieve vragen de les te lezen dat feministen toch wel érg stil waren over die massa-aanrandingen in Keulen en elders.

‘Waar is de verontwaardiging?’, wilde Veelo weten. Want als vrouwen klagen over het seksisme onder keurige blanke meneren in nette pakken en dat ze geen avondje uit kunnen zonder het risico in billen of borsten te worden geknepen, worden ze liever genegeerd; maar als er inferieure kleurlingen gebasht kunnen worden, dienen diezelfde vrouwen wel op de xenofobe bandwagon te springen, snapt u?

Kijk, en dáár heb ik dus een broertje aan dood.

Niet eens zozeer dat er een discussie aangesneden wordt over de vraag of het er voor iedereen wel zoveel gezelliger op wordt als je hele drommen mannen in huis haalt die gedrenkt zijn in patriarchale eer-schaamteculturen; want daar valt best een rationele discussie over op te zetten, maar dat die discussie niet evenwichtig wordt gevoerd: vrouwenleed is steeds enkel een reden voor verontwaardiging wanneer het gebruikt kan worden als stok om de inferieure vreemdeling mee te slaan, nooit aanleiding om eens kritisch naar breed voorkomende seksistische en misogyne attituden in de eigen cultuur te kijken (daarover wordt vrouwen namelijk steeds voorgehouden dat ze overdrijven, het verkeerd zien, er maar tegen moeten kunnen, etc).

Die hypocrisie, daar kan ik slecht tegen.

#15 Joop

@14.

De paradox is altijd aanwezig.

#16 Bismarck

@11: Bullshit. Denk je echt dat die mannen hun leuter alleen maar in buitenlandse onvrijwillige sekspartners steken? Nee, die buiten de kans net zo goed uit als ze een Nederlandse in een zwakke positie vangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*