Politie wil column censureren

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Brenno de Winter moet een toontje lager gaan zingen, anders wordt de geldkraan dichtgedraaid

Open artikel

Reacties (8)

#1 A. de Man

Wat een minkukels bij het THTC. Ze moeten die Brenno juist sponsoren! Hoe meer aandacht voor de (on)mogelijkheden van high tech, hoe beter.

#2 Bismarck

@1: Maar dat er onmogelijkheden zijn aan hightech, dat wil het THTC liever niet aan de grote klok hangen. Dat gaat immers op den duur ten koste van hun budget (zo lang je kunt voorspiegelen dat je met hightech alles kunt, kun je er immers ook een flink budget voor bedingen en momenteel hebben ze de wind mee met een min en stas van V&J die totale digibeten zijn en dus alles op de mouw gespeld kunnen krijgen).

#3 A. de Man

@2: ik ben het niet met je eens. Als Brenno keer op keer laat zien waar de problemen zitten (m.n. bij de overheid), lijkt het tij juist gunstig voor THTC om de benodigde middelen te kunnen krijgen.
Tot voor kort was er bij de overheid nog maar weinig geld beschikbaar voor dit soort activiteiten.
Dat THTC bestaat niet sinds gisteren. Ruim 10 jaar geleden was er gewoon nog geen aandacht voor (doordat het hoger management en het bestuur (ook) uit volstrekte digibeten bestond).

#4 Kalief

Als je een artikel schrijft die je je sponsor niet welgevallig is, zoals in De winters voorbeeld van Sarah van Sonsbeeck, dan is dat gewoon niet slim. Niet de hand bijten die je voedt.

Maar in het geval van De Winter wilde de THTC een aflevering sponsoren van een serie waar De Winter al voor werkte. Dat is toch iets anders. Het lijkt er op dat THTC van de mogelijkheid gebruik wilde maken De Winter een pootje te lichten. Ik vraag me af of ze belangstelling hadden gehad als De Winter daar niet had gezeten.

#5 Niet JeZus

Dit is ronduit schandalig.

#6 Christian Jongeneel

Volgens mij is het vooral De Winters opdrachtgever Tektok die hier fout zit. Die had een rechte rug moeten houden toen THTC met zijn eis kwam.

Een sponsor die (onoirbare) eisen stelt is vrij normaal. Het is dan aan het medium om duidelijk te maken dat inmenging in redactionele keuzes niet aan de orde kan zijn, niet in het minst omdat daardoor de waarde van het gesponsorde daalt.

#7 Co Stuifbergen

Sinds wanneer is het de taak van de politie om tv-programma’s of evenementen te sponsoren?

#8 Co Stuifbergen

Dat een Nederlandse diplomaat geen kritische stukken over een ander land sponsoren wil, kan ik tot zekere hoogte begrijpen.
Laat zo’n productie dan sponsoren door een NL ministerie, en niet door de ambassade.

Of Women on Waves daarin meegaat, is een afweging die ik aan die organisatie overlaat.
het doet m.i. geen afbreuk aan de integriteit van Van Sonsbeeck.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*