1. 8

  onder alle omstandigheden
  Het zou me meer hebben verbaasd als die agent een opdracht bij zich had waarin stond dat Assange onder bepaalde omstandigheden gewoon mocht doorlopen. Bijvoorbeeld: als hij een geel gestippeld petje op heeft mag hij door.

 2. 10

  Ze zouden hem diplomatieke postbegeleider kunnen maken en in theorie moeten de Engelsen hem dan ongehinderd laten passeren. Maar gezien het feit dat de agenten al de opdracht hebben gekregen om desnoods diplomatieke post te schenden om hem op te pakken, heb ik zo’n vermoeden dat ze zich ook dan niet aan de Weense conventie gaan houden. Het VK is wel tot heel veel bereid om Assange op te pakken.

 3. 11

  Ik vraag me eerlijk gezegd af waarom ze zo lomp zijn om dit soort internationale rechtsregels aan hun laars te lappen. Het is toch veel makkelijker om Assange lekker naar ecuador te laten gaan, een half jaartje vakantie te laten vieren daar, en dan een busje CIA-agenten op ‘m af te sturen die ‘m insluiten en meenemen als-ie in een cafe’tje zit te bieren?

 4. 13

  Joh wat moeilijk, gewoon een kogel door zijn kop door een geheim doodseskader en op het internet laten lekken dat het een drugskartel was en dat Assange een drugsdeal ter financiering van Wikileaks voorbereidde.

  Het leven is soms zo makkelijk.
  De dood ook.

 5. 14

  Ik weet niet of het je was opgevallen, maar toen Osama bin Laden in Abbottabad werd geëxecuteerd door een commando-eenheid van het Amerikaanse leger, leidde dat tot een internationaal relletje met Pakistan, dat niet bepaald geamuseerd was dat de VS zich het recht voorbehielden om inbreuk te maken op hun soevereiniteit.

  Wat denk jij dat er gaat gebeuren als de VS Assange uit Ecuador ontvoeren, en vervolgens in de VS berechten? Het wordt nog erger als die operatie mislukt (wat bepaald niet uitgesloten is).

  En dan is er nog de prestigekwestie. Het VK heeft hoog ingezet op deze zaak. Als ze Assange laten lopen, staan ze voor schut.

  Maar bovendien: zolang Assange opgesloten zit op de ambassade of in Zweden bezig is met die verkrachtingzaak of tegen uitlevering vecht, kan hij zijn Wikileaks-netwerk niet opnieuw opzetten. Als hij naar Ecuador weet te vluchten, heeft hij zijn handen vrij om Wikileaks opnieuw op te bouwen. Het is in het belang van het VK en de VS om dat te voorkomen.

 6. 16

  Waar is dat ‘De amerikaanse Prez heeft toestemming om wereldwijd iedereen die we een terrorist vinden te vermoorden’-wetje dan goed voor, als je het toch niet gaat gebruiken omdat je d’r gezeik mee krijgt? Ik denk dat het de VS geen bal kan schelen hoeveel gezeik ze met zo’n actie krijgen.

 7. 17

  Punt is natuurlijk dat de VS hem levend willen zodat hij berecht kan worden. Bij OBL was dat minder gewenst. Hem uit Ec ontvoeren zou de positie van de VS in Z-A niet bepaald goed doen. Die relaties met Z-A zijn niet meer zo best.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren