1. 4

  @3: Nou ja, Poetin vindt het natuurlijk niet netjes van Mark dat die ze gewoon hun gang laat gaan. Als dat schip Nederlandse bodem is, dan moet hij daar natuurlijk wel orde kunnen houden.

 2. 5

  Is het een opzichtige poging om te laten lijken dat de rechtspraak “onafhankelijk” is? Dus Poetin die zegt dat ze gratie moeten krijgen, en dan de verdomde rechtbank die ze in weerwil van de machtige Vladimir P. toch opbergt?

 3. 9

  @5: Gratie kan je pas krijgen na een veroordeling.

  Hoe onafhankelijk is de rechtsspraak in Rusland? Bestaat daar serieus materiaal over, of alleen maar anekdotische propaganda?

 4. 11

  @8: Tja, dan gaan ze een heel slechte aan de Russen hebben, die zijn ook nogal hardleers en niet te beroerd om een hoop geweld te gebruiken.

 5. 12

  @3: helemaal geen rare reaktie. Het is allemaal een vooraf zorgvuldig uitgekiende strategie, en Poetin zelf heeft daarbij de touwtjes stevig in handen.
  Poetin heeft allereerst willen laten zien dat zulk soort akties absoluut niet getolereerd worden, en hij wil elke potentiele aktivist goed duidelijk maken dat ze zoiets nooit meer moeten flikken. Ik denk dat ‘m dat goed gelukt is.
  Nu die boodschap er goed ingeramd is, wordt het tijd om langzaamaan de geesten rijp te maken voor vrijlating van de aktivisten. Hoe langer hij ze vasthoudt hoe meer dat vertroebelde relaties zal geven met het buitenland, en daar zit hij ook niet per se op te wachten. De boodschap “wij accepteren dit niet” zit er nu echt wel in, en nu kunnen geleidelijk de teugels wat gevierd worden.
  Let maar op, over enige tijd wordt de hele zaak waarschijnlijk geseponeerd of zoiets, of ze komen er af met een boete. Dat kan misschien nog een tijdje duren, maar daar draait het op uit. Het is gewoon een groot theaterstuk om de buitenwereld goed duidelijk te maken dat Rusland niet met zich laat spotten, en het werkt ook nog.

  @5: die rechtspraak is totaal niet onafhankelijk. Geloof maar gerust dat Poetin zelf de regisseur van dit theaterstuk is.

 6. 15

  @14: Klopt, maar de manier waarop men dat gedaan heeft baart mij zorgen, het toont aan dat de russen niet zoveel waarde hechten aan andermans leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren