Plasterk niet tegen bespioneren van Nederlanders door NSA

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (17)

#1 Inca

Woorden schieten tekort…

#2 weerbarst

ja deze “wetenschapper” wilde toch ook electronisch stemmen weer invoeren?

#3 Mangler

De respect die ik had voor Plasterk als wetenschapper kreeg een serieuze knauw door zijn optreden als politicus, maar door deze idiote uitspraken heeft hij mijn respect compleet verspeeld. Nu zal dat hem waarschijnlijk worst zijn, maar laat ik de hoop houden dat mensen met meer invloed ook weinig respect meer voor hem hebben en dat hem ook laten blijken. Zal waarschijnlijk niet want politici.

#4 Niet JeZus

.. en dat moet onze minister voorstellen? Ongelooflijk.

Wat kunnen we hieraan doen? Hoe kunnen we Plasterk laten weten dat hij voor NL werkt en niet voor de USA?

#5 Lethe

Een van de mooiere quotes..

“De VVD wil vastleggen dat Nederlanders dezelfde bescherming tegen afluisteren door de NSA genieten als Amerikanen zelf.”

http://boingboing.net/2013/10/16/nsa-video-call-to-rally-in-dc.html#more-262365

(voor degenen die hem nog niet gezien hebben)

#6 weerbarst

@Lethe

Kan iemand hem vertellen dat ook amerikanen zonder pardon door Obama persoonlijk worden afgeschoten. USA is een komplete bananen republiek. Hoe lang trappen mensen nog in die domme praat van deze fascistische baviaan. zsm impeachen.

#7 L.Brusselman

Plasterk is exemplarisch voor de (morele)teloorgang van de vaderlandse politiek/politici.
Hij weet dat Nederland al sinds1940 geen onafhankelijke natie meer is,hij gedraagt zich zoals een trouwe vazal betaamt..

#8 Noortje

Plasterk heeft te vaak met Opstelten en Teeven geluncht. Wat een bizarre uitspraak, zeker ook in dit licht van:
http://www.pvda.nl/standpunten/vrijheid+en+veiligheid/Terrorisme
en
http://www.frankwatching.com/wp-content/uploads/2009/05/pvda.pdf (uit 2009), behorend bij dit artikel http://www.frankwatching.com/archive/2009/06/01/wat-wil-europa-met-onze-online-privacy/

Ach, bij de JSF was de PvdA ook een windvaantje.

#9 Peter

Geen tien Assanges of Snowdens kunnen tegen zoveel onbenul op …

#10 Andy Cap

@4: “Hoe kunnen we Plasterk laten weten dat hij voor NL werkt en niet voor de USA?”

Plasterk maak deel uit van de Nederlandse overheid, dat betekent geenszins dat hij “voor Nederland” werkt en nog minder dat hij voor de Nederlandse burger opkomt.

Het is dezelfde redeneringsfout die vaak gemaakt wordt door mensen die zich bedienen van kreten als: “Wat voor voordeel kunnen de Amerikanen daar (bij die oorlog) nu bij hebben?” Alsof de belangen van het militair-industrieel complex altijd parallel lopen met de interesses van “de Amerikanen”.

Blijkbaar heeft de bevolking nogal moeite om te wennen aan het idee dat we langs schijnbaar democratische weg mensen kiezen die daarmee deel uitmaken van heel eigen circuit van macht en geld en daarbinnen bovenal voor hun eigen interesses opkomen.

#11 Tabitha

De amerikanen houden niet op met spioneren. Je kan er een hoop heisa over maken en dan krijg je een soortgelijk scenario als we nu met de russen hebben. Teveel belangen in beide landen om er echt een punt van te maken, te afhankelijk om er een echt punt van te maken, te weinig macht om er een echt punt van te maken.
Een beetje tandenloos protesteren. Of zoals Plasterk doet, er nog een beetje een leuke draai aan proberen te geven. Meer zit er voor kleuterlandje Nederland niet in. Misschien dat we met een verenigd Europa in de toekomst wat meer gewicht in de schaal kunnen gaan leggen.

#12 Niet JeZus
#13 Andy Cap

@11: Zoals een verenigd Europa hoogstens goed lijkt om Airbus te laten concurreren met Boeing zo zullen de huidige verhoudingen hoogstens leiden tot een net zo grootte supercomputer en met een nog groter opslagsysteem in Europa,

zodat wij de Amerikanen in de gaten kunnen houden. Die gegevens wisselen we dan uit met de Amerikanen, omdat die (officieel tenminste) hun eigen staatsburgers niet in de gaten mogen houden

Iedereen weet dat het om bedrog gaat, maar op papier is de wereld weer in orde en als je nou maar braaf je best doet en in het gareel blijft lopen, dan merk je er toch nooit veel van. Hoogstens aan de advertenties die je bij Google worden voorgetoverd en dat is best gemakkelijk, zeg nou zelf.

#14 Mangler

Wel een goed voorbeeld trouwens dat een(s een) goed wetenschapper ook intens dom kan zijn.

#15 Andy Cap

@14: Raar misschien, maar dat geloof ik nou juist niet. Ligt de conclusie dat dit soort mensen gewoon niet te goeder trouw is niet veel eerder voor de hand?

Sorry hoor, maar ik ben het punt voorbij dat ik geloof dat intelligente mensen opeens dom-maar-vol-goede-wil worden.

Bandieten en oplichters die zich schuldig maken aan volksverlakkerij, zal je bedoelen.

#16 houtman

Als de man het moet zeggen vanwege onze handel met de VS, daar kun je begrip voor opbrengen.
Als hij het meent, uiterst treurig.

#17 L.Brusselman

@14: Goede wetenschappers hoeven niet persé als mens te deugen,de geschiedenis zit vol met dat soort .
Een fraai literair voorbeeld van dit type geleerde is Sickbock,welbekend uit de Bommelsaga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*