Paul Ryans merkwaardige en overbodige “marathon onder 3 uur” leugen.

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (8)

#1 Bismarck

20 jaar is ook wel even geleden. Dan kan het best zijn dat dingen in je geheugen zich vermengen. Misschien was het wel een Olympische triatlon die hij in 2 uur 50 deed? Veel erger vond ik zijn leugens over de afgelopen paar jaar, in een speech die hij bovendien dagenlang moet hebben voorbereid.

#1.1 Hal Incandenza - Reactie op #1

Iemand die z’n leven één marathon heeft gelopen weet echt wel het verschil tussen meer dan 4 uur en 2 hours 50 something. Hij is het inmiddels zo gewend te liegen dat hij niet eens meer doorheeft wanneer ie het precies doet. Dit is wat hij precies zei:

“HH: That’s okay. Hey, in high school, what did you do in high school? Were you a speech and debate guy? Were you a bandie? What were you?

PR: No, I was student government and athletics, honor society, you know, that kind of thing. I was kind of a combination. I was class president my junior year, I was the school board rep my senior year. I lettered in varsity, you know, my first year in high school, mostly soccer and track. I was a distance runner and a soccer player. So kind of well-rounded. I can’t, I can play a cowbell. That’s about it for instruments.

HH: Are you still running?

PR: Yeah, I hurt a disc in my back, so I don’t run marathons anymore. I just run ten miles or yes.

HH: But you did run marathons at some point?

PR: Yeah, but I can’t do it anymore, because my back is just not that great.

HH: I’ve just gotta ask, what’s your personal best?

PR: Under three, high twos. I had a two hour and fifty-something.

HH: Holy smokes. All right, now you go down to Miami University…”

#1.2 Bismarck - Reactie op #1.1

Dat bedoel ik. Hij wordt ondervraagd over wat hij 20 jaar geleden deed. Gezien het verloop van het interview kun je erop rekenen dat de vragen niet vooraf zijn doorgegeven, dus hij moet ter plekke alles uit zijn geheugen halen. Dan is een foutje echt snel gemaakt. Als je mij nu vraagt hoe hard ik op mijn 16e fietste, kan ik het ook niet precies zeggen. Het zou zomaar kunnen dat ik zeg, 67 maximum op het vlakke, terwijl ik dat pas op mijn 18e deed.

#1.3 Glauke - Reactie op #1.2

Als je ooit op de marathon onder de 3 uur hebt gelopen, onthou je dat de rest van je leven -zo goed is dat. En het verschil tussen onder de drie uur en boven de vier uur voel je echt wel.

Als hij er een paar minuten naast had gezeten, soit. Maar dit verschil riekt naar schaamteloze zelfverheerlijking middels leugens.

#1.4 Hans Verbeek - Reactie op #1.3

Idd. een marathon binnen de 3 uur is echt top.
De lopers, die dat gehaald hebben weten hun tijd tot op de seconde nauwkeurig

#1.5 Huub - Reactie op #1.2

Bismarck heeft kennelijk niet aan (lange afstand) hardlopen gedaan. Dan wist ie dat dit geen vergissing, maar een leugen is.

#2 Quintana

Wat een sukkel! Een marathon uitlopen is een prima prestatie en zo maak je er een schandvlek van.

#3 Hans Verbeek

Al liegt de running-mate nog zo snel, de factcheckers achterhalen hem wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*