Overheid ondernam geen actie tegen misbruik

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Commissie Samson velt hard oordeel

Open artikel

Reacties (8)

#1 Klokkenluider van NotreDame

Meer nieuwswaardig dan de Helsinki commissie Washington? NL parlement belangrijker dan US congress?

Want die link plaatst Sargasso niet. Evenmin als de berichtgeving erover in Katholiek Nieuwsblad, of de recente onthullingen in het Algemeen Dagblad. Nieuws van vandaag: Demmink vs. AD = officieel.

Het is geen complot. Het is een cultuur van lafheid. Waanzin = als ik het niet zie, ziet het mij niet. Kop in ’t zand = een keuze.

http://vimeo.com/50815182
Helsinki commissie Washington – Demmink trial 4-10-12
(lengte 2 uur)

#2 Prediker

@1; Pics or it didn’t happen…

Die geweldige onderzoeksjournalist van Klokkenluideronline.nl zal die video die de Turkse staatsveiligheidsdienst van Demmink in flagrante delicto gemaakt heeft, na al die jaren inmiddels toch zeker wel bemachtigd hebben?

Of zou Baybasin toch gewoon ook extragraties de Panorama hebben gelezen in het gevang? Daar had ‘ie in ieder geval alle tijd voor destijds.

Het komt er toch op neer dat de verhalen waar kunnen zijn of schromelijk aangedikt of zelfs volslagen lasterlijk, en dat nog altijd niet vaststaat of het allemaal bewezen kan worden.

Hebben wij Van Sargasso daar iets wezenlijks aan toe te voegen? Geen idee. Deze auteur in ieder geval niet, terwijl ik de zaak toch aardig heb gevolgd.

#3 Klokkenluider van NotreDame

@2

Al zal je het al weten, lopende zaken van dit moment:

– US Congressionele commissie doet onderzoek naar SG van justitie NL; op verzoek van drie congresleden wordt onderzocht of Demmink de toegang tot VS kan worden ontzegd;
– Verzoek bij EU commissie om onderzoek naar Demmink, van dezelfde drie congresleden, nu aangevuld door PVV europarlementarier Lucas Hartong;
– Vandaag werd bekend dat Demmink het AD daagt om haar recente berichtgeving;
– O ja en dan de zaak Kat. Noem zijn naam en je bent af.

Wat Sargasso wel linkt is een opzichtig eenzijdig artikel van Vrij Nederland. Er komt een moment dat niet langer degenen die zich met Kat associeren, maar met Demmink, de lynchmob achter zich aan krijgen.

#4 Thallman

Gaan we bij ieder op de overheid nu net zo krampachtig reageren als op iedere bericht dat over de katholieke kerk gaat?

#5 Prediker

@4 – Ik heb nog geen bewijs gezien dat het de officiële beleidslijn van de overheid is om dergelijke zaken in de doofpot te stoppen.

Dat is met het Vaticaan wel anders. Sterker nog, ik meen dat het de huidige paus was die met allerlei dikke vingers in dat beleid zat.

Kijk als je zedelijkheid en morele superioriteit predikt en vervolgens decennialang een heel leger aan door jezelf gecreëerde seksuele frustro’s uit de wind houdt, dan ben je als kerk natuurlijk niet heel geloofwaardig.

#6 Thallman

@5
Dus deze doofpot was gewoon een ongelukje?

#7 knelistonie

@6 man, de spijtbetuigingen en schuldbekentenissen van en namens de jeugdzorg druipen van het scherm !

“Nou uhh, ik weet nog net zo niet of dat nu wel officieel beleid was” … #pruimenmondje

Het is een complete keten van wegmoffelen en incompetentie. Geen beleid.

*zucht*

#8 Ernest

Van wat ik meemaak rondom jeugdzorg/kinderbescherming valt me de enorme knulligheid en slordigheid op. Vaak lijkt er geen verschil tussen een begeleidster en de verzorgde. Enorm slap in de begeleiding van mensen die regels nodig hebben, maar keiharde, rigide regelstellers als het niet nodig is. Dossierverwerking en administratie; de enige mensen in Nederland die nog wel hun straatjes schoonvegen – maar helaas alleen verbaal. Laatst was een medewerkster met nog vrijwel geen levenservaring mee met iemand met een behoorlijk tragisch en suicidaal levensverhaal. Ze kon totaal niets bieden, maar zou ook geen weerwerk hebben als er iets mis zou gaan: hoe haar supervisoren bedenken dat zij iemand kan begeleiden is een raadsel. Kwakzalverij, oplichterij eigenlijk. Maar ja, kinderbescherming is heilig en staat buiten de wet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*