1. 2

  @1: het lijkt erop dat het bericht is aangepast. Ik meende vanmorgen te lezen dat sommigen ook niet vrijwillig met vervroegd pensioen gingen (zal wel een keuze zijn geweest tussen dat en ontslag). Desondanks kan ik me levendig voorstellen dat iedereen die jonger dan 55 is heel erg kwaad kan worden over zo’n bericht.

 2. 3

  @1: het is natuurlijk wel erg wrang als je een afspraak maakt, en daarna te horen krijgt dat er toch nog wat dingen veranderen. Desalniettemin – een dergelijke situatie geldt inmiddels voor het grootste gedeelte van de Nederlanders…

 3. 4

  @3
  Het grootste deel van de Nederlanders zou dan ook kwaad moeten zijn maar zolang iedereen van elkaar vind dat die ander niets te klagen heeft kan men ongegeneerd doorgaan met het verbreken van beloftes en het niet nakomen van afspraken oftewel onbehoorlijk bestuur.

 4. 5

  We hebben ons met zijn allen decennia lang mooie pensioenen laten beloven, die helemaal niet mogelijk waren. Nu moeten we allemaal leren accepteren dat het meer gaat kosten en minder gaat opleveren.
  Boos worden omdat je niet krijgt wat je was beloofd is dan een begrijpelijke reactie, maar lost niets op. Zo lang mogelijk alle beloofde pensioenen blijven betalen totdat er voor de mensen daarna helemaal niks meer is, is helemaal geen oplossing.

 5. 6

  @5:
  Nu ken ik iemand die van half november 1948 is.
  Zit in een Vut- situatie.
  Door al dat gegoochel van de laatste krijgt die persoon pas A.O.W. per eind december 2013 in plaats van per half november.
  Te repareren valt er niets meer.
  In dit geval gaat het om iemand die het wel kan hebben.
  Maar er zijn mensen zat die in zo’n geval even een erg karig bestaan hebben.
  Boos worden lost niets op:
  Ik stel voor een dergelijke korting toe te passen op salaris van de Kamerleden en bewindslieden die dit hebben verzonnen; kijken of ze boos worden ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren