Oud-chef MIVD wil inzage in elektronische patiëntendossiers bij terrorismebestrijding

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

NIEUWS - Afgelopen maandag mocht de oud-directeur van de MIVD bij Jeroen Pauw de suggestie opperen om de MIVD toegang te geven tot de elektronische patiëntendossiers.

Een operationeel diensthoofd van de AIVD of MIVD is niet te verwachten in een dergelijk programma. Een oud-directeur kan echter makkelijk zaken ventileren ten faveure van deze diensten. Het liefst wil “men” ons doen geloven dat privacy dood is en nu ook de medische privacy. Niets is minder waar. Een samenleving waarin iedereen met een sleepnet via een scala van databases opeens tot verdachte kan worden gebombardeerd is geen vrije samenleving.

Open artikel

Reacties (9)

#1 Fons

Supermakkelijk natuurlijk! Als je net lekker bezig ben geweest met je bomgordel, maar je vinger kwam er pijnlijk tussen en je gaat naar de dokter… Kunnen we die stroom ook indammen. Wat een goed idee!

#2 Bismarck

Hij zal vast bedoelen dat de illegale toegang die AIVD en MIVD zich al verschaft hebben tot het EPD gelegaliseerd moet worden.

#3 Sjap

Hij zal vast bedoelen dat de mensen die in een psychose op de gesloten afdeling hebben geroepen dat de AIVD hun afluistert afgeluisterd moeten worden door de AIVD.

#4 Frank789

Tja, die verdomde function creep…

#5 mythos

Uiteindelijk verklaring waarom zijn EPD erg belangrijk net als alle elektronische databases.

Je mag op je buik schrijven dat AIVD/MIVD reeds in alle elektronische databanken blijven snoepen doch zoekt men nu openlijk de juridische afdekking voor de STASI-praktijken.

#6 rongvk

@2, @5, Ik vrees tevens met grote vreze… Typisch weer een geval overigens van ‘het middel is erger dan de kwaal’. Net zoals bij piloten schiet je er in het ergste geval alleen maar mee op dat mensen met problemen geen professionele hulp durven te zoeken en daardoor buiten het oog van hulpinstanties om respectievelijk met een depressie dan wel haat jegens anderen worstelen. In het beste geval is het een verspilling van budget en manuren.

#7 Henk van S tot S

Is er ook een ideële hacker in de zaal, die de gegevens van Pieter Cobelens op het internet kan zetten.
Met wat mazzel kunnen we die idioot dan naar het centrum van Pieter sturen.
t.w.: Pieter Baan.
;-)

#8 Dehnus

Honecker ligt te rukken in zijn graf! Dit is wat die oude klootzak in de DDR al jaren wou maar wat daar gewoon niet mogelijk was door techniek.

Camera’s overal, Burger kliklijnen (Anoniem natuurlijk), hele databases vol met gegevens snel te doorzoeken en dat alles met instemming van je bevolking die doodsbenauwd is voor de “vijand”. Ook alle grenzen dicht natuurlijk, want stel zo’n hippie wil ontsnappen! DAT KAN NATUURLIJK NIET! WAT DENKT DIE WEL! Verdorie als ik dat niet nodig heb dan heeft hij dat ook niet nodig!

#9 Gladiool

Het valt voor Pauw ook niet altijd mee om iedere avond interressante mensen te vinden (of onderwerpen). Dus daarom maar wat knuppelen in een hoenderhok met een uitgerangeerde MIVD’er. Dat ik dit gemist heb zeg!?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*