1. 1

  Een spelfout in mijn titel? Geen probleem, dat moet een snelle posting van mijn waanlink nooit in de weg staan…

  Ontopic:
  Als je http://zoeken.rechtspraak.nl/detailpage.aspx?ljn=BZ1878&u_ljn=BZ1878 bekijkt, waar de hele uitspraak op staat (link via nrc.nl gevonden), dan zie je dat de rechter heeft bepaald dat het bewijs niet onrechtmatig verkregen was.
  “Ook overigens levert het handelen van de AIVD, zo dat al als onrechtmatig moet worden aangemerkt, naar het oordeel van het hof geen omstandigheid op waardoor de resultaten van het door de AIVD ingestelde onderzoek niet tot het bewijs mogen worden gebruikt, laat staan dat dit tot niet-ontvankelijkverklaring van het openbaar ministerie in de vervolging van de verdachte dient te leiden.”

  Of weet Eva het beter dan de rechter?

 2. 3

  @1: de vorige rechter heeft wel bepaald dat het bewijs onrechtmatig verkregen was, en deze mensen vrijgesproken. (Noot: link naar de Telegraaf. Maar aangezien zij bij deze zaak betrokken zijn is hun weergave de meest directe bron, na de uitspraak zelf natuurlijk.)
  Er zijn dus zeker meerdere opvattingen mogelijk.

  Van dat citaat krijg ik trouwens nachtmerries: de AIVD mag fouten maken, en toch kun je daarop veroordeeld worden. Dat lijkt me persoonlijk best een grove schending van een heel arsenaal aan rechtsbeginselen, en als dat werkelijk de mening is van onze huidige rechtspraak (dat je in de opsporing ook best oneigenlijke middelen mag inzetten, want daar zitten toch geen consequenties aan) dan vind ik dat nogal kwalijk.

  Iets meer achtergrond:
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/1876205/2011/04/16/Staatsvijand-Complete-onzin.dhtml
  http://www.vn.nl/Archief/Justitie/Artikel-Justitie/AIVDaffaire-een-lekkend-stel.htm
  http://www.vn.nl/Archief/Justitie/Artikel-Justitie/Rechtbank-weigert-premier-als-getuige.htm

 3. 4

  @3
  Wat is erger? Een AIVD die wel eens de wet overtreed om spionage tegen te gaan of dat geheime diensten die geen problemen hebben met het corrumperen van Nederland en het omleggen van Nederlanders ongestoord hun gang kunnen gaan?

  Absolutisme heft zichzelf op, juridisch absolutisme is hierop geen uitzondering.

 4. 5

  @3:
  “Van dat citaat krijg ik trouwens nachtmerries: de AIVD mag fouten maken, en toch kun je daarop veroordeeld worden.”

  Kun jij wel lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren