1. 4

  Wat ik dus bedoelde is dus dat dit in Nederland NIET het geval is. Hier worden de vingerafdrukken al verwijderd op het moment dat het paspoort wordt afgegeven.

 2. 6

  Vervalsing moeilijker maken, denk ik. Nu moet je ook nog iemand anders’ vingers aannaaien. Weer eens wat anders dan een oor.

  Hoewel die laatsten ook redelijk uniek blijken te zijn per persoon, en je laat niet overal oorafdrukken achter.

 3. 8

  @7: Ok, maar dan zie ik nog altijd de zin er niet van in. Al die andere dingen zijn heel makkelijk te checken met wat er voor je staat. Hoe gaat men (bij twijfel) die vingerafdrukken checken? En wie is er dan in staat om zoiets te doen? Een politie op straat? Een bankmedewerker? Ik denk dat de mensen die het meest te maken zullen hebben met het correct identificeren van een persoon, er geen reet aan zullen hebben.

  Die vingervlekken zitten er in omdat ze met een verificatie-database goed werken. Nu dat laatste (terecht) niet kan, is het onzinnig om hier mee door te gaan.

 4. 10

  @9: Idealiter. Maar niet even snel in de rij. Apart dus. Kost veel tijd (=geld). Ik weet nog altijd niet hoe je dat technisch aan zou moeten pakken zonder als een hopeloze amateur over te komen (vingertje in de inkt, vergrootglas er bij…) Nee, dit gaat mij te ver. Tenzij ze stiekem wel nog een database hebben. Password: Teevenmiddelvinger0.

 5. 11

  Je loopt misschien een klein beetje achter wat de technische mogelijkheden betreft… ;-)

  Toen ik mijn identiteitsbewijs ging aanvragen op het gemeentehuis lag daar op de balie een simpel vingerafdrukapparaatje, met een USB-kabel aangesloten op de cocmputer van de ambtenaar. Veel laptops en tegenwoordig zelfs telefoons (aaifoon) hebben dat ook gewoon ingebouwd. Dus ik kan het me ook goed voorstellen ergens aan een douanebalie of zelfs als draagbaar toestelletje.

 6. 12

  @4:
  Ik heb in het gemeentehuis gevraagd wat ze met mijn vingerafdruk deden, ze zeiden me dat ze die naar verloop van tijd verwijderden. Ik vroeg ze hoe ik daar zeker van kon zijn. Het antwoord was dat ik daar maar op moest vertrouwen…

  De enige manier om er zeker van te zijn dat ze niet worden opgeslagen is als ze niet worden afgenomen. Voor de rest lijkt het mij te waardevolle data voor de overheid om het niet op te slaan. Ik ga er zelf vanuit dat het al lang en breed bij de NSA ligt. Elke andere aanname in deze tijd lijkt mij naïef.

 7. 13

  @12: “Ik ga er zelf vanuit dat het al lang en breed bij de NSA ligt.”

  Dat lijkt me heel verstandig. Het idee om ooit eens de VS te bezoeken heb ik ook reeds lang geleden verworpen.

 8. 16

  @12: Daar hou ik het ook op. Ik ga binnenkort in problemen komen, want mijn ID-kaart verloopt over een paar maanden en ik wil mijn vingerafdruk niet achterlaten bij mijn gemeente (met een VVD’er van de Teeven-vleugel als burgemeester vertrouw ik hen niet op het woord in dit soort zaken). Tenzij er haast gemaakt wordt van die wetgeving rondom ID-kaart zonder vingerafdruk (alweer maanden niets over gehoord), ben ik binnenkort chronisch in overtreding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren