1. 1

  Vanochtend een meneer Wilders gehoord op de radio die graag niet de normale kostenplaatjes wil, maar juist per groep de consequenties wil. Zoals hij vertelde: twee keer modaal, huurhuis, drie kinderen of alleenstaand, modaal, eigen huis.

  En dat zou het NIBUD kunnen doen, en niet het Centraal Planbureau, met hun statistieken met gemiddeldes en medianen. Want die mensen zouden niet bestaan.

 2. 4

  @1
  Dat is toch precies wat ik aantref op in een eerdere comment van gronk genoemde pagina 12 (14 van pdf) van de CPB-analyse van het regeerakkoord? Volgens mij wil Wilders gewoon meer van dat soort plaatjes, en is het CPB prima in staat die te leveren, alleen zou het NIBUD ‘onafhankelijk’ zijn.

  Volgens mij is het echter gewoon een soort art pour l’art; oppositie voeren met als enig doel oppositie voeren.

 3. 6

  @4 Als je wilt weten wat de inkomenseffecten zijn, dan ga je toch niet alleen naar één groep kijken? Ik zou ook wel getoetst willen zien hoe het dan daadwerkelijk ziet met mensen onder modaal, minima, ouderen, langdurig zieken, wajongers, mensen die in een instelling wonen etc. Sluit me dus geheel bij jou en lapis aan.

 4. 7

  @1 + @3

  Wanneer gaan Henk & Ingrid nou eens inzien dat Meneer Wilders een paranoïde egotrippert is die uitsluitend makkelijk scorende inkoppertjes poneert. En als ie zgn. hun belangen gaat vertegenwoordigen om 2 voor twaalf lafjes de benen neemt (formatie) alleen om Brinkman een hak te kunnen zetten.

  Ik verdenk Rutte ervan Henk & Ingrid (want daar zitten ze: verzamelinkomen tussen 20 en 70.000) voor straf eens he-le-maal leeg te laten bloeden op die inkomensafhankelijke zorgpremie.

 5. 8

  Ik denk dat de oppositie de tekst van het regeerakkoord nog niet gelezen heeft. Van de meeste paragrafen (b.v. huur) is voor de berekening van het koopkrachtplaatje geen chocola te maken. Dan moet men eerst het akkoord gaan uit- en herschrijven. Blijft de vraag wat het CPB in dat weekend heeft zitten doen. Het ziet er naar uit dat bij de berekeningen van de IAB-zorgpremie, de stijging van de inkomensafhankelijke bijdrage (premiegrens naar € 67.000) en de belasting over die hogere premie b.v. over het hoofd gezien is. In de brief van Blok kom je die post in elk geval niet tegen. Toch jaarlijks € 1.827 extra kosten voor die opgewonden VVD-achterban met een inkomen van € 70k.

 6. 9

  @YP, volgens mij hoeven gehuwden niet hun inkomen op te tellen. Althans dat beweerde VK gisteren. Anders zitten inderdaad heel wat mensen aan de 70k.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren