1. 2

  uitmuntende brief !

  tip: ‘U kunt bellen met de landelijke discriminatie meld- en advieslijn. Het telefoonnummer is (0900) 2 354 354 (10 cent per minuut). U wordt automatisch doorverbonden naar het dichtstbijzijnde antidiscriminatiebureau’.

 2. 5

  En opnieuw weigert Rutte om een standpunt in te nemen.

  Dat Nederland imago-schade oploopt in het buitenland is al een feit.
  Maar nu loopt Rutte ook persoonlijk schade op.
  Een ernstige beoordelingsfout.

 3. 6

  Haha, aprat. Vraag eens een gemiddelde Pool, nee vraag eens een progressieve Pool hoe hij denkt over joden, of aan een Roemeen over Roma. Tolerantie is een ding, maar zij hoeven hun proletariaat niet bij ons op de deurmat te dumpen.

 4. 8

  Die goedgelovige Oost en Midden Europeanen geloven het sprookje van de tolerante Nederlander nog steeds. We hebben ons zelf uitstekend verkocht indertijd, maar al is de leugen nog zo snel…

 5. 9

  Het gaat niet over tolerantie maar over pegels: wij vangen hun zwakkeren op, iets wat ze gewoon zelf moeten doen. Net zoals met de gastarbeid in de jaren ’50, ’60 en ’70 laten we ons aanpraten dat we een morele verantwoordelijkheid hebben voor andermans armen.

 6. 11

  Ja, maar dan moet het artikel over onze werkgevers gaan en niet over de mensen, die door onze werkgevers hier naar toe gelokt worden. Zij zijn het die ons een morele verantwoordelijkheid aan proberen te praten. Niet voor de gastarbeiders, maar voor hun bedrijven, die anders in de problemen zouden komen.

  Dat we ons in de jaren 60 en 70 een morele verantwoordelijkheid aan hebben laten praten voor andermans armen, is een onbewijsbare populistische nonsens. Het klinkt leuk, maar zal alleen weerklank vinden bij mensen, die verder toch niet na denken.

  Leuke poging om de aandacht af te leiden van de intolerantie van de Nederlanders.

 7. 15

  Daar zou je gelijk in hebben, ware het niet, dat je dan hun brief niet goed hebt gelezen. Zij doen juist een beroep op onze tolerantie. Het is geen preek over onze intolerantie. Je vecht weer eens tegen windmolens.

 8. 21

  In de jaren 90 is Oost- en Midden-Europa geherstructureerd, daar is gebeurd wat nu met Griekenland gaande is. In sommige van die landen heeft dat tot een echte sociale catastrofe geleid, zo is de bevolking van Bulgarije met anderhalf miljoen gedaald sinds eind jaren 90 (van 9 naar 7,5 miljoen). Andere landen zijn er wat beter vanaf gekomen. Dit is gebeurd onder toezicht van het westen via allerlei internationale instituten. En nu gaan mensen van Oost naar West. Tja wat vreemd. De muur is al meer dan 20 jaar weg maar mensen verbazen zich daar nog steeds. Terwijl die landen in Midden en Oost-Europa na de oorlog niet de kans hebben gekregen om aan te sluiten bij Westerse Europese landen, wat natuurlijk uiteindelijk de belangrijkste oorzaak is van de kloof tussen oost en west.

 9. 22

  @Harm: “Dat Nederland imago-schade oploopt in het buitenland is al een feit.”
  We moeten het beter uitleggen. Niet alleen aan de buitenlanders, maar ook aan vele autochtonen, die niet mee lijken te kunnen komen met de politieke innovaties van de 21ste eeuw.

 10. 24

  Wat een arrogante geestelijke armzaligheid zeg: “We moeten het beter uitleggen.”

  Pim Fortuyn, hij was ook al mijn vriendje niet, zou in elk geval gehakt hebben gemaakt van “We moeten het beter uitleggen” als uitvlucht voor falend beleid en domme streken.

  Geen CDA’er of PvdA’er die dat sinds Fortuyn nog durft te zeggen, en terecht. En nu komt PVV-Johan ermee op de proppen. Het is om je te bescheuren.

  Politieke innovaties? Uit de jaren dertig van de twintigste eeuw zal je bedoelen. Glimmen je laarzen al mooi, Johan?

  Als de PVV ergens een probleem ziet laat ze dat dan gewoon zonder drama naar voren brengen. Zonder heksenjacht te ontketenen. Maar dat kunnen ze niet, dat willen ze niet, daarmee komen ze niet in het nieuws.

  Verderfelijke haatpartij.

 11. 25

  @Olav: “Geen CDA’er of PvdA’er die dat sinds Fortuyn nog durft te zeggen …
  Het kost mij geen moeite om dat te zeggen, omdat ik zou Fortuyn gestemd hebben als ie niet doodvermoord was geworden.

  En haat daar heb ik echt weinig last van. De PVV heeft niet de last van de politiek-correcte doctrine waar veel van de rest wel mee lijkt te zitten.

 12. 26

  Weinig last van haat? Je maakt jezelf wat wijs, Johan. Als je “weinig last” had van haat dan stemde je niet op een verderfelijke haatpartij. De moderne versie van de NSB.

 13. 28

  Ik ben niet gewend om kritiek te leveren op schrijffouten, maar alt. johan maakt het nu toch wel erg bont:

  “Het kost mij geen moeite om dat te zeggen, omdat ik zou Fortuyn gestemd hebben als ie niet doodvermoord was geworden.”

  Ga jij eerst eens even je inburgeringscursus volgen, beste man
  Misschien begrijp je dan ook wat iemand bedoelt als hij schrijft dat

  Pim Fortuyn gehakt zou hebben gemaakt van “We moeten het beter uitleggen” als uitvlucht voor falend beleid en domme streken.

  Hij zou namelijk gehakt van jou hebben gemaakt, ook al zou je op hem stemmen.

  PS: En het niet voor het eerst dat je de verkeerde conclusie trekt.

 14. 29

  Johan, wil je soms beweren dat de PVV niet de moderne versie van de NSB is? Als je dat gelooft dan ben je wel erg verdwaald.

  Voor volk en vaderland, houzee.

 15. 31

  JSK valt altijd terug op hetzelde ad-honinem,ik zou willen dat hij eens iets nieuws verzon dit toontje ken ik al..
  Een ander leeghoofd begint die slechte manieren over te nemen,dat is een foute ontwikkeling .

 16. 32

  @Olav: “…. PVV niet de moderne versie van de NSB is?
  Dat weet ik niet. Er zijn overeenkomsten en verschillen.

  Voor volk en vaderland, houzee.
  Waar ben jij dan van? Voor elite en buitenland?

 17. 35

  Ooit had de VVD kritiek op de Oostenrijkse zusterpartij van Haider. Die partij is meen ik zelfs uit de europese liberale club gegooid, in ieder geval pleitte de VVD daarvoor.
  Nu hebben we smiley Rutte die een punt heeft omdat anderen de PVV belangrijk maken, maar tegelijk is dat wel een erg gemakkelijk excuus om je mening niet geven, om het stigmatiseren te legaliseren.
  Liberalen, ik roep u op tot verzet!

 18. 38

  De SP is niet voor de elite en het buitenland en toch krijgen ze nooit het verwijt dat ze de moderne uitvoering van de NSB zijn.

  Zoek de verschillen in het plaatje zelf maar op,
  dat ga ik niet (meer) voor je doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren