Ook de belastingdienst jaagt de schuldencultuur aan

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Schreef ik vrijdag nog een column waarin ik stelde dat de overheid erop gericht lijkt zoveel mogelijk mensen de schulden in te jagen, morgen verschijn het rapport ‘Belastingdienst, een bron van armoede?’, waaruit eens te meer blijkt hoe vaak mensen met een laag inkomen door onduidelijkheden rond de toeslagen en terugvorderingen van de belastingdienst in de schulden geraken…

Goed bezig, Nederlandse overheid. Het roer moet echt om.

Open artikel

Reacties (8)

#1 tan

Zo…
en niet zo’n klein beetje ook.

#2 Bolke

Ik zeg afschaffen die belastingdienst.

#3 ritalynn

De graai cultuur van de overheid neemt excessieve vormen aan. Er moet steeds meer betaalt worden aan de belasting dienst en de overheid bezuinigd. Daartussen moet een heel groot zwart gat zitten die toe neemt.

#4 Joop

Heeft dat niet te maken met de ict dat helemaal fout zit, onderbezetting, en meer van dat soort bezuinigingen die verkeerd uitpakken bij de belastingdienst.

#5 Inca

@4, de foute ict (en ook de onderbezetting) lijken me eerder een gevolg van de onderliggende houding van desinteresse van onze regering, en daarmee ook de overheid, in een fatsoenlijk systeem dat menswaardig met mensen omgaat.

#6 Noortje

Dit soort geklooi met de fiscus is heel herkenbaar uit eigen ervaring. De brieven zijn bij een verrekening of verschil van mening zelfs voor hoog opgeleiden onbegrijpelijk (soms wel drie op een dag, die elkaar tegenspreken) en innen lijkt dominanter dan uitkeren in prioriteit. Dat op zich is al ernstig, maar dat de belastingvrije voet niet gerespecteerd wordt is dubbelernstig. Het is iets waar gerechtsdeurwaarders en werkgevers mee weg komen. Waarom de fiscus dan wel?

#7 Noortje

@6 in de een na laatste zin ontbreekt *niet*

#8 Inkwith Barubador

Eerst moesten van de kamer die toeslagen allemaal zsm uitbetaald worden, mensen mochten niet krap komen te zitten. Bleken daar handige lui misbruik van te maken, toen sprak de kamer daar weer schande van en moest het weer allemaal superstrikt, en liefst binnen 2 maanden geregeld.

Het probleem is voor een belangrijk deel dat de tweede kamer geen flauw benul heeft van ICT. Ze verzinnen regels, die moeten ingevoerd worden, maar op het laatste moment komen er weer amendementen en wijzigingen, maar het moet wel allemaal op 1 januari draaien.

Dat KAN helemaal niet. Dat leidt tot rotzooi. Zoals dat op controle wordt bezuinigd, maar vervolgens wel wordt geklaagd dat er zoveel wordt gefraudeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*