Onderzoeksraad voor Veiligheid: “Problemen Groningen groter dan men denkt”

Foto: 350 .org (cc)
Dossier:

‘De problemen in Groningen zijn groter dan wij denken.’ Dat houdt vice-voorzitter Erwin Muller van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) dinsdag tijdens een hoorzitting de Tweede Kamer voor.

Ook roept hij de politiek op om over de brug te komen:

Wat Muller van de onderzoeksraad betreft is het tijd voor wat hij noemt ‘het grote gebaar’. Hij doet daarvoor bij de hoorzitting een dringend beroep op de Tweede Kamer: ‘Zorg er voor dat de schade ruimhartig wordt opgelost. Stop met de juridisering van de schade-afwikkeling, want dan kom je er nooit meer uit.’

En terecht: de Groningers zijn lang genoeg aan het lijntje gehouden.

Open artikel

Reacties (1)

#1 Krispijn Beek

Ik ben het helemaal eens dat het tijd is voor ruimhartige compensatie van Groningers. Alleen ben ik niet zo voor dat stoppen met juridiseren. Naar mijn mening moet het juist veel vaker juridisch worden geregeld, dat levert jurispredentie op en zorgt voor een einde aan de willekeur die de NCG, CVW, NAM en EZ toepassen. Is er een uitspraak van de Tweede Kamer dat de contourlijnen niet meer gehanteerd mogen worden, komt NCG weer met een binnen en buitenring op de proppen. Kan de hele santekraam weer opnieuw beginnen. Hoog tijd dat de rechter daar eens lekker dwars doorheen knalt met heldere en duidelijke uitspraken waar andere gedupeerden zich aan vast kunnen houden in het gevecht met Shell Legal / NAM en de hele santekraam aan betrokken instanties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*