1. 2

  Het was te verwachten dat er voor investeringen in gasinfrastructuur gestemd zou worden. Teleurstellend blijft het wel. Hoopgevender is het Verenigd Koninkrijk de verwachting voor nieuw te bouwen gascentrales fors aan het terugschroeven is. Door de dalende kosten van hernieuwbare energie is de verwachting teruggelopen van 22 GW in 2030 naar 7 GW, maar dat kan verder omlaag naar 1 GW als de prijsdaling van hernieuwbare energie doorzet.

  En in Nederland begint de verkoop van warmtepompen inmiddels lekker op gang te komen.

 2. 3

  Ik zie ook voordelen aan een goede aardgasinfrastructuur naar het Oosten.

  * We worden minder afhankelijk van Gronings aardbevings-gas.

  * Er wordt in Europa best veel vieze kolen verstookt en die zijn niet zo 1-2-3 vervangen door zon/wind. Hier is aardgas denk ik de juiste tussenoplossing.

 3. 4

  @2: Ik ben helemaal voor warmtepompen, maar een aandachtspunt is de geluidsoverlast. Hierin schiet de voorlichting nog wel eens tekort.

 4. 5

  @3:

  Ik zie ook voordelen aan een goede aardgasinfrastructuur naar het Oosten.

  Infrastructuur heeft niet zoveel nut als er geen aanbieder is he.

 5. 8

  @6: simpel gezegd de tijd dat het vanzelf sprekend was dat je gas van de Russen kon kopen is voorbij met dank aan de EU, die dacht namelijk Gazprom te kunnen dwingen tot Spot market prijzen met pijplijn service, nou die vlieger gaat dus niet op, de hoogste bieder kan straks gas kopen op een veiling indien er overcapaciteit is, is er geen overcapaciteit omdat de grote klanten als Duitsland, China en Turkije alles opslokken dan heeft Nederland gewoon een houten bek, en niemand gaat een gasleiding naar het oosten bouwen als er geen garantie is dat er ook daadwerkelijk gas door gaat lopen.

  Waarom denk je dat Duitsland Nordstream 2 er doordrukt, die zien de bui namelijk al hangen dat China straks aan de haal gaat met het goedkope Russische gas.

 6. 10

  Democratische meerderheid in het EP. Jammer. In Duitsland valt het allemaal ook wat tegen. Kleine percentages alternatieven, de linkse groene partijen moet meer leveren in de praktijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren