OM vervolgt wegens “Fuck de koning”

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (42)

#1 Bismarck

Iedereen is gelijk, maar sommige varkentjes zijn toch nog iets gelijker.

#2 su

Fuck de koning!

#3 helena

als diegene nu fuck W-A en fuck Maxima had gezegd? het gaat toch gewoon om de titel en het Koningshuis in dit geval… vervolgen.. sjonge…waar gaat dat heen?

#4 P.J. Cokema

Ik snap het OM wel. Het moet eens afgelopen zijn met dat ‘fuck dit’ en ‘fuck dat’. Het moet zijn: ‘neuk de koning’.

#5 Krekel

Fuck het OM.

Vervolg Máxima dan ook meteen, die voegt de daad aantoonbaar bij het woord.

#6 Grolschje

Belachelijk.

#7 Olav

@5: Aantoonbaar?

We weten helemaal niets van wat er in de koninklijke slaapvertrekken allemaal zoal voorvalt. Wordt misschien toch eens tijd om daar permanente webcams op te stellen. Het volk heeft recht op openheid. Wim & Maxima, the sex tapes. Voortzetting van het oude gebruik dat de hele hofhouding aanwezig was bij de eerste huwelijksnacht van de koning, en daar live commentaar en aanwijzingen bij gaf. Of zo heb ik het toch eens gezien in een film.

Fuck de koning.

#8 Krekel

@7:

Aantoonbaar?

Nou ja, ze hebben kinderen wil ik maar zeggen … en met een DNA-test is het dan in elk geval falsifieerbaar.

(al moeten we, daar heb je gelijk in, dan nog altijd maar aannemen dat er geen kunstmatige inseminatie heeft plaatsgevonden, wat immers niet ongebruikelijk is bij een koe als Willem IV, die – naar eigen zeggen – eigenlijk naast Bertha 38 in de wei hoort te staan … )

#9 Henk van S tot S

Nou als er iets is dat ik niet wil bestijgen, is het de koning wel ;-)

Verder is het wel grappig dat godslastering mag en koningslastering niet.

#10 AndreSomers

Nu maar hopen dat de rechter het OM in deze uitlacht. Te bizar voor woorden natuurlijk.

#11 Bernard Weiss

Het is toch wat….

#12 Niet JeZus

Gelijke monnikken, gelijke kappen: Wanneer begint de rechtzaak tegen Maxima?

#13 Bolke

@3:

als diegene nu fuck W-A en fuck Maxima had gezegd?

Volgens mij is dat nou net de clou, wat jij zegt mag volgens mij nou net wel maar ‘de koning’ is een ambt en dat mag nou net niet, Beatrix was ook niet een koningin maar koning (nederland kent geen koningin, enkel koning, geslacht is niet van invloed).

Als een agent Jan heet dan mag je wel zeggen Jan is een klootzak, maar niet agent Jan is een klootzak want dan spreek je het ambt aan en niet de persoon.

#14 Olav

@13: Ja, “belediging van een ambtenaar in functie”. Los daarvan, het is een volkomen kunstmatig onderscheid natuurlijk. Want Jan houdt echt niet op een klootzak te zijn als hij zijn politiepet op- of afdoet. Trouwens, als hij geen klootzak was, waarom wilde hij dan ooit agent worden?

Overigens is koning Wim geen ambtenaar en voor hem gelden dan ook weer andere regels. Als je zegt dat hij een klootzak is pleeg je majesteitsschennis. Ook al zo’n fictieve misdaad, maar hij staat nog wel in het wetboek. En natuurlijk is ook bij Wim het onderscheid tussen de persoon en zijn functie niet te maken. Wim is tenslotte alleen maar koning omdat hij Wim is. En we kennen Wim ook alleen maar omdat hij koning moest worden en uiteindelijk geworden is. De persoon en het ambt zijn gewoon één en dezelfde.

Derhalve: fuck de koning.

#15 zmoooc

Ik fuck liever de koningin.

Maargoed. Waarom zou je “fuck de koning” zeggen; de beste man kan er ook niks aan doen dat hij koning is. Roep dan “fuck het koningschap” of “fuck de monarchie” ofzo. Er is geen enkele reden om het persoonlijk te maken. Los daarvan natuurlijk van de zotte dat deze meneer vervolgd wordt, maar eerlijk gezegd kan het me tegelijkertijd geen zak schelen. Stukje fatsoen.

#16 su

@15 de beste man kan er ook niks aan doen dat hij koning is.

Jawel, aftreden.

#17 Bolke

@14: de ‘koning’ is in Nederland geen persoon maar een functie, vandaar dat Beatrix ook geen koningin was maar ook koning, je beledigt dan ook WA niet maar het ambt.

#18 Grimmmm

Dan is het dus een soort “belediging van een ambtenaar in functie”…

Zou dan alleen op mogen gaan wanneer je het in het gezicht van de koning doet, in alle andere gevallen zou je mogen roepen wat je wil ( tenzij oproep tot geweld e.d. ).

Maar dat is dus niet zo. Je mag nergens zeggen dat de konink een plork is. Ook niet als hij het is.

#19 Olav

@17:

@14: de ‘koning’ is in Nederland geen persoon maar een functie, vandaar dat Beatrix ook geen koningin was maar ook koning,

“Koning” is gewoon hoe het in de grondwet staat, het is daar een sekseneutrale titel. Omdat het er niet uit zou zien om er in alle grondwetsteksten “m/v” achter te zetten. Dat betekent natuurlijk niet dat de koning (of de koningin) geen persoon is.

Ik weet wel dat tijdens Beatrijs d’r periode is geprobeerd het koningsschap meer op een ambt te laten lijken. Misschien is ze daar tot op zekere hoogte zelfs wel in geslaagd. Neemt niet weg dat door de erfopvolging het ambt altijd is voorbestemd voor een persoon, die door de voorbereiding op dat ambt wordt gevormd en voor wie het ambt desnoods ook op maat gemaakt wordt. Het één kan je dus onmogelijk scheiden van het ander, dat is volkomen kunstmatig.

Wim is de koning, en de koning is Wim.

Fuck Wim.

#20 Olav

@15:

Ik fuck liever de koningin.

Ze heeft een slechte smaak in kerels, dus je maakt een kans :-P

#21 Inca

@19, wetten beginnen met iets belachelijks als

Wij WILHELMINA, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz., enz., enz.

Allen, die deze zullen zien of hooren lezen, salut! doen te weten:

Vooral na dat ‘enz., enz., enz.’ – er is werkelijk niets meer te verpesten door ergens een (m/v) in te proppen.

(Overigens zou het fijn zijn als er een inclusief persoonlijk voornaamwoord komt, voor iedere situatie waar het niet relevant is om geslacht aan te duiden, of als je het niet weet.)

#22 Bolke

@19:

Wim is de koning, en de koning is Wim.

De titel van Wim is koning, maar de koning is zeker niet Wim, wim is slechts een passant en de koning is in principe voor eeuwig.

En kijk we kunnen nu allemaal vinden dat het belachelijk is om de koning te beledigen maar de koning kan zich niet verdedigen, als iemand op straat jou beledigt dan is er een gerede kans dat jij die persoon een knal voor zijn kanis verkoopt (als de belediging maar erg genoeg is), dat kan Wimpie moeilijk doen, die kan moeilijk naar zo’n demonstrant lopen en hem een knal voor zijn kanis verkopen (hoewel het wel hilarische TV zou opleveren).
Maar wimpie kan zich niet eens verbaal verdedigen, dus ik vind het dan helemaal niet zo vreemd dat de overheid hem dan verdedigt.

Vandaag was ook op Radio 1 dat het OM tot deze beslissing is gekomen niet vanwege wat deze man heeft geroepen maar WAAR deze man dat riep, tijdens een sinterklaas intocht, had hij dit bijv. op Twitter geroepen of bij een grote demonstratie tegen het koningshuis dan was er waarschijnlijk helemaal niks gebeurt.

#23 Bolke

Wisten jullie trouwens dat er soortgelijke wetten en straffen bestaan voor het beledigen van een bevriend staatshoofd, dus fuck Obama roepen mag ook niet.

#24 Inca

@22, tijdens sinterklaasoptochten is vrijheid van meningsuiting in elk geval niet gewaardeerd, dat is bekend.

En btw, #needsJohnOliver.

#25 Bolke

@24: Nou ik vind persoonlijk Fuck de koning roepen te midden van een kinderfeest niet bepaald gepast, maar dat kan natuurlijk ook gewoon aan mijn opvoeding liggen, blijkbaar heb ik dus een rare opvoeding gehad.

#26 Olav

@22:

als iemand op straat jou beledigt dan is er een gerede kans dat jij die persoon een knal voor zijn kanis verkoopt (als de belediging maar erg genoeg is)

Nee. Die kans is echt compleet afwezig.

Er is wèl een kans dat ik iets onvriendelijks terug zeg, en dat het dan escaleert is ook voorstelbaar (dat is ook wel eens gebeurd).

#27 Diener

@22: Fuck Sinterklaas. Dat had hij moeten zeggen. Dus terechte vervolging.

#28 Bolke

@26: oke, maar zie je wimpie al zoiets doen?

#29 Dehnus

@25: Dus omdat jouw Grefo Jr’tjes er niet mee om kunnen gaan moet de rest van Nederland ook maar aan de Amerikaanse FCC. Duidelijk.

#30 Olav

@28: Wimpie moet gewoon vanaf een afstandje zwaaien naar het plebs. Daar wordt hij ook dik voor gecompenseerd, in geld en privileges. Hij moet dus vooral niet zeiken.

Fuck Wimpie, en als hem dat niet bevalt, dan kan hij altijd nog aftreden zoals Su #16 al zei.

#31 Bolke

@30: denk ook niet dat wimpie er wakker van ligt hoor, tis gewoon een overijverige OM ambtenaar die er wakker van ligt.

#32 Inkwith Barubador

@25: Er zit een wezenlijk verschil tussen iets ongepast vinden of iets verbieden.

Om het afgekloven citaat van Voltaire maar weer eens van stal te halen:
“Ik ben het niet eens met wat u zegt, maar ik zal het recht om het te zeggen tot de dood toe verdedigen”

#34 Bismarck

Kijk dat krijg je er dan van: Escalatie!

#35 Dirk Zeeman

Mooi gevalletje van Streisand-effect. Of om zijn minst een variant ervan.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Streisandeffect

#36 AndreSomers

@23: Johnson molenaar!

#37 Joop

In de VK een cartoon:

Willem en Maxima liggen in bed. Maxima reageert niet op Willems bevelende ‘Fuck de koning’.

#38 Inkwith Barubador

@37: Zie @33

#39 Sigi

@20 Het gaat haar waarschijnlijk óók om het ambt en niet om de kerel.

#40 Hans Verbeek

@36: Obama moordenaar

#42 Inkwith Barubador

Copuleer met het staatshoofd!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*