1. 1

  Als het om die Offshore Leaks gaat dan is het toch maar de vraag wie hier nou de échte boeven zijn: gewone burgers, fraudeurs of politici. Zo keek ik vroeger graag naar de gemaskerde held Zorro (het liefst naar de afleveringen die door Walt Disney werden gemaakt in de jaren ’50 van de 20ste eeuw) en die had het al moeilijk genoeg om corrupte tirannen en geld- en machtslustige criminelen op te pakken. Steeds werd Zorro, die in werkelijkheid de edelman Don Diego de la Vega was, belaagd door beruchte bestuurders en twee mannen die beter zijn bondgenoten konden zijn. Dat waren de dikke sergeant Garcia en de magere korporaal Reyes maar die waren beiden zo dom en onhandig dat ze beter een koppel zoals Laurel & Hardy vormden! De (letterlijke) stomme knecht van Zorro, Bernardo, briefde informatie over naar zijn meester via gebarentaal en zij kregen later een gevaarlijke machtswellusting op hun die “The Eagle’ heette en heel Californië in zijn greep wilde hebben. Als die kerel toen over de Offshore Leaks had beschikt zou iedereen daar straatarm zijn geworden. Helaas zijn er al genoeg EU-bestuurders die rijke Europese landen willen benadelen boven arme landen maar dan weer puur uit hebzucht en eigenbelang wat hier al decennia’s wordt gedaan!

 2. 3

  @1: lees het artikel nog maar eens, dan weet je wel wie Ewald de echte boeven vindt. Misschien wordt het ook eens tijd, dat jij ook beseft, wie de echte boeven zijn.

  Het leidt de aandacht maar af van de echte boeven. De piraterij van plutocraten, fraudeurs, zichzelf verrijkende politici en andere dolende zielen is namelijk kinderspel vergeleken bij de legale belastingontwijking door de keurige blazerbrigade die multinationals als Shell, Philips, Unilever, Amazon, General Electric, Wall Mart en Volkswagen aanvoert

 3. 5

  @3: Laten we maar hopen dat jij evenmin een boef bent! Tegenwoordig zien sommige linkse bestuurders de brave burgers, die zich verzetten tegen criminelen als ze hun bezittingen beschermen, als de ware boeven! Criminelen lijken in de ogen van die bestuurders net een soort Robin Hoods, die van de rijken stelen, wat ze beslist niét zijn daar ze alleen maar uit zelfverrijking stelen en nóóit om aan de armen te geven. Tijdens de Industriële Revolutie buitten talloze rijke grootkapitalisten het gewone volk allang vreselijk uit totdat het helemaal uit de hand liep!

 4. 6

  @5:

  Tijdens de Industriële Revolutie buitten talloze rijke grootkapitalisten het gewone volk allang vreselijk uit totdat het helemaal uit de hand liep!

  Ah. Je weet dus wel wie de echte boeven zijn, maar je kiest er voor om een andere groep de schuld te geven, omdat die naar jouw mening niet voldoende doen om die boeven te vangen, of omdat ze eigenrichting in een rechtsstaat geen goed idee vinden. Ik heb maar een advies aan je: laat al die praatjes die mensen je vertellen over linkse bestuurders en de EU nu eens een keertje links liggen, en concentreer je op het verzet tegen de echte boeven, het grootkapitaal, of hoe je dat ook noemen wil. Zo lang je de bestuurders dwingt om zich tegen dit soort bakerpraatjes te verweren, hebben ze geen tijd om iets tegen de misdaden van de grootkapitalisten te doen. En ik mag je ook aanraden om je haat tegen links op te geven, wanneer je iets tegen het grootkapitaal wil ondernemen, want rechts staat altijd aan de kant van het grootkapitaal. Sommige linkse mensen ook hoor, maar rechtse mensen vrijwel altijd.

 5. 7

  @6: Al mag het erg gek overkomen dat ik nog op jouw reactie reageer: ik vraag me namelijk af of jij in je jeugd niet eens boeken over ‘De Kameleon’ van H. de Roos hebt gelezen. Het Friese dorp Lenten (dat echter fictief is) waar de tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer wonen en met hun opduwer varen en de naam van een gekleurde hagedis draagt werd al als goed voorbeeld gebruikt waar boeven en sommige linkse betweters toe in staat zijn.
  Hielke en Sietse moesten in talloze albums geregeld met hun familie, vrienden en kennissen: vader Evert Klinkhamer, moeder Jeltje, Louw Vrolijk, Kees Dijkstra en zijn vader en molenaar Dijkstra, Cor Bleker, veldwachter Jan Zwart, brigadier De Boer, bakker Van der Zee, boerenknecht Gerben Zonderland, postbode Sjoerd Bonnema, slager Kramer, kruidenier Zijlstra, boer Brandsma en knecht Jan, miljonair Sieger Siegertsma, de (naamloze) dokter e.v.a. hun dorp geregeld zuiveren van misdadigers, inbrekers, oplichters, afpersers, ordeverstoorders, vandalen, brandstichters en linkse betweters die daar alleen maar ellende veroorzaakten. Zij waren juist in staat om saamhorig op te treden tegen hen die de inwoners van Lenten wilden terroristen zoals het rivaliserende dorp Jonkerveen.
  En ik ben daarnaast zelf ook geen vriend van het grootkapitaal waardoor er zo verderfelijke systemen zoals het communisme en het nationaal-socialisme ontstonden. De scheppers hiervan waren vaak nog grotere uitbuiters, boeven en massamoordenaars dan de grootkapitalisten!

 6. 8

  @7: Hoewel je de personen die in het boek voorkomen vrij goed kent, kan ik niet zeggen dat er veel kennis van de boeken uit je post naar voren komt. Zo staat er niets in over “linkse betweters” (sterker nog: het boek heeft een nogal linkse inslag). Je hebt een nogal wonderlijke kijk op de wereld en een bijzondere manier van lezen!

 7. 9

  @8: Dan vraag ik me op mijn beurt af of jij ooit ‘De Kameleon’ hebt gelezen. Maar toen jij nog een kind was las je vast ook niet de jeugdserie ‘De Vijf’ van Enid Blyton. Daar kwamen vier kinderen, de familie Kirrin, en een hond; George, Julian, Annie, Dick en Timmy, in voor die allerlei avonturen beleefden in de vorm van schatzoeken of het oplossen van mysteries, net zoals dat later in Scooby Doo gebeurde.
  En in die verhalen had je tenminste géén “linkse betweters” maar wel verwende papkinderen, criminelen, oplichters en bezorgde ouders. En een boek zoals ‘Mein Kampf’ van Adolf Hitler is al bijna helemaal niet te lezen of te begrijpen omdat vele het wel kochten maar zelden lazen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren